Reklama

Reklama

VOD (1)

Las Vegas zaplaví nemrtví a parta žoldáků vsadí všechno na jednu kartu, když se odhodlá k největší loupeži v dějinách uprostřed karanténní zóny. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (671)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle Snyderovi moc nevyslo. Film vypada jak mix Rychle a zbesile, Planety opic a Mad Maxe, coz by sice nevadilo, jenze je to cely proste demence o nicem. Pribeh je naprosto dementni a predvidatelnej, a to i s ohledem na typ filmu, jediny plus je za nepredvidatelny poradi smrti hlavnich hrdinu. Hlavni particka je taky naprosto tragicka, naprosto nezajimava, necharismaticka smeska debilu, ktery vam jsou ukradeny a to bohuzel i vcetne Bautisty, jedinej trochu fajn je nemeckej kasar. Trikove a krvave je to sice super, musim pochvalit Snydera za minimalizovani zpomalovacek, ale tady to zas zabiji silena vecne rozmazana kamera. Dve a pul hodiny jsou taky tezce prestreleny, standardnich 90 minut by vice nez stacilo, ale zase nemuzu rict, ze by to vylozene nudilo nebo tu byly nejaky vylozene hluchy mista na cemz ma velkej podil taky hodne fajnovej soundtrack. Celkove proste po vsech strankach prumerna hovadina a zklamani. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// První chyba byla, že si Zack rozhodl dělat vlastního kameramana. Jeho předchozí filmy vypadaly daleko líp a tohle postrádá jakoukoli vizuální laskominu. Je to bez chuti, šedivý, rozostřený. Druhá chyba byla natáhnout film na dvě a půl hodiny. Třetí zaplnit ho nevýraznými nezajímavými charaktery. Čtvrtá pramení z výše zmíněných, a totiž že se první hodinu prakticky vůbec nic neděje. Pátá chyba vznikla pro změnu v druhé polovině, kdy děj přestal dávat smysl a začalo docházet na random bizarní zvraty. Šestou a poslední jsem udělal já, když jsem se naivně těšil, jak to Snyder "doma" ve svém žánru s klidem zandá. Soundtrack fajn, intro hezký, některý fatalitky celkem cool, na konci je dokonce i náznak nějakých emocí. Bohužel to tentokrát ale nestačilo ani na ten průměr. 4/10 a začínám se o mého oblíbeného režiséra bát. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Už je to dávno od úsvitu mrtvých. Určitě víc než 28 dní poté, ba dokonce 28 týdnů poté co jsem se naposledy  prošel s živými mrtvými až k nástupišti  vlaku do Busanu  a tím dojel až ke světové válce Z....  Pak ale bylo dlouho ticho. Až se nyní objevila tahle záležitost. Docela jsem se na ni těšil byť opět bohužel konstatuji, že námět sám s ničím novým nepřichází. Je to taková vykrádačka Hanebných panchartů, Kellyho hrdinů a 28 týdnů poté. Naštěstí už jsme ale v progresivním světě a tak na rozdíl od předchozích snímků jsou hrdinové vybraní tak, aby zde byla správná rasová vyváženost. Věřte že raději by jste jako filmaři měli za zády dav krvelačných zombíků, než různé nahlašovatele z neziskovek pro to či ono porušení práv kohokoliv na cokoliv. Jen mi tam chyběl nějaký zástupce dalšího pohlaví, ale toho jsem nakonec naštěstí našel v pilotovi, protože doteď nevím zda to byla žena či muž. Takže karty máme rozdané a to správně a spravedlivě. Bez toho se dneska nedá točit a Netflix to dobře ví. Co dál? Dál nic. Začátek docela bavil, ale až do momentu co z kontejneru vyleze potlučenej dost nasrštvanej Vémola a začne vykusovat vřískajícím mariňákům krční tepny. Ti dva, co jsou od něj nejdál dostanou rozkaz vysílačkou:  Vypadněte ihned pryč a tak stojíc u obrněného vozidla ze kterého právě vylezli nevymyslí žádnou lepší taktiku, než od něj začít utíkat do pouště... Jestli má US army jen takové vycvičené mozky, no tak potěš Biden. Dál už je to popcornová zombíkovská zábavička. Rozbořený digitální Vegas dobrý, ale jinak celkem nuda. Potěšil ten stařičkej Huey. Zprvu jsem nechápal jak do něj Japončík chtěl dostat všechny hrdiny a ještě k tomu ten balík, ale tahle zdánlivá nelogičnost se konci vyřešila.  Humor ve filmu nefungoval vůbec, specialistovi na sejf bych po druhé otázce prokousl ohryzek také a ani bych nemusel mít žlutý bělmo. Celkem tedy to byla lehce zábavná věc na sobotní večer, ale nic víc.  Dávám za tři humrový chlebíčky, protože humrový má každej rád...  Eh.. * * * ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Snyder je pro mě tvůrce, co natočil jednu střízlivou pecku, kterou si jednou za čas s chutí připomenu a zbytek jeho filmografie jsou pro mě kusy, u kterých přivírám oči. Někde jedno, jinde obě. Po Úsvitu mrtvých je to jedna velká koupačka v CGI a nahánění stylu. Příběh nehraje roli. Až je mi Zacka trochu líto, Připomíná mi školáka, který se snaží být za každou cenu cool, ale ať přijde s čímkoliv, pořád to tam není. Army of the Dead má na těch přísných 148 minut dost málo silných momentů i nápadů. A upřímně mě děsí, že by tu mělo vzniknout celé zombie universum, kde se budeme pohybovat dozadu, pak zase dopředu. Tohle není látka, která si to zaslouží. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“The Cranberries” v závere nesmierne potešilo, “Viva Las Vegas” v úvode zas pôsobilo geograficky trefne, no z pohľadu nastolenia počiatočných emócií absolútne mimo. Človek tak premýšľa nad jediným, čím vlastne “Armáda mŕtvych” chcela byť. Je to snaha o lepšiu post-apo repliku “R.E. 3”? Alebo inteligentnejšiu variantu “W.W.Z.” respektíve Willa, ktorý sa stal Legendou? Alebo snáď vďaka občasným humorným vsuvkám “Landom plného Zombie”? Sám netuším, no čo viem určite je fakt, že ani na jeden zo spomínaných snímkov sa tento nechytá. Príbehovo mi to prišlo úplne bez nápadu, priehľadné, žiadny twist, pričom niečo z mála čo stojí za pozornosť, sú akurát tak gore a masky. Tu skutočne málo čo prekvapí, i keď musím uznať, že tie dve hodinky aj dačo utiekli ako voda, nakoľko divák sa vďaka nastolenému tempu príliš nemá kedy nudiť. U mňa medzi 3-štyri, v rámci žánru ide predsa len o pohodovú záležitosť, ktorá vyslovene nesklame, tak načo len karhať. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Zack Snyder uvedl, že jednou z nejnáročnějších sekvencí z hlediska obtížnosti natáčení byla úvodní scéna, kdy vojáci bojují se Zeusem. Natáčení probíhalo celkem pět týdnů, protože Snyder chtěl využít přirozeného světla. (HellFire)
  • Film byl v době svého vydání díky rozpočtu 90 milionů amerických dolarů druhým nejdražším natočeným zombie filmem. Prvenství drží film Světová válka Z (2013) s rozpočtem 160 milionů dolarů, který měl mít původně stejný rozpočet jako Armáda mrtvých, dotáčky však rozpočet navýšily o dalších 70 milionů. (NiWi)

