Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 2

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Bloody13

Bloody13 (hodnocení, recenze)

Mně akorát přišla ta scéna na hajzlu a s tou injekcí taková zbrzkle sestříhaná, tam jsem trochu ztrácel přehled, kam mu ta svině bodá. Ničeho jinýho jsem si poprvý nevšimnul.

bestlama

bestlama (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Aha, takže jsem film neviděl, tak mám držet hubu? Nepřijdeš si trošku hloupý? To se jako nemůžu zeptat na otázku v jakém kině jsi byl, aniž bys musel předvést sám sebe, že jsem film neviděl? (Ale jo, odpověď na tvou otázku jsem dostal, psal ses totiž každého v kině a znáš názor všech, že se podělali strachy.) To mi od tebe naprosto stačí.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

S.Quentin QUALE

Tak za tvý kámoše nemůžu :) A smálo se celý kino nebo jen dvě skoro nezletilý krávy vedle tebe, který se tlemí naprosto všemu a vážně berou jen Hannah Montánu a koncerty Justina Býbra? Mimochodem, někde jsem četl, že většina diváků kteří šli na ED 2013, byla starších 25 let.

A trochu mě zklamalo, že tady sice vyjmenováváš nesrovnalosti mezi scénami, ale nepamatuješ si ani jedinou, kterou bys mohl uvést jako příklad. Vzhledem k tomu, že jich bylo jak píšeš víc, čekal bych že si aspoň jednu pamatovat budeš.

 

bestlama: Tak ptáš se tu na něco a film jsi ani neviděl:) Při projekci jsem se koukal po lidech, protože jsem měl vcelku sadistickou radost z toho, že je ten film občas docela nechutnej. A bylo vidět, že se to těm lidem prostě líbí. Když např. vyskočila ta zlá holka z vody, potom co ta feťačka zapíchla to auto do škarpy, trhlo sebou celý kino. (Což nemůžeš vědět, páč si to neviděl:)

A ano, pokud má člověk nakoukáno, může se mu zdát, že se u toho filmu nebojí jenže.... Jak posoudíš dobrý horor? Já se u většiny filmů nebojím, jen bavím. Ano, občas nějaká scéna vyděsí, ale to je tak všechno. Vůbec se nebojím u duchařin, přijdou mi krotké,  ani u Vymítače ďábla nebo Věci.. A to jsou už klasický horory. Mám těm filmům dát snad odpad jen proto, že jsem toho viděl hodně a už semnou nic nehne???

 

ED 2013 je film kterej není nejstrašidelnější co znám, to rozhodně ne. Je ale po řemeslný stránce naprosto špičkovej, má skvělou hudbu, parádní gore efekty a a jakmile se rozjede, nezastaví se. Bál jsem se? Rozhodně ne, ale ta atmosféra byla místy dost stísňující.

Normální divák se bojí, hororovej fanoušek "jen" baví. A tak to má bejt.

na příspěvěk reagoval bestlama, S.Quentin QUALE

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

bestlama

Jo tak to jo. Jinak o strachu tohle opravdu nebylo spíš o masakrech. Bohužel se mi nelíbili ani ty. Přišlo mi to takový tuctový, bez nápadu, bez invence. Nevim no každej reaguje jinak, ale takovej byl můj pocit z toho.

na příspěvěk reagoval Kobain

bestlama

bestlama (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Ještě neviděl, čekám si na DVD verzi v obchode. Nepůjdu do kina a nechci být ošizen o původní NC verzi.

Max85: Přesně na to jsem se snažil reagovat, mě by zajímalo, kdo u tohoto filmu může být posrán strachy. To buď jen člověk, který viděl 9 a půl hororu nebo 13 leté pipinky.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

S.Quentin QUALE

S.Quentin QUALE (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Sorry, konkretní být teď nemůžu, ale jak to bude dostupné byť v CamRipu, s radostí Ti to zkonkretizuju! ;) Tak teď jsi mě dostal celkem do kolen - podělaní strachy? Vedle mně se 15letý holky při nejbrutálnějších scénách smály, navíc jsem tam byl se dvěma lidma, co z hororů moc nakoukané nemají, z gore festivalů vůbec nic, tak jsem čekal jejich reakce......no gore je  pohoršilo, ale co se týče strachu, tak to úplně poplivali - a já se nedivím....

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

bestlama

No na CSFD projekci asi ne. Tam se spíš všichni smáli než báli. Mám dotaz ty už si to viděl? Zajímal by mě tvůj názor.

na příspěvěk reagoval bestlama

Uživatel SICK_BREED smazal svůj příspěvek.

S.Quentin QUALE

S.Quentin QUALE (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Mám tím na mysli podle mně dost šílené střihy (spíše seky) mezi jednotlivými scénami, ne střih úplně obecně. Stejně jako v případě gradace napětí v jednotlivých scénách a atmosféry celkově si myslím, že zde Alvaréz mírně řečeno kulhal, což mě zamrzelo nejvíc ze všeho....

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

S.Quentin QUALE

S.Quentin QUALE (hodnocení, recenze)

hroubek

Podle mně to nezvládl Alvarez. Scénářem a absencí špetky nadsázky (viz.Cabin in the Woods) se ED2013 tváří vážně, s čímž problém nemám, ale vážnosti se nedostává neschopností vygradovat jednotlivé scény a debilním střihem. Dunivé audio taky přestalo po čase zabírat, natož aby to celé utáhlo (viz. Sinister) I přes zklamání jsem neměl problém za vizuál udělit 3* (objektivně 3,5). Hodnocení "Odpad" musí značit nechtěnou záměnu kinosálu.....

na příspěvěk reagoval vegetol.mp, hroubek

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

bestlama

Já už s ním měl tu čest na jiný diskuzi. Hele asi takhle mě je tu každej ukradenej, pokud ten dotyčnej nezačne kérovat do mě asi takhle. A nemínim to tu ani nějak zasírat, to nemám zapotřebí. Jenom když sem ho tu viděl a přečetl si co napsal, tak mi to nedalo si nerejpnout. On je, ale klučina duše citlivá, tak už radši mlčim aby se nám tu nerozplakal...

bestlama

bestlama (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Za chvíli z něj vyleze skoro třicátník, člověk s rozumem a nad věci. Ale, že tady hraje citlivého, tak to svou dospělost moc nepotvrzuje. Teda to mu ještě hodně přidávám, nevím co je zač.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

hroubek

hroubek (hodnocení, recenze)

Osobně by mě zajímalo co od tohoto filmu očekávali všichni, kdo dávají ODPAD.Samozřejmě, že chápu, že to někomu nemuselo sednout, a že ho to nebavilo.Ale, tak když jdu do kina, tak se kouknu na trailery a ukázky a podle toho se snad rozhodnu jestli to má cenu vidět v kině a jestli mě tu bude bavit(zvláště u tohoto žánru,samozřejmě, že se někdy může stát, že trailery lžou).To je jako byste šli do kina na 5 hodinový dokument o elektrárně, ale jelikož jste si nepřečetli obsah a neviděli ani jednu ukázku, tak jste si mysleli, že to bude něco dobrodružného.Každý, kdo viděl ukázku na nový Evil Dead musel pochopit jaký film dostane.A navíc je to zástupce žánru, ve kterém co si budeme povídat se většinou moc logika neřeší a většina postav se chová hloupě.Nechci nikoho urážet jen by mě zajímalo co jste od toho filmu čekali.Jestli něco sofistikovaného, psychologický rozbor postav(k tomu měl film ze začátku velmi blízko) nebo nejinteligentnější horor za posledních pár let.Moc děkuji za případné odpovědí.

na příspěvěk reagoval prokda, S.Quentin QUALE

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

bestlama

On je moc nad věcí aby na mě reagoval :-) Víš co tohle začalo úplně na jiný diskuzi kde sem si ho vůbec nevšímal. On se bavil se svými lidmi já se svými ani sem ho neznal, ale borec chtěl bejt moc chytrej a začal do mě kérovat kvůli úplným píčovinám. Takže mám na něj ted pifku. Jak kdo zaseje tak i sklidí...

na příspěvěk reagoval bestlama

bestlama

bestlama (hodnocení, recenze)

Bluntman

Což nejde, takže budeš muset ignorovat. I když je těžké věřit tomu, že to nebudeš přece brát tak vážně. A že se tě všechno dotkne.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

beba789

Nejlepší je podobná individua ignorovat. Pokud by ČSFD fungovala, jak by měla, byl by tu na diskuzi admin a smazal by jeho příspěvky, případně by mu sem zakázal vstup.

na příspěvěk reagoval bestlama

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

A zatímco Cabin in the woods reflektuje vyprázdněnost určitých žánrovýh schémat, poloremake/polo-sequel Evil Dead je důmyslně variuje (např. parta mladistvých nejede na chatu se opít a souložit, ale pomoct s detoxem jedné z nich). V obou případech jde o velmi dobré filmy. :)

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama