Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tato letní romantická komedie mě úplně minula. Dokáži sice pochopit, proč se někomu může líbit, na mě to ale nefunguje. Příběh je velmi jednoduchý, postavy nesympatické a humoru pomálu. Hanzlík i Kolářová si mnohokrát střihli lepší role, na vině je spíš slabý scénář. Více než dvě hvězdy za sebe dát nemůžu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* v rámci doplnění k dávno viděným filmům se dostává i na tuto zábavnou letní romanci, která mě vždycky potěšila. Sice je to už deset či dvacet let, ale přesto příjemné vzpomínky zůstávají. Uvidíme až se někdy dostane na reprízu, tak zda si známku hlavní ověřené duo Kolářová-Hanzlík zaslouží, ale zatím čtyři hvězdy nechám. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Doubravka má priateľa, ktorý je ale absolútny blbec. Čo znamená, že ak ho začne podvádzať, tak je to úplne v poriadku. Keď Honzovi oznámi, že už má priateľa, tak sa čuduje, že mu je to akosi divné. Že on má spomienku na dávnu lásku v podobe tetovania, to je ale vážny problém. Je to síce celkom fajn letná romantika, ale nielen vďaka spomínaným veciam, ale aj celkovej rozťahanosti a absencie nejakého vážnejšieho konfliktu ma viac menej sklamala. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Romantický film z období normalizace pojednávající o tom, jak se žena z řad pracující  inteligence druží s příslušníkem rolnické třídy. Intelektuálka nosí brýle a vlasy má jak ucouraná myš, zato mládenec pracující v živočišné výrobě je prototypem pohledného muže; obojí je klišé jak vyšité. Také se tu implicitně propaguje myšlenka, že mladí lidé by měli vstupovat do manželství a mít děti. Zaznívá zde i kritika toho, že ne vždy jsou na trhu banány či jiné produkty. To byl totiž asi tak nejzávažnější problém, jaký občané v oné době řešili. Bydlení bylo laciné, ceny el. energie, plynu a vody byly nízké, nebyly žádné doplatky za léky, byla nulová nezaměstnanost, jen to zásobování obchodů zbožím občas trochu haprovalo. Žilo se spíše poklidně. Hodně se souložilo a také hospody praskaly ve švech. Tvrdé drogy na trhu nebyly a sociální sítě na způsob FB neexistovaly, stejně jako mobilní telefony. V kinech se promítaly filmy jako je tento. Náročnějším divákům byla k dispozici celorepubliková síť filmových klubů. Jedna hvězdička za film jako takový, jedna za spaniloprsatou Lenku Kořínkovou, která se tam na chvíli mihla. Perfektní komentář: farmnf. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

České filmy mám rád, ale k tomuhle už jsem měl nesnesitelný odpor už od mala a i teď to přetrvává.Viděl jsem to ještě jako malý a už jen ten název mi moc nezavoněl a film samotný byl ještě mnohem horší a slabší.A věděl jsem, že po té jedné projekci už ten film stoprocentně nikdy neuvidím a jen o něm párkrát uslyším.Ale před takovými sedmi lety jsme jeli se školou na výlet do Španělska a řidič autobusu tam měl nějaký malý přehrávač, lépe řečeno televize :) a při cestě domů tam jak na potvoru musel zapnout tohle a tak jsem věděl, že po zbytek cesty se budu jen nudit a nudit a čučet z okna na krajinu.Aspoň jsem měl zkušenosti s nudou. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Točilo se v okolí České Lípy, kde měl Ivo Novák a kameraman Rudolf Milič chalupu. Vesnice, kde se film odehrává, nese jméno Bezdědice. Rybník, ve kterém se koupe Doubravka (Daniela Kolářová), se nachází u obce Malá Lečice. (mimuzik)
  • Oldřich Vízner se přiznal, že si přál hrát kovboje a ne egoistického medika. Během premiéry a dlouho po ní mu pak nikdo neřekl jinak než Boba. (mimuzik)

Reklama

Reklama