Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

zipper111 

všechny recenze uživatele

Kdo se to snaží srovnávat s Alighieriho předlohou musí být snad pošuk na hlavu padlý, vždyť tady jde jasně o něco naprosto jiného... a přesto mě to vůbec neoslovilo, animace byla tak nějak zvláštně trhaná, všechny změny image postav a vůbec celé pojetí tohoto animáku mi přijde dost podivné. Jen samá řežba a rubačka, tak jako herní předloha...tu jsme sice nehrál, ale film Dante's Inferno je v podstatě hustá smažba, která se nedá ovlávadat...no?...já nic nevim...3* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Maso, krev, erotika, poezie a filosofie -> téměř bezchybná animace, která podtrhává snový (pekelný) vizuál snímku kombinovaná s parádními akčními scénami a dramatickým příběhem s chytrými dialogy - to je Dante´s Inferno, další z novodobých trendů, kdy se trademarkově udělá k očekávané konzolové pecce i film, který předchází jejímu ději. Nedávno jsme tu měli Dead Space, dnes je to Danteho peklo. Přívlastek An Animated Epic pak dělá animáku čest, protože on to epos opravdu je. Nasvědčují tomu nejen barvitá moudra a uchu lahodící dialogy, které mají hlavu a patu, ale i colorovitost devíti zón pekel, kterými se ošlehaný hrdina postupně "propracovává", a jež si mezi sebou rozdělilo několik režisérů. Dante by měl rozhodně radost, pokud by z klasického odkazu na manga styl nedostal epileptický záchvat! Atmosféra je prostě dokonalá, a rozmáchlost exteriérů spolu s barvičkami tomu všemu jen pomáhá. McTavish (What the fuck Am I doing here!!! aneb pleška z Ramba 4) zvládnul dabing na jedničku, a dost připomínal Gerarda Butlera, takže v tomhle já jsem spokojen. Na co nezapomenu je děsivá scénka s batolaty - jako vystřižená z počítačové Dead Space nebo Kiss: Psycho Circus - a úžasná ňadra krásné Beatrice v podání prvního z malířů. Na závěr se sluší hlasitě zvolat: "Jen více takových projektů, příště třeba k Alanu Wakeovi!" Beautiful. ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Do ultimátní kreslené řežby tomu chybí dost. Údernější hudba, trocha více přehlednosti v akčních scénách, i rozhodnější konec. A přitom nakročeno bylo slušně. Výborný hlavní (anti)hrdina utíná nekompromisně hlavy, všem co se připletou do cesty, každý z devíti kruhů pekla je výtvarně zobrazen parádně a rozmanitost postav i stvůr nezná mezí. I když mangu moc nemusím, u této krvavé cesty za očištěním duše svojí i své milé jsem se nenudil. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Co v nejbližší době musím navštívit kostel a modlit se za odpuštění všech svých hříchů.. Božíčku, že mě nedáš Luciferovi? Věřím, že dáš.. Takže bych měla spíše směřovat otázku k pánu podsvětí.. V jakém kruhu spočine má duše? Jsem hříchem prosetá. Takže jedna noha bude v kruhu zlosti, druhá v kruhu obžerství, ruka v kruhu lenosti, hlava v kruhu smyslnosti? Hlava asi těžko, že? Ale mé srdce se do pekla nedostane, bude vždycky patřit Sárince :o) Dantovské peklo je příšerné peklo, co se obsahu týče, jinak z něho mám ještě teď strach. Děsivé vykreslení hříšníků a jejich trestů, děsivé prostředí, jenom ďábel byl sympaťák.. Ale Dante jim v plné parádě ukázal, že strach není cool :o) Takže jeho cesta peklem byla v pořádném stylu.. Silné kecy, krev, pláč a to celé dokola :o) Beatrice je šťastná to žena.. Sice se do pekla dostalo kvůli němu, ale co, ona vlastní srdce frajera :o) Příjemná fantasy hororová pohádka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

O hre jsem nikdy neslysel, knizku jsem nikdy necet, ale kurva, tohle bylo maso. Temna drsna fantasy o vyprave drsnyho borce do pekla za zachranou jeho zensky, kde musi postupovat skrz jednotlivy kruhy pekla a zabijet dalsi a dalsi zatraceny duse a demony. Dante tu je vylicenej jako tvrdak Conanovo kalibru, kterej nema problem kohokoliv rozsekat na kusy. To vse ma navic dokonale temnou atmosferu a skvele padnouci hudbu a neni snad minuta filmu, kdy by vzduchem necakala krev. Jedinou vytku mam k pro me nepochopitelnymu neustale se menicimu vzhledu hlavnich hrdinu. Takovouhle animovanou rezbu jsem fakt necekal a je to jeden z nejdrsnejsich animaku, co sem kdy videl. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)
  • Jako předloha pro film sloužila kniha "Božská komedie" od italského básníka Danta Alighieriho, přesněji část knihy s názvem "Peklo", která vznikla v letech 1307–1308. Stejně jako ve filmu je i v knize hlavní postavou sám autor Dante. (Hannibal92)
  • Mezi animovaným filmem a konzolovou hrou je jen několik málo rozdílů. Například bojovou kosu, ke které Dante přijde až porážkou jednoho z okřídlených démonů, obdrží po bolestně rychlém duelu se samotnou Smrtkou. (ČSFD)

Reklama

Reklama