Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicet let poté, co diváky uchvátil původní film, se Krotitelé duchů vracejí, aby se ve zcela nové podobě představili současné divácké generaci. Režisér Paul Feig kombinuje známé prvky boje s nadpřirozenými bytostmi, díky kterým byla původní filmová série tak oblíbená, s novým hereckým týmem, složeným z těch nejlepších komediálních herců současnosti. Připravte se na letní podívanou, během které společně zachrání svět! (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (610)

tron 

všechny recenze uživatele

"Ja s vami nejdem." - "To ani nechceme. Ale musíš vyjsť von, aby som mohla zamknúť." Škoda, že to nie je plnohodnotný sequel, ale (ženský) remake. Skoro všetci živí herci sa totiž bez problémov vrátili (čo je šok hlavne u Billa Murraya, ktorý odmietal pokračovať v sérii takmer dve desaťročia a toto čudo mu napokon problém prekvapivo nerobilo), ale z nepochopiteľných dôvodov hrajú úplne iné postavy. To ma mrzí. Ak by hrali postavy z prvých dvoch dielov, bolo by to stokrát lepšie. Remake trpí predovšetkým drastickým strihom, vinou čoho miznú mnohé scény, ktoré nie sú možno pre dej kľúčové, ale to, že tu nie sú, spôsobuje chaos a nezrozumiteľnosť príbehu (krotiteľky sú zatknuté a posadené za mreže, strih, krotiteľky sú doma). Samotný kasting dopadol dobre (najlepšia je asi wtf Kate McKinnon), medzi babami je chémia, iskrí to a asi si na pľaci rozumeli a sadli, čo je vždy fajn. Aj tak ma ale najviac bavila sekretárka Thor ("Myslím, že kebyže mu vezmeme telefón, ani by si to nevšimol."). ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

OK, tak 2* za silený humor, priveľa nevtipných prekáračiek, príliš dlhý rozjazd a nedostatok originality (hoci v inom refrešnutom kulte, na ktorý si teraz ani za svet nespomeniem, som si už všimla, že remake pre 21. storočie znamená len recyklovaný scenár ako cez kopírák v iných kulisách a s novými rekvizitami - žeby SW 7?). Ale hviezda navrch za odkazy, kameá a proste preto, že GB milujem, nech sa deje (skoro) čokoľvek :-) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, neviděl jste v tomto prostoru poloukotvenou entitu čtvrté třídy?" Tak na tuto otázku Vám odpoví můj mluvčí Franta Kocourek, protože já ani netuším, jak by taková loď měla vypadat. Určitě však vím, že jsem se Krotitelek duchů poměrně obával. Nakonec to nedopadlo tak zle, abych musel svý auto hledat na druhý straně portálu, ale zásluhou ujetejch metafyziček to nebylo. Mohl za to báječnej šampón sekretář Kevin, jehož debilitu jsem mu záviděl a samozřejmě pár štěků původních Ghostbusterů, kteří vyměnili procházky v Soše Svobody za život pod jinými jmény a na křížení paprsků už dávno zapomněli. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Ona kontroverze okolo nových Krotitelů duchů je poněkud matoucí. Film vlastně neděla nic jiného, něž že opakuje koncept třicet let starého originálu. Tedy usazuje populární komiky z pořadu Saturday Night Live do prostředí letního trikového velkofilmu a pohrává si s dekonstrukcí archetypu hrdinství. Za remakem navíc stojí většina původního týmu (camea celé původní party, producentem filmu je režisér originálu Ivan Reitman). Režisér Feig přináší do filmu své dvorní herečky Melissu McCarthy, Kristen Wiig a do této doby převážně stand-up komičky Kate McKinnon a Leslie Jones. Dochází zde tedy oproti originálu k výměně genderových rolí, kdy se o humor a záchranu světa starají ženy, zatímco muži (překvapivě vtipný Chris Hemsworth) jsou zde redukováni na objekt touhy a pouhý estetický doplněk. Jinak jsou ale noví Krotitelé duchů vlastně velmi konvenční letní blockbuster s několika velmi povedenými trikovými sekvencemi a pár skutečně zdařilými vtipy. A oproti třeba velmi nekorektnímu, leckdy drsnému humoru Žen sobě se zde tvůrci poměrně drží na uzdě a servírují stravitelnou komedii pro široké divácké spektrum. Vlna šovinistických (na fýzis McCarthy či přitažlivost Wiig), rasistických (odchod Jones ze sociálních médií) a homofobních (lesbická orientace McKinnon) útoků na účet hlavních hereček před i po premiéře bohužel jen dokazuje, že ženy to v hlavních rolích žánrových snímků stále nemají jednoduché. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ty voe co se to z těma komediema děje... Neříkám, že původní dva filmy jsou pro mě nějaké nepřekonatelné klasiky, ale jsou to příjemné osmdesátkové komedie a takový potracený remake si nezasloužili. Nemám chuť se o tom dál rozepisovat 1* za to, že na největší sračku roku centrální demenci to nemá a v kině jsem za to prachy nevyhodil, tak budu shovívavý. Nejlepší vtip je obsah. Prej herecký tým složený z těch nejlepších komediálních herců současnosti! V čele Melissa jsem tlustá kráva bez talentu Mc Carthy. Fuck off! 10% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (20)

  • Jedním, kdo v pokračování odmítl vystupovat, byl Rick Moranis (v původním filmu Louis Tully). Tento herec nenatočil žádný hraný film od roku 1997, kdy mu zemřela manželka na rakovinu prsu, načež se rozhodl věnovat především svým dětem. Sám svou neúčast před kamerou okomentoval slovy: "Vzal jsem si pauzu, která se protáhla ještě ve větší pauzu". V jednom interview pak ke své účasti v nových Krotitelích duchů řekl: "Nevidím důvod, proč bych se měl na jeden den účastnit nečeho, co jsem dělal před třiceti lety", přičemž popřál hodně štěstí a úspěchu ostatním hercům i celému štábu. (PierrevanH)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

08.06.2019

Režisér Jason Reitman (Lítám v tom), syn Ivana Reitmana (Krotitelé duchů I, II), už nějakou dobu kutí pokračování ke kultovní sérii svého táty. To má ignorovat ženský reboot z roku 2016 a místo toho… (více)

Hrdina Uncharted shání parťáka

Hrdina Uncharted shání parťáka

30.03.2019

Herec Tom Holland (Spider-Man: Daleko od domova) má momentálně plné ruce práce s tím, aby neprozradil žádný důležitý spoiler ohledně blížících se Avengers: Endgame, už brzy ho ale čeká natáčení… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

Reklama

Reklama