Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milenci Eric Draven (Bill Skarsgård) a Shelly Websterová (FKA twigs) jsou brutálně zavražděni. Podle staré legendy odnáší duše zemřelých do říše mrtvých vrána. Eric vstává z hrobu a pod ochranou vrány se jako takřka nesmrtelná bytost začíná mstít svým vrahům za sebe i Shelly. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (120)

maddy 

všechny recenze uživatele

Nuda a šeď. Nie som žiaden fanúšik komixovej predlohy a vlastne ani pôvodného filmu, no aj tak dokážem povedať, že nová Vrána je dokonalou ukážkou nepochopenia predlohy vykuchaná o čokoľvek zaujímavé. Rupert Sanders ju zbavil všetkej temnoty, akejkoľvek myšlienky a servíruje iba bezduchý produkt ako z výrobnej linky, kde by sme v prvej polhodine mali z nejakého dôvodu fandiť dvom nesypmatickým feťákom (a to mám inak Billa Skarsgårda veľmi rád), ktorí osudovú lásku spoznali z neznámeho dôvodu na odvykačke, lebo sa jeden na druhého letmo pozreli. V druhej polhodine mali sledovať zbytočné snové sekvencie hlavného hrdinu, aby v závere na scénu nastúpila síce krvavá, ale priemerná akcia. V tom filme fakt nie je nič viac. Technicky síce obstojne natočené, ale aj tu Rupert Sanders ide oproti jeho predošlým filmom iba na pol plynu. Inak to je celé prázdne až beda. CELKOVO: 4/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie je vrana ako vrana a táto po tridsiatich rokoch nezostarla, ale úplne sa zmenila, priživujúc sa na kulte. Dvaja Trubani, teda narkomani v hlavnej úlohe filmu vôbec nepomáhajú, naopak, dávajú skôr posolstvo iným fetkám, že na odvykačku sa neoplatí chodiť. Nakoniec najvýraznejším pozitívom filmu je, že pri jeho natáčaní tentokrát našťastie nikto nezomrel. ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Zpátky z kina a musím říct že nová verze Vrány se fakt povedla a zdejší hodnocení se může jít vysrat, už jenom kvůli tomuhle slabýmu hodnocení musím dát pět - Nečekal jsem to ale nakonec mě tenhle film moc mile překvapil a Bill Skarsgård jako Eric Draven/Vrána je opět ve svý roli vynikající a zpěvačka FKA twigs jako Shelly je taky fajn a moc sexy. Noční temná Praha vypadala ve filmu fakt dobře - Taky je tam natočena jedna scéna u metra C v Praze - Nejsem si teď jistej ale možná to byla Florenc 😀 Český herec Karel Dobrý byl docela dobrej záporák - No a herec Jan Budař jak tam chcípne, to jsem fakt nečekal, to bylo vtipný 😀 A musím taky pochválit soundtrack, ten byl dobrej - Jak filmovej tak písničky od interpretů - Hlavně jsem tam rád slyšel Joy Divison a jejich song Disorder - Zazní tam i moje oblíbenkyně Enya a její skladba Boadicea 😎 Supr! A krve je tady taky dost - Gore fakt slušný - Krvavý masakr na závěr v divadle je fakt pecka a do toho se střídají scény s operou která hraje do toho krvavýho akčního masakru, to bylo povedený 😜 Nechci to ani nějak srovnávat s původní Vránou z roku 1994 - Protože ta je úplně jiná a z jiný doby, mám jí ale určitě radši než tuhle novou moderní verzi a v týhle verzi jsou samozřejmě odkazy na tu první a mejkap Skarsgårda vypadá tady taky skvěle. Nejhorší verze je z roku 2005 - Vrána 4: Pekelný kněz - To byla fakt mrdka a jedinej díl kterýmu sem dal odpad. No já jsem s novou Vránou spokojenej - Bylo to dobrý. ()

