Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

České filmy mám rád, ale k tomuhle už jsem měl nesnesitelný odpor už od mala a i teď to přetrvává.Viděl jsem to ještě jako malý a už jen ten název mi moc nezavoněl a film samotný byl ještě mnohem horší a slabší.A věděl jsem, že po té jedné projekci už ten film stoprocentně nikdy neuvidím a jen o něm párkrát uslyším.Ale před takovými sedmi lety jsme jeli se školou na výlet do Španělska a řidič autobusu tam měl nějaký malý přehrávač, lépe řečeno televize :) a při cestě domů tam jak na potvoru musel zapnout tohle a tak jsem věděl, že po zbytek cesty se budu jen nudit a nudit a čučet z okna na krajinu.Aspoň jsem měl zkušenosti s nudou. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Já jsem nehodnotila Léto s kovbojem - film mého mládí? V té době se moc romantické komedie netočily. Spíše se točily komedie komunální, pohádkové nebo crazy. Proto se mi jako holce Léto s kovbojem dostalo pod kůži a nostalgicky přiznávám, že se na něj dívám skoro při každé repríze, už kvůli Hanzlíkovi a Víznerovi. Jeho Boba je skvělý. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Jaromír Hanzlík hraje klasického hejska a přesně toho chlapa, jaký má být. Oldřich Vízner hraje typického vysokoškoláka a přesně toho chlapa, jaký nemá být. A Kolářová to má vše u prdele. Tedy až do chvíle, kdy i Vízner projeví zájem o jinou ženskou. Příjemná letní komedie o mileneckém trojúhelníku rozlišných charakterů. [14626. hodnocení, 255. komentář, 73%] ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Romantický film z období normalizace pojednávající o tom, jak se žena z řad pracující  inteligence druží s příslušníkem rolnické třídy. Intelektuálka nosí brýle a vlasy má jak ucouraná myš, zato mládenec pracující v živočišné výrobě je prototypem pohledného muže; obojí je klišé jak vyšité. Také se tu implicitně propaguje myšlenka, že mladí lidé by měli vstupovat do manželství a mít děti. Zaznívá zde i kritika toho, že ne vždy jsou na trhu banány či jiné produkty. To byl totiž asi tak nejzávažnější problém, jaký občané v oné době řešili. Bydlení bylo laciné, ceny el. energie, plynu a vody byly nízké, nebyly žádné doplatky za léky, byla nulová nezaměstnanost, jen to zásobování obchodů zbožím občas trochu haprovalo. Žilo se spíše poklidně. Hodně se souložilo a také hospody praskaly ve švech. Tvrdé drogy na trhu nebyly a sociální sítě na způsob FB neexistovaly, stejně jako mobilní telefony. V kinech se promítaly filmy jako je tento. Náročnějším divákům byla k dispozici celorepubliková síť filmových klubů. Jedna hvězdička za film jako takový, jedna za spaniloprsatou Lenku Kořínkovou, která se tam na chvíli mihla. Perfektní komentář: farmnf. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem byl nucen vidět asi 5x v životě. Nic dobrého na něm nevidím. Jak by takovej mladej jezedák a hezkej jako je Hanzlík se mohl zamilovat do tak odporný holky jako Kolářová? Vyrůstal jsem na venkově mezi krávama a když přijely pražačky na prázdniny byly sice namyšlený, neuměly vařit ale vypadaly cool! Samý tuzexový hadry a voněly. Kolářová zde má i nemožnou podprdu a triko, o ni bych neopřel ani kolo. 3 hvězdy za výkon Oldy Víznera, ten je vždy Boží. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Ve filmu o "fiflence", kterou hraje Lenka Kořínková, zazní, že je jí 15 let. V době natáčení jí však bylo už dvacet. (hippyman)

Reklama

Reklama