Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel na cestě do Jakarty pomůže osamělé dívce, která je poprosí, aby ji svezli domů. V odlehlém sídle dívčina rodina v čele s přízračnou matkou pro hrdiny připraví lahodné občerstvení, po kterém ale upadnou do bezvědomí. Když se proberou, čeká je osud polotovaru v obchodu s lidským masem. (JFL)

Recenze (147)

Radko 

všechny recenze uživatele

Nepite vodu zo studničky - premeníte sa na jelenčeka. Neobzerajte sa vzad na Sodomu - premeníte sa na soľný stĺp. Nuž a v okolí Jakarty neberte do auta ubiedene vyzerajúcu stopárku - skončíte ako rozflákaná krvavá kaša a zároveň pochúťka pre špecifickú labužnícku klientelu. Krvavé orgie v dome hrôzy a strachu môžu začať. Desivé spomienky na minulosť v podobe ošúchaných čiernobielych fotiek a nemých filmov na starej premietačke patria k najsilnejším momentom tohto inak len mierne nadpriemerného krvavého hororáku. 59% ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Začátek je z těch co člověk vídá po tuctech, takže se hlavní oběti dostávají k úchylákům prostřednictvím nabraní stopařky, která jakože je okradená a potřebuje odvést domů. V domku je uvítá její máma, která má při jakémkoli normálním hovoru vyvalené oči a velmi hluboký monotónní hlas, který v kombinaci s tím koulením očima a chladně robotím vystupováním působí asi jako obří cedule s velkým svítícím nápisem "úchyl". Zbylí členové rodiny jsou na tom ještě hůř, ale to pochopitelně návštěvníkům vůbec neva, protože jsme v úchyláckem exploitation splatteru, takže jediný další vývoj děje je prostřednictvím masakrování všeho co se hýbe, takže úplně všeho. Masakr je tu hodně krvavý a použijou tu kdeco včetně obligátní motorovky a nebo srpu, jenže je to takové že už to člověk někde viděl a dokonce i někteří lidi v komentářích se shodnou na tom, že francouzi poslední dobou dělají mnohem horší věci, takže jenom to standardní vraždění to nevytáhne. A tady autoři vložili jakýsi mystery prvek, který má motivům úchylácké rodiny a některým řečem úchylné matky dodat nějakou záhadnost, která je nejdřív i maličko zajímavá, jenže na konci dojde k vysvětlení, které je tak primitivní až to člověka zklame. Takže je to ohromná kopírka, ohromně nenápaditá a zabitá přílišnou jednoduchostí i v té snaze dodat tomu trochu tajemna, jenže oproti lépe nasvíceným, lépe barevným a lépe nasnímaným blbostem typu remake texaského masakru je to docela slušná zábava, protože ten nispelův remake byla nuuuuuuuda takováhle, takže darah a podobné obyčejné masakrování je oproti tomu docela slušné :). ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pár priateľov smerujúcich do Jakarty, naberie na jednej z púmp mladú, ustráchanú stopárku, ktorá im tvrdí, že bola okradnutá. Keď ju odvezú až priamo pred dom, chce im za poskytnutú pomoc poďakovať pohostením. Na prvý pohľad príjemne vyzerajúca rodina skrýva šialené plány. Za toľko krvi vo filme by sa nemusel hanbiť ani sám Tarantino. "Macabre" je hororový skvost určený predovšetkým pre fanúšikov "exploitationu". Najsilnejšou stránkou je jednoznačne gore, ktoré je tak umne natočené, že divák nemusí odvracať zrak a v pohode všetko "prehltne". Napriek tomu, že nedosahuje kvalitu francúzskeho Martyrs, som si istý, že sa fanúšikovi hororu vryje do pamäti - 80% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Macabre = přesně pro filmy jako je tohle odmítám koukat na horor odkudkoliv jinud než z Evropy a Severní Ameriky. Není to intošské homosexualně-psychologická srajda, je to krvák. Jenže .. jenže je tu první kecací půlhodina o ničem. Pak následuje masokombinát ala Frontiera a Hostel ... nikoliv kvalita ala Inside či Martyrs! Říz, prásk, bum, cák, grrrh a všude samý řev a krev, vše obšlehnuto odjinud. Díky, ale nezájem - jsou mnohem lepší a sofistikovanější kousky. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Asijské exploitationy bývají pěkné prasárny a ani Darah není výjimkou. Přesto to není žádný zázrak a hned vám řeknu proč. Za prvé: větší množství nesympatických postav. Nějak mi na těch lidičkách moc nezáleželo, což je u exploitationu něco, co mi vždycky vadí. Oproti Martyrs nebo Mum and Dad, kde mi osud postav nebyl lhostejný, je tohle úplně někde jinde (v negativním slova smyslu samozřejmě). Za druhé: gore je tam tolik, že jsem se na něj velmi záhy aklimatizovala a ke konci už mě takřka nic nedokázalo vytrhnout. Myslím, že kdyby ubrali postavy a brutalitu dávkovali trochu střídměji, rozhodně by udělali lépe. Takhle to vypadá jako takový běžný pracovní den na jatkách a uznejte sami - to zkrátka není úplně ono. Ale abych jen nehaněla, tak musím říct, že ta rodinka a její jednotliví členové se jim docela povedli. A ani mystický prvek, který mi v podobných filmech obyčejně dost vadí, to neshodil, naopak tomu všemu dodal na zajímavosti. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo ve Fort Thomas, Kentucky. (Polgedney)
  • Po tom, čo The Mo Brothers obdržali hŕbu pozitívnych recenzii na svoj krátky film Dara (2007), rozhodli sa ho natočiť ešte raz v dlhometrážnej podobe. (beso74)
  • Tento film se stal prvním indonéským snímkem, který byl zakázán v Malajsii. (Polgedney)

Reklama

Reklama