JohnnyKladno 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tohle bolelo. Dva lidé na okraji společnosti. Vyvrhelové, co se do sebe zamilují, aby se třeba navzájem zachránily a začaly společně nový život. Bill Skarsgård a děvče co si říká FKA twigs. Bohužel, minulost dívku dožene a oba milenci jsou zabiti. Z nějakého důvodu, pro “jin a jang” nejspíše, si hlavního hrdinu vybírá vrána, která jej nenechá zemřít a vrací ho zpět do světa živých, téměř nesmrtelného, nezranitelného. No a cesta pomsty může začít. Nejsem fanda komiksových sešitů, filmy podle komiksů mě přestaly bavit s Avengers: Endgame. “Produkt” Ruperta Sanderse je ale hodně nízko od většiny filmů s komiksovou předlohou, co jsem viděl. Potenciál to nejspíš mělo, nabízel se pěkně temný a propracovaný kousek, bohužel, je to hloupé, nudné, líné, nehezké a dvě hvězdy dávám jen za pár pěkně brutálních sekvencí. Slabých 30% ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Typický příklad toho, co se odbornou terminologií označuje jako WTF film, což je zkratka slov, která anglicky mluvící divák pronese po shlédnutí takového filmu. Česky: „Co to bylo za blbost?“ Jednu hvězdičku dávám za představitelku hlavní role, která se jmenuje FKA twigs. Působí to jak jméno androidky osazené umělou inteligencí. Ale co když tomu tak vskutku je? Holka má kukuč a postavu, jako kdyby ji navrhl špičkový designér. Drobná je proto, že syntetický biologický materiál je zatím ještě velmi drahý. Přičmoudlá je kvůli politické korektnosti. Už před nějakým časem jsem v reálu viděl jiný prototyp androidky. Bylo to takhle: Jednou jsem si usmyslel, že si koupím nové kalhoty na doma, protože ty staré už dosloužily. Měl jsem zcela konkrétní požadavek: černé, bavlněné, spíše z tenčí látky a klasického střihu. Nejprve obešel secondhandy a pak vietnamské prodejny, ale nenašel jsem nic, co by se mé představě byť jen vzdáleně blížilo.      „Copak v tomhle státě nesežene člověk kus černého bavlněného hadru v podobě kalhot?“ vztekal jsem se a vyrazil jsem do značkových prodejen. V jedné prodejně módy pro mládež jsem sice jakési kalhoty objevil, ale ty byly bokové. Necítil jsem se v nich pohodlně a při pohledu do zrcadla jsem usoudil, že v nich vypadám jak debil. Nicméně jsem se nevzdal a zkusil jsem obejít prodejny oděvů na Václavském náměstí. V jednom obchodním domě s textilem upoutala moji pozornost překrásná prodavačka nápadně drobné postavy. Stála v koutě a nepřítomně zírala před sebe.      „Máte nějaké pánské černé bavlněné kalhoty?“ otázal jsem se jí.      „Já nevím,“ písklo děvče, aniž hnulo brvou nebo změnilo polohu. Melancholicky jsem pokýval hlavou a beze slova jsem odešel. Představoval jsem si, jak skupina špičkových světových módních návrhářů dostala za úkol navrhnout ženu. Vložili do toho skutečně maximum své invence a dovednosti a výsledek tomu odpovídal. Když už byl návrh prakticky hotový, tak se některý z nich, možná Galliano, zamyšleně podíval na navržený model a prohlásil: „Je moc dokonalá.“ Potom si nasypal na dlaň trochu pih a fouknul je děvčeti do obličeje.      „To je ono! Tohle to chtělo!“ zajásali ostatní. Podle navrženého modelu byl pak vyroben prototyp ženy. Protože příslušná technologie je dosud v počátcích a syntetický biologický materiál je hodně drahý, udělali jenom drobnou dívku vysokou sotva 160 centimetrů a poslali ji na vyzkoušení do Čech. Pravda, prototyp má ještě některé mouchy, ale vcelku se osvědčil. Zatím si aspoň nikdo nestěžoval. – Takže to existuje, a ne, že ne. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení z velké části probíhalo v Praze. Mezi lokacemi se tak objevují známá místa jako bývalé Nákladové nádraží Žižkov, uzavřená Zemská banka království českého v Nekázance, Rudolfinum či Nová scéna Národního divadla a také některé ulice jako například Nekázanka na Novém Městě se svými ikonickými mostky, které spojují budovy v ulici. Točilo se také v Mnichově. (formelin)

Související novinky

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

22.02.2024

Fanoušci zabijáka Johna Wicka a herečky Any de Armas budou muset zatlačit slzu zklamání, na jejich společné akční dobrodružství si budou nakonec muset počkat výrazně déle. Dlouho připravovaný a mimo… (více)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Reboot Vrány opět žije

Reboot Vrány opět žije

31.01.2020

Filmová Vrána patří k nejprokletějším projektům vůbec. Zaprvé bude značka už navždy svázána se smrtí herce Brandona Leeho, jakoby to ale nestačilo, Hollywood se už dobrou dekádu snaží o reboot, který… (více)

Bard opouští Vránu

Bard opouští Vránu

26.01.2015

Nebo chcete-li: Luke Evans, představitel lučištníka Barda z filmové trilogie Hobit, si nakonec nezahraje Erica Dravena, hlavního hrdinu nové adaptace comicsu Vrána. Slavné dílo Jamese O'Barra, ve… (více)

Reklama

Reklama