Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (550)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Gorefest je to brutální, to ano, bohužel mu za asistence překvapivě známých herců sekunduje značně prvoplánový a samoúčelný scénář, který by se dal akceptovat na 90 minutách, no na dvou hodinách nikolivěk. Ale jako kdo máte rádi středověký dobývání hradů utopený v hektolitrech krve, směle do toho. Já bohužel nějaký příběh, nejlépe historicky věrný, vyžaduju. 65% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Dobývání hradu... v potu, krvi, smradu. Po žebřících hore, středověké gore." Blahoslavené lidské maso, Spielbergem vyvržené na jatkách při vyloďování v Normandii, které jste přijímali s pokorou, vkleče a s jazykem vyplazeným pro zázračnou filmařskou hostii? Tak to určitě jste, spolu se mnou, správní a bohabojní katolíci a náš král vám, coby léno, věnuje hrad Rochester. Ostatně, při jeho dobývání se s tím filmaři taky moc nepárali a s gustem rozpárali spoustu břich, herce ani kompars nešanovali. Viz těžký obouruční meč v rukách urostlého templáře, jehož jediným máchnutím prakticky vertikálně rozpůlil chlapa od ramene až po pás. Brrr... Tučné masité pokračování viz Gilmour93, ve veselém rozverném duchu s pár přesnými zásahy šípem. Ať to nemusíte pracně dobývat z 550 komentáři opevněného ČSFD hradu, tak je to tenhle. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jonathan English, Erick Kastel, Stephen McDool | Hudba: | Produkcia: Lorne Balfe | Distribúcia: ? | Štúdio: Mystic, ContentFilm | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: 5,141,000 $ || Skromný film, ktorý svojou komornosťou približuje udalosti okolo Magna charty vernejšie, než kadejaký historický megaepos. Atmosféra stredoveku sála z každého záberu, a vyobrazenie priebehu bitky je reálne podrobný. James Purefoy je vyšitý križiak, a hrať muža s morálnou zásadou celibátu nie je veru ľahké v prípade, keď ho zvádza šlachtičná, ako Kate Mara :) K plnému počtu mi chýbal ten nesmrteľný patos z gladiátora, predsalen k dokonalosti väčšinou chýba oná divákova slza, a tá veru nekvapla. Ani nevadí. Purefoy ešte na svoj epos len čaká. Ps: Niečo tak Britské nemalo šancu byť komerčne úspešným dielom, a to veru zamrzí. Ale už neprekvapí. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Jonathan English je ako režisér babrák a za jeho výkon by som mu najradšej nadelil ešte slabšie hodnotenie. Na druhej strane obsadenie je slušné a za 25mil rozpočet natočil slušnú rúbanicu s až prehnaným gore, ktoré by slušilo viac hororu ako historickému akčňáku. Našťastie sa stále niečo deje, akcia je dobrá, miestami zmätená, romantické vložky sú trápne no nie je ich našťastie veľa a sklamal ma Tiberius Vladimíra Kulicha, čakal som nejaký podobný nástup ako predviedol v The 13th Warrior ale k tomu bohužiaľ nedostal priestor. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Krvavé střetnutí, v němž pár desítek statečných brání hrad i svá práva proti svévoli krále Jana mi přišla jen jako pouhá záminka k velké exhibici bojových scén, kdy vzduchem sviští šípy a lidé se válejí v krvi, žel v nelítostné seči válečné vřavy jsou kaskadérské boje poněkud zmatené. Historizující naivní pohádka sice nenudí, ale dlužno dodat, že taky nenadchne. Nicméně brilantní kulise středověkého hradu nelze nic vytknout. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • James Purefoy se kvůli roli musel nejen naučit špičkově zacházet s mečem, ale také nastudovat mnoho informací o templářích. (Olík)

Reklama

Reklama