Reklama

Reklama

Země se stala terčem invaze neviditelných mimozemšťanů a lidstvo jejich hostiteli. Mimozemské Duše vytlačí tu lidskou a převezmou kontrolu nad jejich tělem. Melanie je jedna z posledních lidských bytostí, která je vetřelci nedotčena. Po jedné z honiček se ale dostane do zajetí a je přesvědčena, že to znamená její konec. Do její mysli pronikne Duše jménem Poutnice. Ta pátrá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že se dopracuje až k příčinám přetrvávajícího odporu, který jim lidé kladou. Je ale zavalena záplavou vzpomínek a silných emocí, jimž vévodí láska. Poutnice není schopna vysvobodit se z tužeb Melaniina těla. Síly, které jdou mimo ně, nakonec promění Poutnici a Melanii v nedobrovolné spojence. (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (680)

mcb 

všechny recenze uživatele

Vyprázdněná pouštní variace na Twilight, v níž platí téměř všechny neduhy adaptací young-adult novel. Jednorozměrné postavy, absence vyprávění, nedramatičnost, schematičnost, nepromyšlený fikční svět nestojící na jasně daných pravidlech a především pasivní hlavní hrdinka, která musí učinit životní rozhodnutí, jakému nápadníkovi dát přednost. V Hostiteli je už tento fakt explicitně nastíněn už tím, že se v jednom těle nacházejí dvě ženy (a každá chce jiného nadsamce) - co ale mohla být vcelku trefná sonda do těla a mysli dospívajících dívek, se však mění na další mrtvolnou a nesnesitelně natahovanou ne-romanci v laciným kulisách jeskyně. Andrew Niccol bohužel při psaní scénáře zjistil, že z Meyerovic patlaniny dobrý film neudělá, tak se vzdává (podobně jako David Slade v Zatmění) jakéhokoliv autorského vkladu a snímek koncipuje naprosto nenápaditou a rutinní režií, v níž (jako v celém "příběhu") není jediný zajímavý moment. Spíš to vypadá (hlavně i díky cliffhangeru v závěru) jako laciný pilot nového sci-fi seriálu, na který naštěstí nikdy nedojde. Twilight byl někdy ve své debilnosti zábavný, tohle je ale prachsprostá nuda, dějově snad ještě chudší než zmíněná emo-romace - ta alespoň vykazovala jakousi strukturu příběhu (uvedení do děje, nastolení problému, souboj se "zlem", happy end), Hostitel jen pomalinku nechává vykecávat své postavy v poušti a pak to skončí. Dialogová vata je v tomto případě celý film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $26,627,201Tržby Celosvetovo $63,200,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,158,533 //počet predaných kusov 141,530Tržby za predaj DVD v USA $3,541,995 //počet predaných kusov 190,768║ teda riadne sci-fi s úžasnou romantickou vatou ale našťastie na Twilight to nedosiahlo a dopozerať sa to dalo bez väčšej ujmy, Stephenie Meyer je romantická telenovelová legenda /40%/ ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No ale rychle všichni Hostitele zadupejte do země, aby nebylo pochyb o tom, že nemáte rádi Twilight! Hele, všimli jste si vůbec, že tohle je už další film? Já netvrdím, že jsem v kině nikdy nic lepšího neviděl, vcelku obyčejný příběh šlo tak o polovičku zkrátit a při hledání lokací bych se nebránil trošku větší nápaditosti než zaparkovat uprostřed pouště. Čeho si ale cením, tak práce Niccola, který je jedinou klikou celého Hostitele, protože ho svým talentem oblékl do pohledných šatů, cením si detailů, kterým byla věnována možná větší pozornost než celku, a cením si taky toho, že na tenhle film přišel v půl jedenácté večer aspoň jeden zbloudilý člověk. A všem upířím chytrákům posílám čtvrtou hvězdičku, aby se jí třeba zardousili. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Knížka byla skvělá, proto jsem se filmu trochu bála, protože jsem nevěděla jak dokáží udělat rozhovory mezi Wandou a Melanií tak, aby to nebylo zmatené a ono se jim to opravdu podařilo velmi dobře. Jen škoda, že tam nebyli tolik propracované charaktery, aby se i z filmu dalo odhadnout, co je vedlo k tomu, jak se chovali, ale tak je to s každým filmem natočeným podle knížky. Vlastně jedinou věc, kterou bych tomu filmu opravdu vytkla bylo, že se jim vůbec nepodařilo pokrýt to, jak mezi Melanií a Wandou pomalu vznikalo přátelství. Kromě toho jsem ale byla dost spokojená, bylo to podle mých představ, líbilo se mi to, nenudilo mě to. 5* ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nuda jako v Pekle! Jestli potřebujete dohnat spánek, perfektní film! Každý aspekt toho filmu je zklamání! Melanie/Wanda vypadali spíše jako Roboti než Mimozemštani. Příběh byl kostrbatý a nedával smysl, celé to bylo pomalé, utahané, zdlouhavé a nedozrálé.. Jestli seš 13 letéj teenager, budeš ten film milovat! Ostatní ruce pryč! Tohle bude jednoznačně jeden z nejhorších filmů roku 2013! ()

Galerie (86)

Zajímavosti (17)

  • Chromová auta, které jsou ve filmu k vidění, jsou ve skutečnosti auta značky Lotus, konkrétně Lotus Evora. (boul)
  • Saoirse Ronan (Melanie Stryder) oslávila počas natáčania 18. narodeniny a produkcia jej usporiadala oslavu s hudobníkmi. (Persephone9)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama