Reklama

Reklama

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (463)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli mě to dojalo proto, že je to podle skutečné události nebo je to díky způsobu podání. Každopádně nemám pochyb, že AnnaSophia Robb je skvělá herečka. Jsem nad míru spokojená s kamerou i s výběrem vedlejších postav. Šťávu tomu dodávají surfařské výkony a fantastická hudba, která přesně vybarvuje každou situaci. Film naštěstí nepodlehl melancholii. Sálá z něj energie, soutěživost a odhodlání. Svým způsobem je i velkou motivací. Poklona. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Z jednoho pohledu je to slabé drama a životopisný film a z druhé strany je to velmi vydařený teenagerský film. Mě moc nezaujal hned ten začátek, kdy to bylo samé chychotání mladých holek a já jsem čekala dramatický film:). Pak jsme se zase přesunuli na vlnu trapných řečí typu: "Nechci, aby to bylo snadné. