Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milenci Eric Draven (Bill Skarsgård) a Shelly Websterová (FKA twigs) jsou brutálně zavražděni. Podle staré legendy odnáší duše zemřelých do říše mrtvých vrána. Eric vstává z hrobu a pod ochranou vrány se jako takřka nesmrtelná bytost začíná mstít svým vrahům za sebe i Shelly. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (104)

Skrk 

všechny recenze uživatele

S geniální O'Barrovo komiksovou předlohou to má společného maximálně jména hlavních postav, jinak je to mimo úplně ve všem. Nemrzí mne, že jsem za to nevyhodil prachy v kině. Neskutečný přešlap. Sanders to buď nepochopil nebo ani nečetl, ale vysrat by se na to měl určitě. Po tomhle si škrtne možná tak v reklamách. A dobře mu tak! ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"CRY NOW, CRY LATER." V Praze se odehrávající feťácká romance, a co jako? Akorát že tohleto má být nová verze komiksové Vrány! Tak to už je jiná, z tohoto pohledu je to vlastně celkem průser :( Překlopení hlavních hrdinů do sféry, která jen těžko váže sympatie jaksi od podstaty, bych ještě snesl, ale absenci jakékoliv chemie obou mladých osob je prostě hrozně špatně. Mladé herečce (s náhodným shlukem písmen místo jména) bych ještě uvěřil tu fetku, všechno ostatní je absolutně mimo. A Bill na tom není o moc lépe. Vůbec tomu strašně chybí atmosféra, je to vyloženě mdlé, nijaké, asi to není úplný kanál, určitě ne, ale enormní zklamání je to jednoznačně. 40% ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Čistě objektivně Vrána není dobrý film, ale obsahuje skici a esenci něčeho, z čeho mohl Sanders složit sakra pecku a poctu nejenom komiksu a filmu z roku 1994, ale i osobnímu příběhu Jamese O’Barra. A nebo i ten blockbuster alá Constantine z toho mohl být. To hraní si s peklem, předpeklím a démony si o to přímo říkalo. Tohle všechno tam je, jen se to těžkopádně dere na povrch. Tak nerozumím téhle kapitulaci. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První Vrána se mi líbila, ale kultovním filmem se stala především kvůli tragédii při natáčení. Do nové verze jsem šel tudíž bez nějakých předsudků a to co jsem viděl se mi celkem líbilo. Jasně, není to kdovíco. Film měl poněkud pomalý a dlouhý rozjezd, ve kterém šlo o sáhodlouhé představování hlavního hrdiny, který svým unylým vystupováním lezl na nervy. Ale když mu konečně zatkli tipec a on se vrátil, jednalo se o celkem slušnou béčkovou zábavu, jejímž vrcholem byla lahůdková řezničina v divadle. Atmosféricky to sem tam zahaprovalo, ale některé záběry měly nádech osudovosti a to mě baví. Stejně tak jsem rád za české lokace  a především za mou oblíbenou Bořenou Horu. Hercky to ušlo, ačkoliv Skarsgård mi přestal lézt na nervy až ve chvíli, kdyb začal být opravdu zlý. Díru do světa fil neudělá, ale pobavit dokáže celkem obstojně. 65% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je to zbytečný Remake, ale pokud to beru samostatně jako Revenge film, tak to ušlo. První hodina je sice pomalá a nic moc se neděje, Bill Skarsgård se celkem snaží, dojem se zlepší až závěrečných 40 minut  kdy dojde nějaká akce na scénu ( Finále v opeře je nečekaně výborné- hezky brutální, dobře využité Erko)- opera taky zachránila celý film do průměru. Naštěstí nenudilo. 5.5/10. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Rave scéna se natáčela v bývalých papírnách ve Vraném nad Vltavou, obsazeni byli čeští komparzisté a DJ byl NobodyListen Jakub Strach. (radchyt)
  • Natáčení z velké části probíhalo v Praze. Mezi lokacemi se tak objevují známá místa jako bývalé Nákladové nádraží Žižkov, uzavřená Zemská banka království českého v Nekázance, Rudolfinum či Nová scéna Národního divadla a také některé ulice jako například Nekázanka na Novém Městě se svými ikonickými mostky, které spojují budovy v ulici. Točilo se také v Mnichově. (formelin)
  • Natáčelo se také v zatopeném lomu v Bořené Hoře u Sedlčan, který je v sezoně přístupný pro potápění i veřejnosti. (Krustovskij)

Související novinky

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

22.02.2024

Fanoušci zabijáka Johna Wicka a herečky Any de Armas budou muset zatlačit slzu zklamání, na jejich společné akční dobrodružství si budou nakonec muset počkat výrazně déle. Dlouho připravovaný a mimo… (více)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Reboot Vrány opět žije

Reboot Vrány opět žije

31.01.2020

Filmová Vrána patří k nejprokletějším projektům vůbec. Zaprvé bude značka už navždy svázána se smrtí herce Brandona Leeho, jakoby to ale nestačilo, Hollywood se už dobrou dekádu snaží o reboot, který… (více)

Bard opouští Vránu

Bard opouští Vránu

26.01.2015

Nebo chcete-li: Luke Evans, představitel lučištníka Barda z filmové trilogie Hobit, si nakonec nezahraje Erica Dravena, hlavního hrdinu nové adaptace comicsu Vrána. Slavné dílo Jamese O'Barra, ve… (více)

Reklama

Reklama