Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krásný letní film, akorát trochu nečekaný konec. Myslela jsem si, že se vezmou, ale oni ne:) Hanzlík ve svém džínovém kompletu vypadal opravdu jako kauboj...Jinak dvojici Kolářová-Hanzlík mám velmi ráda a na jakýkoli film, či seriál s nimi se vždy ráda podívám. A myslím si, že tady se krásně vyblbli. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Slunce, seno a kovboj. Jednoduchý príbeh, jednoduché postavy, ešte blbší konflikt. Napriek tomu slušne zahrané postavy, ale tá bieda scenára veľmi vadí. Keď už nie je čo ďalej vo filme ponúknuť, tak sa Kolářová ako Doubravka vyzlečie a to sa deje toľko krát, že som to ani nespočítal. Takže nechýba erotika, pár faciek a samozrejme seno, akoby to bol predvoj známej českej tvorby. Tentokrát ale silne podpriemerný. –––– Já tady v okolí znám všechny krávy, ale vás jsem tady ještě neviděl. –––– Ale dyť voni spadnou! – Nevadí, alespoň chvíli poletí. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

A zase je to tady! Intelektuálně vyspělá brejlice podlehne svodům mentálně nekompetentního Jardy Hajzlíka a tím ochudí genofond. Tak takhle tedy ne, přátelé. Žádné rozpočítávání prvý - druhý, či libovolné styky vedené pouze hormonálními záchvaty. Račte prosím pouvažovat nad dědičnou výbavou svých děcek. Dolfík to snad vysvětlil jasně, ne? Čistí, krásní a moudří k sobě, zbytek.....třeba na Madagaskar. Tak. A už nikdo nebude jako já, bosensko-česko-německý čmoud s roztomilou tvářičkou mongolského nájezdníka. Budu konečně jedinečný! ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Film nabitý neuvěřitelným množstvím hlášek. Daniela Kolářová je tu podle mě okouzlující, i když hraje trochu prkennou psycholožku Doubravku (byla a stále jsem tím jménem okouzlena), z které je ale vidět jak si letní lásku užívá. Jaromír Hanzlík je tu za fešného kovboje/playboye a Oldřich Vízner boduje v roli Boba. Jeho natvrdlost a naivita jsou fascinující. Mám ten film opravdu ráda! ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Asi vskutku nejlepší film Ivo Nováka. Potěší velmi přesvědčivé herecké výkony i smysluplně napsaný příběh. Humor je polopatický ale velmi funkční a když se film sleduje jako oddechovka a ne jako "vysoké umění", rozhodně potěší. Ostatně třeba atmosféra venkovské návsi nebo svatby v závěru je chycena velmi přesvědčivě. Skvělému herectví ostatně Léto s kovbojem vděčí za to, že se film nestal romantickým kýčem, přestože je zde venkov vskutku vylíčen jako barvotisková idylka a láska zde opravdu "dokáže hory přenášet"... Celkový dojem: 70% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • V tomto snímku si Oldřich Vízner zahrál nepříliš úspěšného studenta medicíny. Naproti tomu v seriálu Velmi křehké vztahy (od r. 2007) si zahrál úspěšného a uznávaného lékaře Dr. Strnada. (majky19)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno