Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

Spike23 

všechny recenze uživatele

Nápad to byl skvělý a na dnešní poměry i velice originální, to se musí filmu nechat. Bohužel zpracování bylo už o dost horší. Když se řekne thriller, tak snad každému trochu anglicky mluvícímu člověku dojde, že se bude jednat o něco napínavého a to je přesně ta složka, která filmu chybí, dokonce od poloviny je to i víc romanťák než thriller. Potenciál tedy zůstal kompletně nevyužitý, celou dobu se tam skoro nic neděje a závěrečné odhalení je nedomyšlená blbost. Celkově film beru jako zajímavější jednorázovku ( dokud se z toho nestane ta největší nuda, jaká se může v žánru objevit ). ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý námět na horor, zvláště když si člověk představí, že by ztráta schopnosti rozličovat obličeje postihla jeho. Sám si totiž tváře pamatuji dost špatně. Když jsem se před lety nastěhoval tam, kde bydlím, začal jsem postupně vnímat sousedy z ulice. Pěkná mladá děvčata jsem si zapamatoval hned a bez problémů jsem dokázal odlišit třeba brunetu s tetováním na lýtku od brunety s tetováním na paži. Později se mě hrubě dotklo, že i mladé holky jeví sklon stárnout, ale pokud tu některé z nich pořád bydlí, poznám je i změněné věkem. Ostatní sousedy různého stáří a pohlaví jsem si pamatoval podle jejich psů: babka s minichrtem (správně se tomu psu snad říká baset nebo tak nějak), pán s malým černým psem, paní s bílým chundelatým psem, magor s jezevčíkem... Jako poslední se mi vtiskly do paměti obličeje některých dalších osob, a to hlavně v rámci kategorií slušní lidé/šmejdi. Dodnes jsem nevzal na vědomí všechny, ale pokud mě někdo pozdraví, tak odpovím. Kromě toho se sousedé často mění: stěhují se nebo umírají, ať už přirozenou smrtí nebo sebevraždami. Zkrátka chci říci, že jsem s hlavní hrdinkou soucítil. Filmové zpracování je celkem slušné až na ten sentimentální a jaksi rozplizlý konec. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Roztahaná nuda, kdy někdo viděl Memento, načetl si o dalších možných vzácných poruchách, šmrncnul to Sexem ve městě, a totálně zblbl diváka, že vlastně ani neví, jestli tam vůbec hraje Milla nebo někdo jiný. Kdo je vrahem tak evidentně mlátí do očí od chvíle, kdy se objeví na scéně, až je spíše překvapením, že je to skutečně on. Mimochodem, i když nepoznáte něčí tvář, poznáte snad kurňa druhýho po hlase, nebo se naučíte jeho tvář vnímat hmatem aspoň, ne? ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dobře zvládnutý mysteriózní thriller, bohužel ničím nepřekvapující, zdlouhavě nudný a se zcela zbytečnou romantickou linií... Během sledování filmu mi asi unikla jedna věc... Chápu, že člověk postihnutý "obličejovou slepotou" se učí rozeznávat lidi podle gest, oblečení atd., ale to opravdu nerozezná lidi (minimálně své přátelé, policisty...) podle hlasu? No, na jedno podívání za nevlídného odpoledne, proč ne, ale pochybuji, že si tenhle kus ještě někdy pustím... ()

demented 

všechny recenze uživatele

Film je postavený na veľmi originálnom nápade, ktorý je však miestami sabotovaný prácou pána scenáristu. Popri škrípajúcej logike však snímok našťastie disponuje aj decentnou atmosférou, ktorá mi občas evokovala 16 rokov starý Copycat. Rozhodne nadpriemerná zábava. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)
  • Kým Anna (Milla Jovovich) číta svoj horoskop, dozvieme sa, že je Býk. Podľa informácií uvedených na jej účte na sociálnej sieti Facebook sa však Anna narodila 22. januára. Ľudia narodení v tento deň sú známi ako Vodnár. (Arsenal83)
  • Natáčelo se v kanadském Winnipegu a v americkém státě Illinois od 8.5 do 13.6.2010. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno