Reklama

Reklama

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 3

Recenze (1 385)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zapomněl jsem na Wimmerovo jméno v kolonce scénárista a šel jsem do toho bez vyšších ambicí, ale taky bez obav. A tak dokud Wiseman vzpomíná na dětství strávené u herních arkád, jde to celkem v pohodě, i když Colin si to moc nedává a Jessica už tuplem ne. Všechno táhne krouživá kamera Paula Camerona a nepřiznanou roli terminátorky užívající si Kate Beckinsale. Pod kytky se to ale sune s každým dalším vysloveným dialogem, které prostě nevypustíte z huby, ani kdyby vám v Recallu narvali do palice půl kila koksu, takže jsem se chvílemi přistihnul, že se usmívám, ač to zrovna tvůrci neměli v plánu. Za stopětadvacet mega docela slušná jízda, blbé je, že měla trvat aspoň o půl hodiny méně. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Není to taková zábavná jízda jako Wisemanova čtyřka Smrtonosné pasti, ale i když je vám to příběhově ukradené, těch 200 mega je na slušných honičkách a spoustě záběrů monumentální futuristické městské zástavby dobře vidět. Herecky si krade film pro sebe Kate Beckinsale, která si zlobivou manželku vychutnává se sebejistotou herečky, co má nastříleno, nakopáno a nalatexováno z béčkových produkcí a co se každé ráno probouzí vedle režiséra, co jí pravidelně přihrává hlavní role. A s přehledem válcuje matné výkony jindy mnohem lepších kolegů (Farrell, Cranston, Nighy). Ale to, že se nedočkáme pořádného catfightu Beckinsale s Biel, to je u mě epic fail. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Vizuálně strhující první půle polaská srdéčko každého scifisty. A přitom ani nevadí, že asijská architektura, věčný déšť a paraplíčka vykrádají ´Blade Runner´, silníční naháněná se vznášedly pak ´Minority Report´. Jenže potom, s přibývajícími minutami, film dá jasně na srozuměnou, že scénář psal nechvalně proslulý Kurt Wimmer, člověk bez talentu a tvůrčí inteligence, takže vršící se otravná klišé a situace jak z těch nejpodřadnějších filmových béček rychle zchladí počáteční nadšení. Kde si starý ´Total Recall´ očividně vytíral zadek s klišoidním Hollywoodem a byl poutavý ve své nejednoznačné odpovědi co je pravda a co sen, tam je Wisemanův film nablblý a žalostně předvídatelný. Je jako „terminátoří“ postava v podání Kate Beckinsale – vizuálně atraktivní a energický, ale tupě přímočarý. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Překvapivě pohodový film. Žádná zbytečná hloupost bez hlavy a paty, ale film, při kterém se člověk nenudí a neustále má kam upírat svůj zrak. Ať jsou to zadeček Kate Beckinsale, tělo Kate Beckinsale, tvář Kate Be... dobře, tak ještě tam je zajímavá vize budoucnosti, která chudáka PK Dicka viděla leda z letadla, ale proč ne. Odvážné nápady nejsou tolik přehnané a směšné, jak by vypadaly na papíře a určité fyzikální zákony se tu občas i dodržují. Prostředí má co nabídnout, i když neustálý déšť na jedné straně (Blade Runner styl i multikulturní prostředí) reflektuje s čistotou byznys třídy nejen v londýnských ulicích, ale i nad nimi (čistota Minority reportu). Je však na místě vyčítat remaku filmu jakoukoliv inspiraci podobně kultovními scifi filmy historie, jako je sám původní Total Recall? Nemyslím si, inspirace je tu cítit a není nijak bezhlavá. Krom toho, Len Wiseman umí natočit perfektní a efektní akční scény a jeho práce s velkými záběry a záběry se společnými trikovými i hranými sekvencemi mě často pohltila do děje bez zaváhání. Vynechte slovo remake, koukněte se na to očima diváka, který se chce zabavit a vidět zajímavý svět. Ty slabší 4* jsou zasloužené a Arnie jistě odpustí...A mimochodem, je na co koukat, je tam totiž Kate Beckinsale (a já ji chci domů). PS: fascinovalo mě, že Colin Farrel snad běhal mezi kapkami deště, ten kluk byl mokrej, ale nemoknul:D PPS: "Vítejte" česky v Kolonii, to potěší PPPS: Recall nebo Rekall sakra? PPPPS: režisérská verze;) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Kate je zde tak úžasná mrcha, tak skvělá záporačka, že naštvat ji by si nepřál žádný chlap! Jako černá mamba syčí a je připravena okamžitě uštknou a nedat sebemenší šanci. Občas jsem se divila, kde bere tolik síly a energie. Dokonce jsem ji chvílemi podezírala, jestli to v ní taky netiká, jako v těch chodících plechovkách. Kurnik a jak vždycky věděli, kde je hledat, když už ani jeden z hlavních klaďasů neměli po ruce svůj mobilní telefon! Byla jsem ztracena nejen v překladu, ale v tak obrovském městě plném oceli, šedi, lidí, technických hračiček a udělátek, létajících aut, výtahových kostek ... tam se musí ztratit přece každý! Samozřejmě, že jsem si tuto akční záležitost docela užila. Ta lítací atrakce kolem zemského jádra byla bomba! ()

Galerie (113)

Zajímavosti (36)

  • Expert na špeciálne efekty Patrick Tatopoulos je najviac hrdý na výtvor zvaný Pád - obrovský výťah, ktorý prechádza naprieč celou zemeguľou. Vyjadril sa, že použil prvky Boeingu 747, takže je divákom povedomý a pôsobí realisticky. (krasomama)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 58,9 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 198,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama