Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

zipper111 

všechny recenze uživatele

Kdo se to snaží srovnávat s Alighieriho předlohou musí být snad pošuk na hlavu padlý, vždyť tady jde jasně o něco naprosto jiného... a přesto mě to vůbec neoslovilo, animace byla tak nějak zvláštně trhaná, všechny změny image postav a vůbec celé pojetí tohoto animáku mi přijde dost podivné. Jen samá řežba a rubačka, tak jako herní předloha...tu jsme sice nehrál, ale film Dante's Inferno je v podstatě hustá smažba, která se nedá ovlávadat...no?...já nic nevim...3* ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nápad udělat z prvního dílu Danteho epické básně temnou krvavou řežbu je vskutku pozoruhodný. Musím taky ocenit skvělou animaci, perfektní atmosféru, dabing a hudbu. To je bohužel vše. Příběh mě absolutně nevtáhl do děje. Celý film sledujeme náboženského fanatika Danteho na cestě skrze 9 kruhů Pekla, aby osvobodil svou milovanou Beatrice, která se má stát Satanovou nevěstou. Bohužel Dante pobíhá peklem, máchá kolem sebe nejdřív mečem a potom nějakou obří kosou, všechny své nepřátelé zabíjí bez váhání jedinou ranou, všude spousta krve a nakonec si troufne i na samotného ďábla. Jistě tušíte jak to dopadne. No prostě jsem měl pocit, jako kdybych sledoval nějakou počítačovou hru, kterou ale nehraju já. Zajímavé na filmu jsou jen ty flashbacky, ve kterých se odkrývají hříchy hlavního hrdiny zasunuté kamsi do podvědomí. ()

Reklama

Pugo 

všechny recenze uživatele

Slušná animovaná rúbačka, ktorá toho celkom veľa vyťažila z konceptu literárnej predlohy. Príbeh bol pre mňa osobne zaujímavý a pútavý, vykreslenie Danteho a jeho tragické činy sú super. Pri tomto snímku môžem fakt napísať, že dej sa nezastaví ani na chvíľu a stále sa niečo deje, väčšinou sa trhá na kusy, odrezáva, prepicháva atď. Animácia mi pripomenula tiež nedávny film na motív hry a tiež od EA Games a to Dead Space: Downfall. Dabing je celkom slušný, ohúril ma ale najviac hlas Grahama McTavisha, ktorý daboval Danteho. Ten by sa so svojim revom a krikom nestratil ani pri kráľovi Leonidasovi. A potešil aj Mark Hamill v role Danteho otca. Dúfam, že sa nikedy dočkáme aj sfilmovania, či už hraného alebo animovaného, typovo podobnej hry a to God of War, ktorá ma neskutočne blízko k tomuto filmu. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Epická výprava do hlbín najdesivejších a najtemnejších kútov pekla v sprievode alegorickej postavy básnika Virgilia, pretkaná pasážami z Alighieriho textov a v súbojoch, spracovaní a podaní príbehu čerpajúca z videohernej adaptácie. Ktorá je však bohužiaľ len mierne nadpriemerná hororová fantasy s desiatkami monštier a démonov na naporcovanie. Film je podľa môjho názoru o trochu lepší, no i tak mu chýba väčšia hĺbka, duchovný filozofický a poetický presah Danteho textov a jeho pojatie. Vizuálne pomerne atraktívne, no narozdiel od Animatrixu či Batmana: Gothamského rytiera mi neustále zmeny animácie trochu vadili - vyslovene sa mi páčila len prvá (ktorá vydržala asi najdlhšie) a posledná (ktorá sa jej veľmi podobala). Celkovo nie také zlé, vlastne som dostal presne to, čo som pri takomto hodnotení očakával. 60% ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Ďalší ultimátny mäsiar ukazuje čo v ňom je. Dej ide strašne rýchlo a nie vždy sa vyjadrí potrebné. Ale tu nejde o kvalitné rozprávanie príbehu ale o akciu a sem tam o dáku tu myšlienku z Božskej komédie. V prvom rade tu však ide o skvelý marketingový ťah ako predstaviť novú počítačovú hru, ktorú si chce zahrať asi každý kto toto uvidí. Žeriem to aj ako reklamu a aj ako film. Slušné 4*. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Jak to bylo doopravdy?
    ○ Dante, celým jménem Durante degli Alighieri, se nemohl potkat s králem Richardem I. Lví srdce a zúčastnit třetí křížové výpravy, jelikož skončila 73 let před tím, než se vůbec narodil. Ale jeho prapraděd, rytíř Cacciaguida degli Elisei, bojoval za křižáky ve druhé výpravě a pravděpodobně padl ve vzdálené Svaté zemi.
    ○ Dante, jako dítě zasnoubený se stejně starou Gemmou Donati z ghibellinské aristokracie, měl několik synů a jednu líbeznou dceru jmenující se Antonia, která se po přijetí do kláštera přejmenovala na Beatrice. Dantova drahá, fascinující Beatrice di Folco Portinari, byla pouhý rok vdaná za bohatého bankéře jménem Simone de' Bardi a pak skonala při nelehkém porodu již ve svých 24 letech. (ČSFD)
  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)
  • Mezi animovaným filmem a konzolovou hrou je jen několik málo rozdílů. Například bojovou kosu, ke které Dante přijde až porážkou jednoho z okřídlených démonů, obdrží po bolestně rychlém duelu se samotnou Smrtkou. (ČSFD)

Reklama

Reklama