Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový britský thriller pojednává o osmičlenné skupině lidí, kteří musí zodpovědět otázku v osmdesáti minutovém časovém limitu. Překvapení kandidáti zjišťují, že na jejich papírech není napsána žádná otázka, čímž se situace dosti komplikuje. Prostory, ve kterých se film odehrává, jsou velmi skromné, a thriller tak umožňuje divákům nahlédnout hlouběji do psychiky postav. Je zřejmá inspirace filmovou sérií SAW. (goodnic)

(více)

Recenze (243)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Celkově spíše pomalejší film, který má své přednosti v půlce první a pak až na úplný závěr. První polovina byla prostě výtečná. 8 Lidí bojuje o své místo a tak přicházejí na různé nápady, jak přijít na tu proklatou otázku. Pár jich vypadne a nápadů je čím dál míň. Postupem času přichází nervozita, násílí atd. Druhá polovina je možná až moc zbytečně užvaněná a není ničím zajímavá ani napínavá, až na ten závěr, který mě docela potěšil. Hezký průměr, který se sice trošku táhne, ale jako thriller funguje dobře. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Celou tu dobu ta odpověď byla na povrchu, celou dobu jsem jí slyšel z úst aktérů. Co se týče hereckého obsazení je opravdu fajn, postavy jsou dobře napsané a děj je fakt zajímavý. Bohužel, konec mne tolik neodrovnal. Ale uteklo to docela slušně a rozhodně nelituji, že jsem do toho vsadil svůj time. 8/10 ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Hodně fajn film. Exam je přesně ten typ, kde se nezabejváme prostředím, jelikož tam je to víc než jasný, proto se tam strašně řeší psychika a problematika postav, s tim spojený filosofování a to já můžu. Takovejch filmů je málo a proto sem za každej takovej rád. A ani po dokoukání sem to vlastně ani nedomyslel, sice vím jaká byla otázka a odpověď, ale i tak je to zapeklitý... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Variace na KOSTKU posunutá od hororu k thrilleru. Další charakterově pestrá skupina s všehoschopnými alfa samci i mimoni vržená do uzavřeného prostoru, která si místo s rovnicemi hraje hlavně se světly (až je to trochu legrační) a celý film si pak hraje s psychologií skupiny i jednotlivce. Není to špatné, ale kdovíjak strhující taky ne. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem netušila, co tam ti nebožáci budou celou dobu vymýšlet, ale nakonec to nebylo tak špatné. Asi to zachránila stopáž, čili skončilo to právě včas. Mám tyhle typy filmů ráda, skupina lidí v uzavřené místnosti a lámání charakterů. Prostě výběrové řízení jak má být. Možná by nebylo na škodu to zavést všude, určitě by se ohromně zvýšila kvalita středního a vyššího managementu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy bere Černý (Chukwudi Iwuji) pistoli strážnému, bere mu Glock. Když mu ji však bere Bílý (Luke Mably), jde o pistoli Sig Sauer. Poté je z pistole zase Glock. (Caaslav)

Reklama

Reklama