Reklama

Reklama

V ulicích New Yorku se na hranici zákona snaží balancovat dva neohrožení, ale velmi drsní policisté Danson a Highsmith. Zná je už celé město, jedni jimi pohrdají, jiní je obdivují. Jejich pravým opakem jsou kolegové Terry Hoitz a Allen Gamble, kteří se ale kvůli papírování do ulic prakticky nedostanou. Oba se stávají terčem každodenních posměšků a všichni jimi otevřeně opovrhují. Když během policejní akce Danson a Highsmith tragicky umírají, rozhodne se Terry, že je s Allenem nahradí. Terry se zbraní v ruce přinutí Allena, aby vstal od psacího stolu a vyrazil s ním do akce. Krátce poté dojde k přestřelce mezi překupníky kokainu. Terry Allena vyprovokuje k riskantní jízdě, a tak se Allen vřítí na místo činu, rozmetá zabavený kokain a přejede tělo zastřeleného překupníka. A na problémy je hned zaděláno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (785)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda, že na nemalou porci geniálních vtipů (úvodní akce, vidlička na stole) připadá větší kupa fatální trapnosti (partnerské etudy), což navíc při dvouhodinové stopáži nemilosrdně vynikne. Je to ale paradoxně parodie z ranku Bláznivých střel, kdy se všechno řešilo s nemilosrdně kamenným ksichtem, namísto teatrálního pitvoření. Upřímně si ale myslím, že kdyby si Ferrell s Wahlbergem role prohodili, fungovalo by to lépe. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Je to paradoxní, že film, který je o dvou poldech, kteří čekají na svůj velký případ, je prakticky taky "bengem v záloze". A proč? Protože ve filmovém světě už máme sérii Smrtonosných zbraní, která prakticky definovala tento žánr a navíc se dodneška řadí ke špičce (nejen) ve svém žánru. A The Other Guys (či Benga v záloze, což je hodně dobrý a nápaditý překlad, snad poprvé chválím distributory, mimochodem) měli potenciál stát se jakýmsi nástupcem v tomto žánru. Jenže, to by na nás scénáristé nemohli chrlit 70 vtipů za minutu, z nichž menší polovina je opravdu vtipná. Neříkám, párkrát jsem se od srdce zasmál, ale zbytku jsem se jen usmíval. Chemie mezi Wahlbergem a Ferrellem funguje, stejně jako mezi Jacksonem a Johnsonem (dejte jim někdo spin-off, kde budou déle, než pět minut!) a jako třešinka na dortu je zde Eva Mendes a Ray Stevenson. Prakticky nemám s tímto filmem výraznější problémy, jenže něco mi říká, že tohle mohl být menší kulťák, kdyby se to dostalo do jiných rukou… 80 %. P. S. A oceňuju fakt, že zdaleka ne všechny skvělé fóry jsou v traileru. To se poslední dobou skoro nestává… ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako ste sa zoznámili?“ – „Bolo to, ako z toho romantického filmu s Meg Ryanovou, kde mal ten chlap žihľavu v zadku.“ – „Hmmm... Nespomínam si na žiadny film s Meg Ryanovou, kde by mal chlap žihľavu v zadku.“ – „Ale áno, v LÁSKE CEZ INTERNET.“ – „V LÁSKE CEZ INTERNET predsa nemal Tom Hanks v zadku žiadnu žihľavu...“ – „Ale mal. A riadne hlboko.“ Od Willa Ferrella mám najradšej HLÁSATEĽA SPRÁV: PRÍBEH RONA BURGUNDYHO. Toto nie je až také dobré. Ale nie je to ani také rozpačité, ako RÝCHLO A DESIVO: ŠIALENÉ PRETEKY (o MOJEJ KRÁSNEJ ČARODEJNICI nehovoriac). Je to skôr „klasický ferrellovský priemer“ (ĽADOVO OSTRÍ, VIANOČNÝ ŠKRIATOK), teda jemne nadštandardný kúsok s neuveriteľne trápnymi (u Ferrella je to schválne) kreáciami, šokujúco hysterickými hereckými výkonmi a neuveriteľnými kydami v každej minúte (skutočne sa dá niekedy v živote zabudnúť na trojminútový preslov o tom, ako dokáže tuniak vypátrať rodinu leva a vyvraždiť mu ju?). Will si s pávom Wahlbergom nečakane sadol a každá piata scéna je neskutočná (svokra, vybavujúca mimoriadne vulgárne sexuálne odkazy), „ostatní herci“ (SPOILER The Rock a Samuel L. Jackson majú skôr cameo SPOILER) sa tiež vydarili, hlášky sú brutálne („Chalani, dúfam, že máte radi väzenské žrádlo a pinďúrov.“) a akčné scény také dobré, až paradoxne rušia „čisté“ komediálne čaro snímky. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/komedia/417-fizli-zo-zalohy-6o- ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Suchý humor Willa Ferrella mám rád, jeho Ron Burgundy i vedľajšie role vo Frat Pac komédiách (Stiller, Vaughn, Ferrell, Wilson, Carell...) si vďačne vychutnávám. Ale tento film je ukážkou (dúfam že dočasnej) scenáristického a režijného úpadku. Ešte aj akčné scény, ktoré nevyžadujú prácu s hercami a vypointovanie dialógových scén, sú tu katastrofálne neprehľadné. Druhá hviezdička iba za Evu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fakt nechapu, jak se to povedlo McKayovi tak zkurvit. Jasne, necekal jsem zadnou extra tridu, proste odpocinkovou akcni komedii, ale nedostal jsem ani to. Jednak akce tu je naprosty minimum a kdyz uz tu nejaka je, tak bohuzel nema uplne stoprocentni triky a vinou nevhodne zvoleny hudby nedokaze strhnout a navic, i kdyz by to jakoze melo bejt cool, v McKayovo podani to proste cool nepusobi. Vetsinu casu by tak mela vyplnovat ta komedialni slozka, ale ani to se moc nedari, jednoduse proto, ze Wahlberg s Ferrellem si moc nesednou a ani popravde receno nemaj moc s cim pracovat. Jelikoz to neni typicky schema drsnak a ukecany hovadko, ale spis looser a looser, jejich vzajemny postuchovani zacne velmi brzo nudit a krome toho uz tu je fakt naprosty minimum nejak vtipnejch scen. Nicmene par se jich tu precejen najde, docela me prekvapila Mendes, samozrejme sceny s Rockem a Samuelem, spomalovacka v baru a jeste urcite neco, ale na ty uz si skoro ani nevzpominam a to sem film dokoukal pred chvily. Proste zmrvena akcni komedie, kde nic nefunguje, jak by melo, tahne se vic nez lecjaky intelektualni drama a me to silne zklamalo. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • Jméno postavy Michaela Keatona Gene Mauch je odkazem na baseballového manažera, který dovedl tým California Angels do divizního přeboru v letech 1982 a 1986. Herec Will Ferrell (Allen Gamble) je fanouškem Angels. (HellFire)
  • Incident, kdy bourací koule narazí do projíždějícího auta, byl během natáčení zachycen kolemjdoucím a okamžitě se stal internetovým hitem. Některá média ho dokonce vydávala za skutečnou nehodu. (Brousitch)
  • Natáčanie prebiehalo v New Yorku. (Peter-1307)

Související novinky

Náhrada za Benga v záloze

Náhrada za Benga v záloze

06.11.2014

Mark Wahlberg (Transformers: Zánik) a Will Ferrell (Volte mě!) se před čtyřmi lety sešli v akční komedii Benga v záloze. Jejich stomilionové párování sice nevydělalo dost na pokračování, rozhodně ale… (více)

Mark Wahlberg zůstává drsňákem

Mark Wahlberg zůstává drsňákem

07.10.2009

Momentálně natáčí akční krimikomedii Other Guys po boku Willa Ferrella, pak se přesune do temnějších (a citelně chladnějších) vod. Zahraje si totiž v remaku loňského islandského zázraku režiséra… (více)

Policejní tým snů?

Policejní tým snů?

28.09.2009

Začíná z toho být trend, že se někteří tvůrci snaží narvat do svých filmů co největší počet hvězd. V mnoha případech padlých, ale na plakátech to stejně vypadá dobře. Po Tropické bouři, The… (více)

Reklama

Reklama