Související novinky

Netflix ruší plány na Snyderovu zombie ságu

Netflix ruší plány na Snyderovu zombie ságu

16.08.2024

Zack Snyder (Muž z oceli) se poslední dobou vehementně snaží dokázat, že stále patří mezi talentované režiséry, nikoliv mezi do sebe zahleděné autory, kteří neví, kdy přestat. Po kontroverzní a… (více)

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

23.07.2021

A je to oficiální. Netflix potvrdil, že nedávný akční zombie thriller Armáda mrtvých od režiséra Zacka Snydera dostane pokračování. Snímek měl již před premiérou potvrzené dva prequely, hraný Army of… (více)

Snyder chystá Sedm statečných ve vesmíru

Snyder chystá Sedm statečných ve vesmíru

06.07.2021

Tak se zdá, že si Zack Snyder (Muž z oceli, 300) přece jen splní další svůj sen. Tedy alespoň částečně. Známý režisér totiž předělal svůj starý koncept na Sedm statečných ve Star Wars univerzu, který… (více)

John Wick hlásí další posilu

John Wick hlásí další posilu

18.06.2021

Čtvrtý John Wick se začne točit už tohle léto na lokacích ve Francii, Německu a Japonsku. A právě z poslední zmíněné země teď dorazila čerstvá posila, obsazení totiž doplní také herec Hirojuki Sanada… (více)

Reklama

Reklama