Reklama

Reklama

Zjevení

  • USA The Apparition (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na základě teorie, že nadpřirozeno existuje pouze jako důsledek lidské víry, se skupina studentů pokusí o vytvoření nadpřirozeného subjektu. Experiment se ošklivě zvrtne. O pár let později, začne mladý pár Kelly (Ashley Greene) a Ben (Sebastian Stan) ve svém novém domě prožívat děsivá, nevysvětlitelná setkání s duchem. V zoufalství vyhledají pomoc specialisty na paranormální jevy (Tom Felton), který zjistí, že problém pravděpodobně nesouvisí s domem. Ale jak uniknout před zjevením, které je pronásleduje? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem to nadvakrát. Poprvý jsem asi deset minut před koncem zjistil, že se mi chce spát a že mi je úplně jedno, jak to celé skončí. Což názorně vypovídá o tom, jak si mě The Apparition dokázalo získat a zaujmout. Tuctová duchařina bez nápadu, bez děsivých scén, občas úplně mimo (strašení uschlým kaktusem). A naprostá tvůrčí impotence (jak vysvětlit co se děje? Přece voiceover). Tohle je prostě absolutně nezajímavá marnost a škoda peněz, které mělo studio investovat ... radši do nějakého večírku pro hlavouny, ten by udělal radost alespoň jim, tohle neudělá radost nikomu :-D ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Po nadějně vypadajícím prologu z toho posléze začalo smrdět Paranormal Activity a přestože se ani The Apparition nevyhnul prvoplánovým efektům (židle zaseknutá ve schodišti, elcédéčko ve sloupu, pochodující kamera apod.), naštěstí dokázalo i párkrát pocuchat nervovou soustavu a to díky naopak pár povedeným nápadům, které už sice nejspíš nedokáží vyděsit tak jako dřív, přesto na mě, jakožto na velkého fanouška všemožných duchařin, pořád docela fungují. Plusové body pak film sklízí i za to, že nám konečně ukázal "ono zlo". A jelikož má film zhruba 72 minut čistýho času, nedokáže ani moc nudit. 2,5* ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda filmy o strašidelných domech mají ještě co nabídnout. Jestli lze přijít s nějakým originálním nápadem, nebo půjde jen o další variantu již známého. Mladí lidé, strašení, strašení se stupňuje, bububu, buď přežijí, a nebo ne.... Novinkou snad je, že démon není spojen s určitým domem, ale postavou, takže kam se naši hrdinové hnou, tam je i on. Dobrá je kamera (vyjma pár roztřesených záběrů z ruční - naštěstí opravdu pár), hudba, pokud jde o vytváření napětí, jinak pop kolovrátek a vcelku sympatická je i hlavní dvojice. Jsem rád, že nedošlo na digitálního bubáka (dobře, v jednom momentu se objeví takový ten asijský, ale není to úplně on). Nejstrašidelněji pak působí silueta za sprchovým závěsem či snaha dostat se z místosti, které zatlučete dveře, abyste najednou zjistili, že jste uvnitř ní. Rovněž jsem rád, že nešlo o přehlídku lekaček, protože je považuji za nejlacinější a nejprofláklejší efekt. Snad devastace domu mohla být větší, ale jinak dobrý průměr. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Celé to pôsobí ako blbý vtip. Ako výsmech divákovmu IQ, pričom si zrejme tvorcovia mysleli, že nám zábery na šťavnatý zadok tvajlajťáckej slečny Green zatemnia myseľ a úsudok. CHYBA! Už neraz som kritizoval horory za to, že proste horormi niesu a že sa sústreďujú na niečo, čo diváka nudí a odrádza jeho sústredenie. Rozpočet to malo bohatý na to, že by nám všetci zúčastnení umelci predviedli viac, OVEĽA VIAC! ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

A já ty čtyři hvězdičky dám. Zcela nenápadný horor, který velmi mile překvapil. Zejména svou atmosférou a zajímavými hororovými prvky, kterým dopomohla moderní počítačová technologie (viz. vychytávka s dveřmi - zatloukání hřebíků). Ashley Greene jsem viděl poprvé a musím uznat, že je to vskutku velmi pěkná baba. Horor se obešel bez větších nelogičností, což velmi oceňuji, a tak nemám problém dát 70%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Hoci sa medzi týmto filmom a japonským hororom Kairo (2001) objavili podobnosti, tento film oficiálne nie je remakom tohto filmu, akékoľvek podobnosti boli čisto náhodné. (Arsenal83)
  • Tento film bol v skutočnosti natočený a dokončený v roku 2010, ale vydanie bolo odložené o viac ako dva roky po tom, čo Warner Bros. ukončilo svoj vzťah s produkčnou spoločnosťou Dark Castle Entertainment, než nakoniec film vydalo v auguste 2012. Film však nedostal takmer žiadnu propagáciu. (Arsenal83)
  • Film sa stal kasovým prepadákom a kritici ho citovali ako jeden z najhorších filmov roku 2012. (Arsenal83)

Související novinky

Charlieho andílci ve stylu Bonda a Indyho?

Charlieho andílci ve stylu Bonda a Indyho?

24.08.2011

Tak můžeme zjednodušeně definovat komiksovou sérii J. Scotta Campbella Danger Girl, která se chystá na filmová plátna. První nástřel obsazení? Milla Jovovich, Kate Beckinsale a Sofia Vergara. Pořád… (více)

Reklama

Reklama