Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí vyráží za turistikou do malebných norských hor. Po chvíli putování narazí na starý opuštěný hotel. Domnívají se, že se jedná o tajemný hotel dle legend opředený zlem. Po vzájemné výměně názorů se nakonec rozhodnou v hotelu nezůstat a vyrazí dál do přírody přespat pod hvězdami. Už je ale pozdě. Někdo nebo něco si nepřálo být rušeno a rozhodlo se to dát skupince opravdu výživnou lekci. (Korbitch)

(více)

Recenze (126)

klerik 

všechny recenze uživatele

Skvelé prostredie, pár ozaj pekných obrazov, fajn chladná atmosféra. Ale inak rutinná vybíjačka, kde sa obete chovajú (opäť raz) naivne. Ukazovať tvár killera, je tiež dobrá hovadina. Gore nič moc, ale väčšinu času som sa nenudil - stiesnené priestory domu ako aj skalných roklín boli využité šikovne... PACH KRVI, HHE a TCM v slabšom nórskom prevedení... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Třetí (a určitě nejpodařenější) díl norské vyvražďovací ságy se pro změnu odehrává v severském létě, tváří se jako prequel předchozích dvou a dá nám dříve narozeným nostalgicky vzpomenout na časy, kdy se nám taky občas rozmotávaly MC kazety v levných walkmanech. A dozvíme se i něco ze smutných životních osudů mlčenlivého rubače turistů. To byste určitě neuhádli - on ho totiž jako kluka mlátil otčím, no a proto se z něj logicky stal sériový vrah, to dá přece rozum, že jo... Vždyť on je ten chudák vlastně ubohá oběť! Pche, tak to já, po mém dětství v područí nevyzrálé, hysterické, neurotické, psychotické a emočně labilní matky, bych musel být Čikatilo křížený s Michaelem Myersem, Jasonem Voorheesem, Leatherfacem a Normanem Batesem! Ale film je to podařený a až na zhovadilou ruční kameru skvělá práce - scénář, herci, atmoška i škodolibý konec. Jo jen mě ještě trochu nakrkla jistá blondýna, která už měla to vraždící monstrum jednou na lopatkách (vlastně na břiše) a nenapadlo jí, nánu pitomou, narvat mu párkát šroubovák do krku a do vočí, to už by myslím milánek nerozchodil. Ale ona ne, ona si v klídku odejde. Copak sakra nevěděla, že ONI vždycky ožijou?! ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ľadová smrť - POČIATOK. Vôbec nemajte obavy pustiť sa doposiaľ do poslednej časti tejto skvelej trilógie Nórskeho hororu o zohavenom "fešákovi", pre ktorého je jedinou zábavou loviť skupinky mladých ľudí. Priznám sa, že vďaka hodnoteniu tejto tretej časti, ktoré sa riadne líši od prvých dvoch predchodcov ma prepadli obavy a tak som to oddiaľoval koľko sa len dalo . VŠETKO ZBYTOČNE. Nemenej kvalitný horor vykresľujúci nie len príbeh o skupinke mládežníkov, ktorí sa vyberú do malebných Nórskych hôr loviť zver, ale aj dôvody vysvetľujúce, prečo sa z malého chlapca stal násilný vrah, ktorý sa nezastaví pred ničím - 75 % ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl v Holandsku, tak mi místní obyvatelka řekla, že Holanďané jsou oškliví lidé. Zpočátku jsem tomu nevěřil, ale pak jsem si opravdu v obchodech a na náměstí připadal jako v megaobludárium. Tolik nesympatických lidí. Koukám, že Norsko na tom bude podobně. Je sice pravda, že v horrorech to až tak nevadí. Naopak, hecoval jsem vraha: "Zabij tu tlamu!" Tím jsem myslel tu blondýnu. Musím ale pochválit krásnou přírodu a napětí. Tedy, já jsem na film koukal po půlnoci a to se vždycky bojím :-) 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V norských lesích se vraždí. Tamní týpek v kapuci, kterého v dětství týral jeho nevlastní otec, si vzal do parády partu šesti mladých lidí a kdo zná, jak to v slasherech chodí, tak netřeba obsáhle popisovat. Potíž je snad jen v tom, že norové nepřišli v hororovém subžánru s ničím novým. Američanům se často vyčítá nulová originalita ve spřízněných hororech, ale tady jsem za celou dobu nenarazil na něco originálního. Posuďte sami: nemluvný a nelítostný mladík v kapuci má svého pomocníka, nic netušící parta mladých lidí, co přišla kempovat, čelí hrozbě a postupně umírají, zabiják neměl lehké dětství, lesní prostředí, obě dívky z party jsou pěkné blondýnky atd. Takhle bych mohl pokračovat do nekonečna a originálního bych objevil jen pomálu. Přesto po pomalejším rozjezdu se dostaví zběsilá naháněčka v prostředí jako stvořeném pro pořádný horor, a tak zamrzí větší výskyt gore a s tím i úměrný počet vražd. Tahle celkem známá hororová série byla pro mě velkou neznámou a konečně jsem se rozhodl se s ní obeznámit a to rovnou od třetího dílu, který je současně jejím prequelem. Premiérové setkání s norskou hororovou tvorbou sice nedopadlo na výbornou, ale rozhodně se nejedná o nějaký nekoukatelný propadák, i když podle traileru to vypadalo na pěkný nářez. Navíc norština je neposlouchatelná a s dabingem by to vyznělo asi líp. Zklamán jsem nebyl a nadšen taky nejsem. 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v norském národním parku Jotunheimen. (Cheeker)

Reklama

Reklama