Reklama

Reklama

Pýcha, předsudek a zombie

  • USA Pride and Prejudice and Zombies (více)
Trailer 4

Klasický román Jane Austenové o spletitých vztazích milenců z různých sociálních vrstev Anglie 19. století je všeobecně známý. Tentokrát se ale odehrává za poněkud jiných okolností, protože Zemi napadla armáda nenasytných zombie. Z Elizabeth Bennet (Lily James) je neohrožená hrdinka, která dokonale ovládá bojová umění i zbraně, zatímco pohledný, ale povýšený pan Darcy (Sam Riley) zuřivě zabíjí vše, co se podobá zombie. Protože útoky nemrtvých stále získávají na síle, oba musí překonat pýchu a spojit síly, aby na krví nasáklém bojišti porazili všechny zombie jednou provždy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (232)

silentname 

všechny recenze uživatele

Neskutočná radosť, keď konečne nabehli titulky a film skončil. Musím povedať, že "Pride And Predjudice And Zombies" bol pre mňa skoro nepozerateľným uspávadlom, ktoré som od tohto filmu rozhodne nečakal. Nemyslel som si, že to bude trhák, no súčasne si mohol film dať aspoň trošku záležať na tom, aby z toho urobili väčšiu komédiu. A na začiatku to trošku vyzerá, že by si mohli robiť srandu zo sveta príbehu "Pýcha a Predsudok" vo svete zombie apokalypsy, no v skutočnosti, len prerozrpávajú svoj príbeh s tým, že v ňom využívajú zombíkov, ktorí sú tu žalostne málo. A výsledne z toho vychádza skôr romantický paskvil, ktorý absolútne nevie ohromiť a je to len nekonečná nuda, kde si všetci fanúšikovia zombie budú hovoriť, aby sa už konečne na plátne objavili zombies. A keď sa to aj konečne stane, tak to nie je vôbec zaujímavé a skôr frustrujúce. Čakal som od tohto filmu viac zábavy. Myslím, že najlepšie scénky sú po prvých desiatich minútach, kde sa sestry obliekajú a pripravujú si nože, alebo ich prvá zombie likvidácia, ktorá pôsobí ako keby sa dali dokopy Charlieho anjeli a rozhodli sa urobiť poriadok. To bolo vtipné. Zvyšok je pre mňa neskutočná nuda, kde stojí za zmienku len pár vecí. V prvom rade Lily James ako hlavná hrdinka funguje a musím povedať, že aj výprava a masky a make-up sú celkom efektívne. Takže poviem aspoň toľko dobrého k filmu, ktorý ma inak skoro uspal. A to je len poludnie. Hodnotenie: D ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Můj názor je, že tohle je druh filmů, který dodává zombie žánru čerstvou krev a udržuje jej při životě. Neotřelý a řádně ulítlý nápad, bohužel shazuje mírně fádní a evidentně na teenagery zacílené zpracování. Neexistoval-li by origál s názvem "Pýcha a předsudek bez zombies", tak je to na čistých pět. Bohužel je to jinak stále remake a nebo adaptace knižní předlohy Jane Austenové, do které se tak nějak připletli zombíci. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Trápna, detinská a hysterická blbosť, o ktorej nakrútení sa hovorilo tak dlho, až každého prestala zaujímať. Každého, okrem Natalie Portman. Neviem, čo ju na tom zaujalo, ale nechce sa mi veriť, že Jane Austen skombinovaná so zombies, kde ľudia proti živým mŕtvym bojujú prostredníctvom karate a kung-fu. To je na dospelú, 35-ročnú ženu skutočne málo. Nakoniec to vzdala, hlavnú rolu prenechala Popoluške Lily James a ujala sa len produkcie. Ale aj za to určite pôjde do pekla. Je úchylné, že si vybrala práve Lily, ktorá sa na ňu podobá až do takej miery, že som si ešte týždeň po pozretí tohto „klenotu“ myslel, že to nie je Lily, ale Natalie. Pritom moja pani manželka sa ma pýtala, či je to Popoluška, na čom som jej odvrkol: „SAMOZREJME, ŽE NIE PREBOHA, TO JE NATALIE PORTMAN Z LEONA!!!“. Film ma neskutočne, príšerne, hrozne, otrasne nebavil a iritoval. Odmietam uveriť, že by pripadal vtipný niekomu nad 14 rokov, hoci som presvedčený o tom, že sa takí diváci nájdu. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Takhle by to vypadalo, když by se svět z Pýcha a předsudek srazil se světem z Živí mrtví. Někdo říká, že je zde vidět i steampunk, ale je to čistě 18 - 19stol. se zombíkama, slabým humorem, hezkým vizuálem a herci co si tuto blbovinku nejspíš užívali. No, já jsem si to zas tak neužíval, ale vydržel jsem u toho relativně bez problému, takže .... HODNOCENÍ: 45% (2*) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdyby zůstalo jen u prosté kostýmní rubačky, bylo by všechno v pořádku a dokázal bych přehlédnout i trestuhodně nevyužitou Lenu. Jenže tady je až moc Austenové a vzhledem k tomu, že Pýcha a předsudek je nuda, která se jakousi záhadou stala klasikou, je nuda i Pýcha a předsudek se zombíkama. A nemůžou to zachránit ani solidní herci a sympatické oživlé mrtvoly. Zklamání. 30% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme sa po zasiahnutí zombie na žiadnej zbrani nikdy neobjaví krv. (toi-toi)
  • Během natáčení Lily James (Elizabeth Bennetová) točila scénu, kde se musela projít kolem uťatých hlav zombie. Většina z nich byly rekvizity, Lily na ně měla dupat, jelikož byly ještě živé. Nicméně v zapálení se do role, dupala po všem velmi intenzivně. Po chvíli si uvědomila, že všichni za kamerou na ni překvapeně zírali. Když se podívala pod nohy, tak si zjistila, že jedna z hlav, po které dupala, nebyla rekvizita, ale namaskovaný herec. (BloodMax)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Pýcha, předsudek… a zombíci

Pýcha, předsudek… a zombíci

04.07.2015

O adaptaci románu Pride and Prejudice and Zombies, ve kterém Seth Grahame-Smith krapet osladil literární klasiku Jane Austen, se mluví dlouhé roky. Předalo si ji několik režisérů a nikdo nevěřil tomu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno