Reklama

Reklama

Ten den pro Portera (Mel Gibson) nebyl jedním z nejlepších. Nejdřív se mu podaří ukrást slušný balík peněz, který by mu stačil na báječné doživotní prázdniny strávené na pláži s dostatkem vína, žen a zpěvu. Ale pak už se mu situace poněkud vymyká z rukou. Dostává se do šílené honičky s pohraniční stráží, na jejímž konci končí jeho auto na kapotě těsně za mexickými hranicemi. Pak už je zadržen mexickými úřady a po peprné výměně názorů je vržen do podivně drsného a nebezpečného světa zvaného El Pueblito, což rozhodně není pětihvězdový hotel, který si představoval pro svou zaslouženou dovolenou. Je to místo, které je symbolem násilí, korupce a promiskuity. V El Pueblitu Porter potká malého chlapce, který se ho snaží naučit přežít v tomto zvláštním světě. A díky němu nejen přežívá, ale potká i jeho krásnou maminku. Situace se však začíná vyhrocovat, všichni se dostávají do více než velkých potíží, protože gangsteři chtějí zpět své peníze. O tom, jestli se Porter se situací plnou honiček a přestřelek popere, a navíc si zachová i svůj pověstný sarkastický humor, se již brzy přesvědčíte v kinech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (452)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že Gibson je konečně zpět v roli, která mu sedí jako (no znáte to s tím hrncem) ulitá a po dlouhé době si zahrál špatně správného chlápka, který se vlivem několika událostí dostává na místo, které není určeno pro typy jako je on. Škoda jen, že jako Gibson není dobrý i režisér, který sice Gibsonovi v ničem nebrání ale zároveň mu v jeho comebacku příliš nepomáhá. Žádná akční jízda se nekoná ale průměrná zábava ano. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Mela Gibsona mám rád, má dobré filmy, ale tohle mi prostě nesedlo. Říkejte si tomuto filmu "jeho návrat", neberu vám to, ale jeho návratem je pro mě film Na hraně temnoty. Tenhle film nemá příběh, hudba nic moc, i Mel už nehraje jako kdysi, tohle beru jako úlet. Podobný film Odplata se mi líbil o dost víc. Tomuto filmu dávám jen tak 23% = * ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Pre nezasvätených možno totálna bračka, pre milovníkov Gibsonovho šarmu, charizmy bad-assovských postáv a kick-assovských scén je tento film časostrojom do minulého štvrťstoročia. Scenár zaujímavo strieda viaceré tempá, akoby tvorcovia počas natáčania prepisovali scenár a nevedeli sa rozhodnúť aký dať vlastne film ráz. Vedeli to ale presne a po dlhej dobe som videl konečne "iný" film, ktorý sa na nič nehrá, ale Gibson hrá presvedčivo nadupane, na malom priestore vie roztočiť poriadny kolotoč. So scenárom zaujímavým, okúzľujúcim a lišiackym sa nám postava Portera vracia v plnom nasadení. Obsadenie záporáckym Stormareom bola stávka na istotu a vyšla na výbornú. Pre mňa určite jeden z malých-veľkých filmov roku a veľké prekvapenie. 85%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se nám katolický, misogynní notorik zaplaťpánbůh vrátil z Hrany temnoty, a to v perfektní Odplatové náladě. Ukazuje, že i šikovný, drobný živnostník může udělat kariéru v útulném krimu plném roztomilých, hravých a něžných mexických cigošů. A tak je to spravne, bo tak to ma byť! Y*n*t*e*l*e*c*h*t*u*á*n*o*v*é sténají a jeden ze dvou zbylých Sádrošových fanoušků se tetelí blahem a trpělivě čeká, až Flipovi sestoupí varlata. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nesmíte se v tom rejpat a jen si to užívat. A to se dá, protože je to dost originální film. Něco jako třetí řada Prison Breaku - The Movie. Navíc je to dost drsný a takový mučení ženský elektrošokama ve studiovém Holywoodu neuvidíte. Gibson je super, prostě má charisma a baví a hrajou tam pořád nějaký mexický vypalovačky. Robert Rodriguez z toho musí mít vyloženě radost. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Film Moje letné prázdniny sa v USA do kín nedostal, vyšiel priamo na DVD, avšak na Slovensku alebo v Českej republike sa premietal. (ludovit14)
  • Okrem lokácií v mexickom meste Veracruz sa filmovalo aj v kalifornskom San Diegu a texaskom Brownsville. (MikaelSVK)
  • V úvodu filmu je vidět častý nešvar z natáčení automobilových honiček. Při leteckém záběru na auta blížící se k hraničnímu plotu jsou v trávě zřetelné stopy kol od předchozích pokusů o natočení této scény. (Babinicz)

Související novinky

Gibson hláškuje a střílí Rusy

Gibson hláškuje a střílí Rusy

29.01.2010

Jde samozřejmě o mediální masáž před dnešní světovou premiérou thrilleru Na hraně temnoty, ale stejně je to nejlepší filmová novinka za posledních několik... (dosaďte dle libosti). Mel Gibson po… (více)

Gibson a Mad Max? Že by přece?

Gibson a Mad Max? Že by přece?

04.01.2010

Jen klid, neradujte se předčasně. Jistá indicie tady ale je. Gibsonova společnost Icon Entertainment totiž podepsala smlouvu o spoluprodukování sequelu (prequelu? restartu?) zaprášené… (více)

Reklama

Reklama