Reklama

Reklama

VOD (1)

Připravte se na vzrušující jízdu vašeho života! Dosavadní osud mladého studenta se převrací úplně naruby, když zjistí, že staré otlučené auto, které dostal od svého otce, dokáže létat … Příležitosti, která se mu naskytla, využije se vším všudy. Z nuly se stává hrdina a bojovník proti zločinu zvaný “Černý blesk”. Vůbec ale nemá tušení, že síly zla jsou v pohotovosti, touží po jeho zázračném automobilu a v honu za ním se nezastaví před ničím, i kdyby to mělo stát lidské životy a zkázu města. Dobrodružstvím nabitý akční film vznikl v produkci Timura Bekmambetova (režisér Wanted), na speciálních efektech se podílel tým z filmu Wanted a kaskadéři z filmů Agent bez minulosti a Quantum of Solace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

V USA verzi bych tomu nedal ani 2*, ale Rusové to umí vždy obohatit vtipem, lehkostí a lidskostí. Sice si půjčili námět superhrdiny alá Superman, ale funguje to a stačí vám na to stará Volha :-) Tenhle film s realitou nemá nic společného (hlavně ohledně čistoty oblečení lidí a pořádku doma), ale film pobaví a o to mu šlo. Takže jasná volba na volné odpoledne s tvarohovými pirožky a čajem k tomu. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Rusáci vzali predlohu z amerických hrdinných filmov z naprirodzenou podstatou a poskladali z toho moskovského superhrdinu. Ruský Peter Parker sa volá Dimitri, študuje podobne ako Peter, je zamilovaný do holky, ktorá sa nevie rozhodnúť medzi ním a jeho kamošom a po škole pracuje. Dokonca aj osud majú podobný len ruský Parker má kompletnú rodinu. Osud sa mu prevráti na ruby, keď dostane od fotríka Volgu. Táto Volga má v sebe zázračný katalyzátor a pomocou neho lieta a Dimitri môže začať nastavovať poriadok v Moskve. Lenže každý kladný hrdina má svojho nepriateľa a Dimitri nie je výnimka. Život mu sužuje Putinov bratranec, ktorý túži po diamantoch a neváha zničiť matičku Moskvu. Skoro som sa posral, keď v súboji s besným Putinovým bratrancom sa im na lietajúcich autách skrížia znaky. Jeleň vs. emlém Mercedesu. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nečekaná filmová pecka z producentské dílny Timura Bekmambetova, která je variací na ty nejklasičtější americké komiksy typu Batmana nebo Spidermana. Nic vyjímečného jsem si od toho nesliboval, ale o to větší bylo nadšení u záverečných titulků. Zdá se, že moderní ruská kinematografie má také co nabídnout rozmlsanému divákovi amerických mainstreamových dobrodružných spektáklů. A v tomto případě i některé z nich strčí pohodlně do kapsy. 90% ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Chernaya Molniya (Чёрная молния / Black Lightning) Zajímavý nápad a pěkná realizace, ke které stačila pouhá Volha a nanokatalizátor. Hudební i efektová složka filmu byly zpracovány velmi dobře a k filmu se hodí. Ve filmu si zahrál záporáka Kuptsova pan Viktor Verzhbitskiy, který hrál již záporáka Zavulona v Noční Hlídce a u ní se film nejspíše nechal i jemně inspirovat jak kamerou tak i hudbou a efekty. Velice sympatický ruský popcorn, který se může směle poměřit i z Hollywoodským Iron Manem 2. 75 % ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá, že i rusové chtěli mít svého komiksového hrdinu a tak se taky stalo. Do režisérské židle posadili režijního "panice" a k němu na hlídání Timura Bekmambetova, který své matičce vlasti přinesl trháky "Noční hlídka" a "Denní hlídka" a do širšího podvědomí všech "neruských" diváků se dostal adaptací brutálního komiksu "Wanted". "Černý blesk" je ve své podstatě typický komiksový film, který ze všeho nejvíce připomíná první dobrodružství filmového "Spider-Mana". Je zde mladík z průměrné rodiny, zamiluje se do dívky, kterou by v životě nemohl získat a samozřejmě nechybí padouch, který chce zničit celé Rusko. Avšak v tomto případě není superhrdina onen mladík ale jeho nové -staré- auto, které má skrytý zlepšovák ve formě překonávání ucpaných ruských ulic vzduchem. Ano, nápad s létajícím autem je hloupý, tvůrci to samozřejmě věděli a v rámci zábavy na to musí přistoupit i divák. Pokud se tak stane mohl by se u této báchorky slušně pobavit a zamrzí ho jen nízký rozpočet, který tvůrcům nedovolil aby se pořádně rozmáchli a připravili nám nějakou nezapomenutelnou nebo alespoň extrémně výbušnou scénu. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (2)

  • Auto použité v tomto filmu je Ruský GAZ 21. (Terva)

Reklama

Reklama