Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Po bytě mi courá éro, půjdu spinkat do auta! U sousedky honím péro, pak si vlezu do kouta." Kdo papal z mojí mističky? Kdo spinkal v mojí postýlce? A kdo si, kurva, v mojí koupelničce holil bobra?! Otázky, samé otázky... Odpovědi nečekejte, logiku v tom nehledejte. Ani Felix vám s tím nepomůže, v té jeho garsonce o 1100 m2 se toho už ztratilo... Felixova identita, láska partnerky, portrét partnerky, záhadný telefonista a bohužel i zdravý rozum. Pár příkladů z dementního scénáře: Felix zjistí, že mu záhadný chlap, vtíravý jak pitralon, t.č. si v jeho baráku plnící odznak 100 jarních kilometrů, věšel bulíky na nos a že telefonní budka přes ulici funguje. Jak zareaguje? Přece nijak. Jde normálně chrnět! :-)) Když mu po pár dnech v kobercích vydupané pěšinky začnou vadit, co udělá? Jde spát do auta... A aby té idiocie nebylo dost, začne i on šukat po světnicích u sousedky, sprchovat se u ní, vykukovat za ní u telky, papat z její mističky a spinkat pod její postýlkou (a honit si tam péro). Nakonec jen tupě čumí prostřelenými dveřmi na umírajícího těhotného scenáristu a nezmůže se ani na zavolání sanitky, ani na prosté WTF?! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Prozatím dávám 3*, chtělo by to určitě druhé zhlédnutí, ale nevím, jestli se k němu ještě někdy dokopu. První polovina je hodně dobrá, napínavá a tajemná, člověk prostě neví o co jde. Ve druhé se to trochu pokazilo, zamotalo a už jsem se tak nebavil jako na začátku. Navíc to místy bylo dost divné, naivní (Spoiler: Že by jí žil v domě cizí chlápek a ona si toho ani nevšimla, když jí byl navíc věčně za prdelí? To asi těžko.) a předvídatelné (Spoiler: schovávání narozeninových hostů, postřelená expřítelkyně). Doufal jsem, že závěr nabídne nějaké "normální" vysvětlení, ale toho jsem se moc nedočkal. Film je to určitě zajímavý, mystery jako prase, ale mě to zas až tak nesedlo. Možná to bude podruhé lepší, možná... 65% ()

Reklama

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Sračka, ale ne zase taková abych ji napálil odpad! ikdyž sem o tom dost uvažoval. Hlavní hrdina (čti debil) se chová jako..no kupodivu debil. Jediná silnější chvilka byla ta, že sem si ho skoro začal honit s nima..ne dělam si prdel, byl sem z filmu tak utahanej a znuděnej že by mi stejně nehoup. Srovnávat film s Lynchovo geniálním M.D. ? proč kvůli čemu, ale jo film mě 108 min. linčoval, už vím. Předvídatelnej jak ranní stolice a hádejte kdo bude postřelenej za dveřma ?? Vlastně když se nad tím zamyslím, kdyby se ten blb nechoval jak magor nemusel to bejt špatnej film. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

SPOILERY. Ok, máme tu namyšleného a asociálního architekta, kterému někdo chodí po domě. Holka se od něho odstěhovala, ale pořád ho má ráda. Jen se s tím pedantem nedá žít. Architekt je chlápek, kterého kdo potká, smrti neujde. Ženská se psem je jen jedna v řadě. Ale celkově mi uniká, o čem film vlastně byl. Chvíli buduje jakousi atmosféru, aby to celé vzápětí shodil. Začátek vypadá zajímavě, kdy člověk přemýšlí, jestli na něho něco neušila jako pomstu jeho bývalka. To by vysvětlovalo, proč v domě neslyší zvuky, které slyší hlavní antihrdina. Ale zcela to nevysvětluje, kdo ty ruchy dělal, když je měla vlastně dělat ona, ale stojí s ním současně dole v hale? A samozřejmě celá ta střelená linie se sousedkou - to jako proč? Mají Španělé nějakou velkou obsesi, že jim lidi lezou do baráku a sledují je? Nebo jen pan režisér trpí paranoiou? A co linie archeologa Martina? Hledal snad ve sklepě artefakty? A když si šel zatelefonovat, šel si jen obhlédnout sklep, nebo je to prostě jen úlet? A proč nerozkopl krumpáčem spíše dřevěné dveře, místo zdi? Proč se vůbec chtěl k sousedovi prokopat? Byl teplej? Masturboval mu pod postelí? Vrátí se dítě a bude dál ve zdech domu strašit, aby vznikl druhý díl? Zkrátka, mám rád horory, napětí, ale nesmí to být blbé. A mělo by to pracovat s nějakou elementární logikou věci a nedělat z diváka blbce. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Na jednej strane je tu vybudovaná parádna tajomná atmosféra, ktorá nastúpi hneď od začiatku. Páčila sa mi aj kamera. Ani herci neboli zlí. Na úvod vyvstalo veľa zaujímavých otázok, na ktorých podklade pocit tajomna pekne gradoval, a ktoré vo mne vyvolali hlad po odpovediach. Už som mal pocit, že sa pozerám na ďalší výborný mindfuck. Ale potom sa to začalo zamotávať a na konci z toho vznikla pekná nevysvetliteľná hatlanina. Prekombinované a nedomyslené. Vážne niekedy menej znamená viac. Bavilo to, len žiaľ nedomyslený koncový harmatanec z celkového dojmu výrazne ubral. Škoda, potenciál tu bol, a veľmi veľký. Ten, kto uspokojivo vysvetlí celú pointu si môže pogratulovať, ale myslím, že ju nechápe ani Morales. 65/100 ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama