Reklama

Reklama

Když je biosféra Země zničena, většina lidí přesídlí do kosmu. Obydluje stísněné kosmické stanice. Jedinou nadějí je rajská planeta Rhea, která je od Země vzdálena pět světelných let. Příběh se odehrává v narezlém transportéru Kassandra, který míří ke stanici NR 42. Mladá lékařka Laura je jediná osoba v raketoplánu, která není ve stavu hibernace. Do vystřídání jí zbývají čtyři měsíce. Během denních hlídek v pustých chodbách začíná mít pocit, že není v raketě sama. Začíná hra na kočku a myš a představa se mísí s realitou. Co skrývají kontejnery ve skladu a "co" a nebo "kdo" je v raketě? (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (187)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Sci-fi s dobrou myšlenkou, podobně jako třeba Moon. Život na Zemi je nemožný, existuje vzdálená planeta Rhea. Děj se odehrává na nákladní lodi, které veze náklad k jakési vesmírné stanici. Jak už to bývá, děj se odehrává v uzavřeném prostoru lodi, něco není jak má, někdo umře, trocha tajemna, hledají záškodníka... Myšlenka je dobrá, zpracování špatné není, ale já na tohle moc nejsem, i přes světlé momenty jsem se těšil, až bude konec. Snímku se ale musí nechat, že neobsahuje nic nereálného nebo nadpřirozeného. # [viděno: TV, 2.0->5.1] # příběh 6 | hudba 5 | humor 0 | akce 1 | napětí 3 | pustil bych si znovu 5 ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Je mi celkem jedno, jestli film natočili Švýcaři nebo nějaký africký domorodci. Cargo doplácí hlavně na scénář, kterej má schízu jak blázen a během deseti minut poznáte v ději několik (vydařenějších) předchůdců a po těch deseti minutách to vyšumí do ztracena. Nakonec sem se přistih, že film mám spíš jenom jako kulisu a moc pozornosti mu nevěnuju. I tak sem o moc nepřišel. Je to škoda, protože první polovina vypadala o dost slibnějc. ()

Reklama

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Nešel jsem do toho s přehnaně velkým očekáváním, ale s příjemným pocitem něčeho ne moc častého a předpokladem trochu jiného sci-fi, neboť pochází z evropské produkce. Dostalo se mi však směsky všech již viděných západních kousků a dost často i čistého vykrádání. Příběh a námět těžká kopie Matrixu, finále mixuje prvky Vetřelce, Matrixu, Sunshine, Zdrojového kódu a bůh ví, čeho ještě. Ale musím Cargu poslat alespoň slabých 50 % za super triky, zvuk a výpravu na kontinentální podmínky a snahu o žánr, co zde není tak častý. Pokud fandíte evropskému filmu, jděte stejně do toho (alespoň jako zajímavost). ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle mě mile překvapilo. Na to, že je to čistě švýcarský film, tak to vizuálně vypadá skvěle a zhruba prvních 35 minut to mělo dost silnou atmosféru. Bohužel se mi potvrdilo, že ta délka dvou hodin tu je naprosto zbytečná, jelikož v některých místech to celkem nudí a některé zde ani být nemusely. Bohatě by to vystačilo na hodinu a půl. Ještě mi teda vadily postavy, protože kromě hlavní hrdinky mi nikdo moc nesedl. Jinak jsem ale spokojený, líbil se mi ten příběh a i jeho zakončení bylo zdařilé a ten vizuál byl opravdu skvělý, jak už jsem psal. Silné 3* ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Svycarske Sunshine, ale dej je o necem jinem nez Boyleovo britske sci-fi, i kdyz vyznivaji stejne. Posadka nakladni lodi zjisti, ze v nakladovem prostoru neni to, co tam melo byt a jeste cestuje nekdo navic, takze mix sci-fi a thrilleru. Musim rict, ze se to fakt Svycarum povedlo natocit vesmirnou sci-fi bez trikarskym magu z ILM za zady. Velmi slusne sci-fi. Film je o 15 minut kratsi, ma jen 105 minut. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Hned v první scéně filmu, kdy doktorka Portmannová (Anna-Katharina Schwabroh) posílá v roce 2267 z terminálu své sestře zprávu na Rheu, můžeme v pozadí kromě dětského pláče zřetelně slyšet, jak někdo hraje videohru. Zvuky jsou ale ve skutečnosti namíchány hned ze dvou videoher z platformy Nintendo Game Boy, konkrétně Super Mario Land a Tetris. Obě pocházejí z roku 1989. (curfew77)
  • Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ošetřuje Samuelu Deckerovi ránu na hlavě, opouští místnost a na monitoru jsou dva chemické strukturové vzorce, přičemž ten větší je tetrahydrocannabinol (THC), menší amfetamin. (Adrai)
  • Na jedné z fotografií, které nachází Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ve skrýši Klause Brucknera (Gilles Tschudi), je vidět, že byla vyfotografována před čtvrtým blokem jaderné elektrárny v Černobylu. (Adrai)

Reklama

Reklama