Reklama

Reklama

Dredd

  • Velká Británie Dredd
Trailer 1

Budoucnost. Z Ameriky je ozářená pustina. Na jejím východním pobřeží, od Bostonu po Washington, D.C., se rozkládá Mega City One, rozsáhlá megalopole plná násilí, ve které více než 400 milionů obyvatel přežívá v neustálém strachu. Na pořádek v ulicích dohlíží takzvaní Soudci – vymahači práva, porotci, soudci i vykonavatelé rozsudku v jedné osobě. Takovým Soudcem je i Dredd (Karl Urban), který od svého nadřízeného dostává za úkol vyzkoušet v praxi novou Soudkyni Cassandru Anderson (Olivia Thirlby). Čeká je zdánlivě snadná práce – vražda v nechvalně proslulém dvousetpatrovém slumu, který provozuje bezcitný klan Ma-Ma. Když se ale pokusí zatknout jednoho z přisluhovačů klanu, Ma-Ma neprodyšně uzavře celou budovu. Oba Soudci se ocitají uprostřed brutálního a nelítostného souboje o přežití. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (1 193)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Extrémně čistá komiksová akce, nic víc, nic méně. Nic se nekomplikuje, hlubší motivace na povrch probublají jen výjimečně, tah na branku je zábavný a záslužný. A co je nejdůležitější - Dredd má zásluhou Karla Urbana skutečně Eastwoodovský šmah a jeho hlášky jsou suché jak prach. 80% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré, ovšem až na druhý pokus. Když jsem Dredda viděl poprvé, nemohl jsem se dobrou polovinu filmu zbavit dojmu, že Karl Urban má helmu o číslo větší a že většina toho, co řekne, zní rádoby drsně/trapně. Napodruhé ale tohle všechno zmizelo a já si všímal hlavně toho, jaký má film spád, jak je promyšlený a černohumorně vtipný, jak to Dreddovi a jeho parťačce pěkně ladí, jak perfektní záporačkou je Lena Hadey a jak mají všechny krvavé scény své opodstatnění a žádná z nich není jen tak na ozdobu... Spousta momentů se nejspíš stane legendárními (u mě vede Dredd přicházející, shazující poskoka z ochozu a zase odcházející) a pokud je pravda, že pokračování nebude, je to doopravdy škoda. Až film uvidím příště (a že ho uvidím, je jisté), dost možná přidám pátou hvězdičku. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Drsná budoucnost, aglomerace Mega City 1 a stylové dvěstěpatrové slumy, trčící do nebeské výše jako pahýly stromů. A do útrob jednoho takového opancéřovaného hovada zasadil Travis svůj film. Pohybujeme se v podstatě pouze v patrech oné budovy (chodby, místnosti, schodiště, šachty), takže poslední tři hodiny jsem strávil přemýšlením, na co že padl ten 50ti miliónový rozpočet (vždycky se mi vybavuje, za kolik peněz natočil Blomkamp svůj debut). Dredd v nijak nápadité uniformě spolu s Andersonovou likviduje členy gangů, nutno dodat, že naprosto bez emocí, podle justičních pravidel a dost krvavě. Skvěle mi k celému filmu pasovala hudba, ačkoliv ji zde několik lidí vyzdvihuje jako rušivý element. 3Déčko je využité k zintenzivnění účinku "slow-mo" drogy, trailerové penetrace ústních dutin jsou fajn, žádný jiný superzpomalený (možná až moc) průstřel jsem nezaznamenal. Je to až po okraj naplněné klišovitými ohavnostmi, střelbou, hlasově ovládanými zbraněmi, drsňáckým Karl Urbanem a čpí z toho snaha o osobitost a stylovost. Uteklo mi to, ale ničím nenadchlo. Finanční propadák. 50 miliónů dolarů(rozpočet)/31 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Netěšil jsem se na to. Komiks neznám, původního Dredda jsem neviděl, prostoduchá akční béčka moc nemusím a trailer mi přišel odpudivý. Zkrátka ideální výchozí pozice pro to, aby mě film mohl překvapit. A taky že jo. Je to nářez, kterej přesně vybalancoval takovou míru a tón přehnanosti, že nepůsobí trapně, ale opravdu cool. Celý je to takový správně přepálený. Vizuál, násilí, dialogy, herci. Všechno over the top, ale ne příliš. Dredd by se dal šmahem odsoudit jako kravina. A spousta lidí to jistě udělá. Nicméně pro mě se jedná o osobité, vtahující, intenzivní a cílevědomé dílo, které ve svém subžánru vlastně nemá příliš velkou konkurenci. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Čo viac treba distribútorom k tomu, aby pretlačili na plátna kín film, ktorý má pomerne slušivé ohlasy zo zahraničia, film ako stavaný na kinosály, film, o ktorom rozpráva celá jedna generácia už pár mesiacov pred premiérou? Som ale spokojný, že takéto niečo v dnešnej dobe vzniklo a že sa našla odvaha štúdií poskytnúť rozpočet na túto megabrutálne násilnú sci-fi popcornovku s úžasným vizuálom. Scenár je pomerne jednoduchý, no úderný a inteligentný a bez zaváhania v logike. Cením najmä skvelé hranie sa s priestorom, tých pár metrov štvorcových sa využilo na maximum, kamera je TOP a režijne naozaj veľmi záživné. Je mi snáď len ľúto toho, že sa rozpočet nevrátil. Nie preto, že by som bažil po pokračovaní, pretože by som sa asi bál, že by to aj tak v dnešnom trende kaziť každý sequel, čo uzrie svetlo sveta, nedopadlo dobre. Ale preto, že by sa partia stojaca za touto lahôdkou dočkala aspoň ako-takej satisfakcie za dobre odvedenú robotu. Hold, hlavne že paranormalo-sawovské série stále berú priestor práve takýmto chuťovkám. 85%. ()

Galerie (188)

Zajímavosti (38)

  • Soudcovský motocykl Lawmaster byl postaven na základě Suzuki GSX 750, modelové řady 2005. Pro natáčení byly vyrobeny celkem 4 funkční exempláře. (tomaslambo)
  • Když byl spuštěn ochranný perimetr budovy a byly staženy ochranné štíty, těžké dveře rozmačkaly bezdomovce. Po otevření těchto dveří není ale není po jeho mrtvole ani stopa. (Timak)
  • Grafiti, která se objevují na stěnách Peach Trees, obsahují jména postav, jež se objevily v papírovém vydání komiksu "Soudce Dredd", jako například Chopper a Kenny Who? (Caszidy)

Související novinky

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

16.07.2018

Duncan Jones (Warcraft, Zdrojový kód) má zkušenosti jak s malými indie projekty, tak i velkými studiovými blockbustery. Jeho nový film by pak měl být mixem obojího, jedná se totiž o adaptaci herní a… (více)

Natalie Portman čeká Anihilace

Natalie Portman čeká Anihilace

05.08.2017

Alexe Garlanda vždycky zajímala nevyzpytatelná budoucnost. Jeho scenáristické portfolio zahrnuje 28 dní poté, Sunshine, Neopouštěj mě a Dredda, tři roky zpátky se pak odhodlal i k režii a nadělil nám… (více)

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

11.05.2017

Pokud ještě pořád doufáte, že se Dredd z roku 2012 dočká pokračování, můžete to oficiálně vzdát. Produkční firmy IM Global a Rebellion totiž postavu přesouvají do televize, kde se drsný soudce z 22.… (více)

Dočkáme se pokračování Dredda?

Dočkáme se pokračování Dredda?

05.04.2014

Předloňská akční comicsovka Dredd bolestivě propadla. Podobně jako letošní Robocop ale dokázala vydařeně oživit sporadicky debatujícího drsňáka, který s velkým kvérem zjednává pořádek v… (více)

Reklama

Reklama