Reklama

Reklama

Dredd

  • Velká Británie Dredd
Trailer 1

Budoucnost. Z Ameriky je ozářená pustina. Na jejím východním pobřeží, od Bostonu po Washington, D.C., se rozkládá Mega City One, rozsáhlá megalopole plná násilí, ve které více než 400 milionů obyvatel přežívá v neustálém strachu. Na pořádek v ulicích dohlíží takzvaní Soudci – vymahači práva, porotci, soudci i vykonavatelé rozsudku v jedné osobě. Takovým Soudcem je i Dredd (Karl Urban), který od svého nadřízeného dostává za úkol vyzkoušet v praxi novou Soudkyni Cassandru Anderson (Olivia Thirlby). Čeká je zdánlivě snadná práce – vražda v nechvalně proslulém dvousetpatrovém slumu, který provozuje bezcitný klan Ma-Ma. Když se ale pokusí zatknout jednoho z přisluhovačů klanu, Ma-Ma neprodyšně uzavře celou budovu. Oba Soudci se ocitají uprostřed brutálního a nelítostného souboje o přežití. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (1 193)

verbal 

všechny recenze uživatele

To nasere! Jeden se těší na nového Dredda a oni mu naservírujou vyčpělý Serbuan maut totálně bez serbuanu a o mautu ani nemluvě. V hlavní roli spodní čelist Káji Urbana, kterému se na roli stačilo připravovat tak, že si doma narazil před zrcadlem na hlavu kastrol a trénoval Silvestrovské škleby. A tak tu máme jen další, unylé čištění Chánovského paneláku, které nemá ani sex ani rock'n'roll, kde se statická pixla s puftolí, co si hraje na Sláje, jen snaží dohnat sexy zjizvenou mamá Lanisterovou a zastřelí při tom pár negrů. Po hodině jsem s křikem potratil veškerá svá očekávání a ty dvě hvězdy dávám jen za to, že jsem celou projekci hladil strašně úžasného bobra! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $13,414,714Tržby Celosvetovo $40,868,994Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,244,477 //počet predaných kusov 249,872Tržby za predaj DVD v USA $10,365,798 //počet predaných kusov 514,236║ Na Stallona sa to nechytá, Karl Urban je až moc statický nemá si vás čim získať, ako priamočiare krvavé béčko to nie je zlé, neotravuje to ale ani nič zvláštne to na vrch nedá, akcia slušne a fakt to dosť pripomenie akčný nárez Prepadovka, plus štýl filmu ktorý si nemá ako získať širšie publikum tak aj preto taký komerčný prepad. /50%/ ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nechutný Výplach plné ŠPÍNY za 45 M!! Hlavní hrdina působí Směšně, trapně.. má na sobě Odpudivou Přilbu, neumí si získat Respect!! A ještě k tomu dostane tak hnusný JMéno připomínající mi Dredy!! Zpomalené záběry ve filmu.. co k tomu dodat.. Nic horšího jsem snad nikdy neviděl, strašně mi to lezlo krkem! Celý film se navíc odehrává v hnusných agresivních Barvách.. Zelená, žlutá!! Je to strašně umělé, počítačové, nezáživné,nesympatické.. chvílema jsem se nudil !..Fakt mi bylo z Fylmu MDLO! A to Akční nářezy miluji ! Jediné plus je snad Brutalita,kterou dnes můžeme vidět v každém druhém akčním Fylmu !! Problém bude nejspíš ten, že nemám rád Komixy.. tak jsem ten film nebral tak vážně jako Ostatní !! . Objektivně na 3*.. Za to, že mě film nasral za 2*! ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ploché jak Nizozemí, lineární jak... ale na tom nesejde. Snad ani toho napětí není mnoho, jediné, co celkem šlape, je akce. Na druhou stranu, stupidní elementy trčí a rozbíjejí nějakou zřejmě zamýšlenou pochmurnost a fatalismus. Jsem rozpačitý. Nedoporučuji sledovat měkkým povahám. Nicméně věci, co šly pojmout naturalisticky, byly filmovány až cudně a ucukávalo se pohledem. Jakoby chtěli točit proudy krve a bezohledného násilí bez Rka. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V troskách post apokalyptickej Ameriky stojí mesto Mega City One, v ktorom sa tiesni viac ako štyristo miliónov obyvateľov. Je to metropola, kde je enormne vysoká kriminalita. Na poriadok v uliciach dozerajú takzvaní Sudcovia – vymáhači práva, porotcovia aj vykonávatelia rozsudku v jednej osobe. Skúsený, nekompromisný sudca Dredd s mladou kadetkou Cassandrou Andersonovou sú vyslaní na zásah do bytového komplexu Peach Trees, kde majú vyšetriť trojnásobnú vraždu. Po zadržaní vraha sa však celá budova, v ktorej žije sedemdesiat päť tisíc ľudí a je ovládaná mocným drogovým klanom, hermeticky uzavrie. Rozpúta sa neľútostný súboj zákona s bandou chladnokrvných gangstrov. Sudca Dredd versus Ma-Ma Klan. Brutálny, päťhviezdičkový, futuristický, akčný masaker. ***** ()

Galerie (188)

Zajímavosti (38)

  • Inšpiráciou na efekt po užití slo-mo boli spomalené zábery zvierat z dokumentárnych filmov. (Greenpeacak)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 13,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 41 milionů. (NIRO)
  • První scénář byl podle komiksových předloh napsán už na počátku 80. let. Byl ale postupně obměňován a nakonec pozměněn natolik, že se vyvinul do podoby filmu RoboCop (1987). (Linkyc)

Související novinky

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

16.07.2018

Duncan Jones (Warcraft, Zdrojový kód) má zkušenosti jak s malými indie projekty, tak i velkými studiovými blockbustery. Jeho nový film by pak měl být mixem obojího, jedná se totiž o adaptaci herní a… (více)

Natalie Portman čeká Anihilace

Natalie Portman čeká Anihilace

05.08.2017

Alexe Garlanda vždycky zajímala nevyzpytatelná budoucnost. Jeho scenáristické portfolio zahrnuje 28 dní poté, Sunshine, Neopouštěj mě a Dredda, tři roky zpátky se pak odhodlal i k režii a nadělil nám… (více)

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

11.05.2017

Pokud ještě pořád doufáte, že se Dredd z roku 2012 dočká pokračování, můžete to oficiálně vzdát. Produkční firmy IM Global a Rebellion totiž postavu přesouvají do televize, kde se drsný soudce z 22.… (více)

Dočkáme se pokračování Dredda?

Dočkáme se pokračování Dredda?

05.04.2014

Předloňská akční comicsovka Dredd bolestivě propadla. Podobně jako letošní Robocop ale dokázala vydařeně oživit sporadicky debatujícího drsňáka, který s velkým kvérem zjednává pořádek v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno