Reklama

Reklama

The Loved Ones

  • Slovensko Milovaní (festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh mapuje osud mladého středoškoláka Brenta (Xavier Samuel). Brent se díky rodinné katastrofě a neustálé konfrontaci z matčiny strany uzavírá do sebe. Nemůže se zbavit pocitu viny z tátovy smrti, zažívá emoční kolapsy a pomáhá si marihuanou a metalovou hudbou. Jeho dívka Holly se mu snaží co nejvíce pomáhat. Je to milá starostlivá slečna nohama pevně na zemi a právě ona je důvodem, proč je Brent surově unesen. Když se probudí z bezvědomí, čeká ho pohled na zrcadlovou disko kouli, injekční stříkačky, elektrickou vrtačku a jeho ctitelku, která neskousla, že jeho přítelkyně není ona. Brenta čeká noc hrůzy plná mučení a beznaděje. (Zeck)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (302)

lamps 

všechny recenze uživatele

A pak že je láska krásnej cit. Když jsem sledoval, kterak značně narušená romantická duše zahajuje pokus o lobotomii jejího vysněného prince, byl jsem konečně rád, že na mě vyzývavě pomrkává leda náš kocour, když chce dostat nažrat. Koncept prolínání dvou takřka nesouvisejících linií, v nichž vidíme planoucí pubertální touhy vždy z jiné perspektivy (přičemž docílení vysněného vrzu s metalovou divou je rozhodně tou příjemnější a radostnější), je docela fajn a dvojice záporáků vzbuzuje odpor, jaký dlouho nepamatuji, ale potenciál zůstává jinak celkem nenaplněn. Už pár dní po projekci mi vzpomínky na film bohužel splývají a do popředí vystupuje jen několik odvážných a zajímavých scén, byť jsem svázanému a sexuálně obtěžovanému chudákovi celou dobu fandil a těch pár segmentů z hlavy asi nevyženu. 65% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Robin McLeavy se dle režisérových instrukcí na svou roli připravovala vyhledáváním informací o sériovém vrahovi Jeffreym Dahmerovi, dále také musela zhlédnout filmy Misery nechce zemřít (1990), Takoví normální zabijáci (1994) a díla Quentina Tarantina.Takže solidní příprava a taky podle toho vypadal výkon.Ale podle mě ještě lepší výkon předvedl John Brumpton v roli psycho otce.Výkon hodný oscara. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Exploiter pro teenagery, už to začíná, podobně jako slashery v 80. letech zjemnily, aby byly přístupný většímu záběru diváků ... Je to dobrý, je tam hodně krve, ale je to celkově slabota a postavy mi vůbec nepřirostly k srdci .. Navíc "tortura" ve srovnání s asijskou či evropskou vlnou je naprostej čajíček ... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Prvních 15 minut filmu bylo o ničem. Pak se to rozjelo a já se chvílemi dokonce nestačil divit. Předností snímku, ale i zároveň i jeho velkou slabinou je žánrová nevyrovnanost. Je fajn, že to není klasická teen vyvražďovačka nebo něco podobného, protože vážným divák u tohoto filmu asi těžko zůstane, přesto ta nadsázka mi přišla místy až moc přehnaná. Myslím tím hlavně od scény s vrtačkou, která sice byla v mnoha ohledech vrcholem snímku, ale to co následovalo po ní se mi už nelíbilo a jenom jsem to apaticky dokoukával. Taky nevím, proč tam byla zařazena dějová linka se spolužákem a jeho „problémy“. Překvapivě mě i sem tam vcelku pobavila, ale vlastně pro příběh nebyla vůbec podstatná, nijak do něj nezasáhla a tvůrce trochu podezřívám z toho, že neměli dostatek nápadů pro hlavní dění, a tak jim tohle pomohlo vyplnit prázdná místa. Na film určitě nezapomenu, na to bylo to co se dělo na „večírku“ přece jenom moc podnětné a úsměvně zvrhlé, ale více než na lepší průměr tenhle australský počin bohužel (alespoň u mě) nemá. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Syrové, drsné a uchylné. Film, který by v 80. letech byl označen za vrchol perverze a nepřístupnosti. Dnes běžný produkt hororového žánru. Scénář je prostý a v podstatě vše stojí na mučení, které nebylo předem nijak zatajované, naopak se na něm postavila všechna propagace filmu. Mučení je skutečně "výživné" a to co následuje celkem dostávající, přesto tomu něco chybělo. Takhle se z toho stala prvoplánová efektní řezničina, která za každou cenu chtěla znechucovat diváka. Žádná skrytá narážka, ani poučení. Proto pouze 75% 09.10. 2010 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v Hobsons Bay, Boroondaře a Sydney v Austrálii. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. září 2009 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Xavier Samuel hrá v hlavnej úlohe 17-ročného stredoškoláka. V dobe natáčania mal však už 26 rokov. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama