Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (759)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nápad, který bych byla ochotná akceptovat za předpokladu, že se tvůrci budou držet na začátku jasně stanovených pravidel. Bohužel tohle neplatí, jeden logický nesmysl stíhá druhý minutu co minutu a protože příběh opravdu za moc nestojí, tak divák dostane víc než dost prostoru pro to, aby logické kiksy ještě sám cíleně vyhledával. Audiovizuálně nádherná podívaná, kterou potápí neskutečně pitomý scénář. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Eden - rajská včela, v zlaté kleci bzučí, Adam stojku dělá, pod sukýnku čučí." Zatímco distributor si plete dívčí jméno Eden a Eva, dolňák Adam měl už od 12 let jasno, dostat se do Eden bude rajský pocit! Inspirováno Kámasútrou aneb žádná poloha není nemožná. Hlavou dolů, zadkem ke zdi, spodkem napřed, stojkou vzůru k tantrickému štěstí. Ha! A to avizované "oběšení zlodějů" se provádělo v poloze jaké? Nicméně, má to i dva pevné body, zlé kapitalisty a nahoře narozenou Eden. V mládí měla menší nehodu, při rande s lopatou z periférie rafinérie, ale už je v cajku, je korporátně pilná jako včelka a na trubce zapomněla. To Adam si pamatuje vše, i po deseti letech cítí na jazyku chuť jejích jablíček a medu ze sosáčku. Pročež začal vyvíjet omlazovací babokrém, aby se společensky vyšvihnul výš, až k ní na strop a tam si spolu mohli, zlým kapitalistům navzdory, něžně zabzučet a zaslinit, jen co Adam zvládne techniku, jak na WC při močení onen zmiňovaný strop své milé nepochcat. Shrnutí: Jestli si tuhle vzhůrunožní kýčovitou romantiku užijete, netuším. Ale váš fyzioterapeut vám bude min. měsíc rovnat krk :-). ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Boj proti gravitaci by se líbil leckde jaké koze, tady ho pro její potěchu vyhrají smísením slin. Vypadá to pěkně, ale člověk dostane ránu přes palici od dvojčat, že nakonec zapomene, na co se to vlastně díval a jen s otevřenou pusou kouká, jak se zabil docela zajímavý film. Jedna hvězdička je pro krásný oči Jima Sturgesse, zbylé dvě ani nevím za co. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Výtečný nápad, vizuálně příjemně zpracovaný a s příjemně nápaditými detaily. Ovšem do nádherných až úchvatných obrazů je bohužel zasazena zátěž tak nudného a po stránce příběhu i logiky odfláknutého příběhu, jakoby by se autoři scénáře vymýšlením protilehlých světů zcela vyčerpali nebo sázeli na to, že všechno utáhne ten prvotní nápad. Občas jsem měl dokonce pocit, že se jim pár stránek scénáře někde ztratilo a jak šel čas, stávalo se jim to čím dál častěji, až se nakonec všechno rozsypalo a posledních 15 minut už natočili jen podle těch pár stránek, které se jim podařilo posbírat. Mohla to být pecka, ale není. Ve výsledku spíš průměr, který balancuje na hranici dvou světů. Originality a banality. Úžasu a nudy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Adam a Eden. Láska na prvý pohľad. Všetko je presne tak ako by si obaja priali. Milujú sa a ich jedinou túžbou je zostať spolu a zostarnúť. Má to však malý háčik. Obaja žijú v inom svete. Paralelnom. Svet je rozdelený na dve časti. Ľudí žijúcich hore a ľudí žijúcich dolu. Ich pohľady sa tak môžu stretnúť jediným spôsobom, dolu hlavou. Má vôbec láska v stave beztiaže šancu? Neskutočne originálny príbeh. V tomto smere pred Diegom Solanasom - klobúk dolu. Vložiť romantickú "slučku" do takto zamotaného príbehu chcelo dávku odvahy. Film ma zaujal najmä z dôvodov, ktoré som už uviedol, ale ... nejaká nuda nie? Film si rozpráva svoj príbeh bez akéhokoľvek výkyvu emócii. Bolo to akési nemastné neslané. Pritom herecké obsadenie je viac ako slušné. Snáď, ale po tomto filme režisér dostane šancu na repete a väčší priestor na svoju tvorbu. Rozhodne si druhú šancu zaslúži. S odretými ušami 3 hviezdy. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Slečna Mooreová (Kirsten Dunst), která pochází z Horního světa, se křestním jmenuje Eden, což v překladu znamená „Rozkoš“. Hořejšek je vlastně taková Rajská zahrada. (ČSFD)
  • Francúzska produkčná spoločnosť Studio 37, ktorá chcela s filmom preraziť, sa najprv obrátila na Hollywood, ktorému sa scenár celkom pozdával. Nakoniec však z toho zišlo kvôli kultúrnym rozdielom medzi Francúzskom a USA. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama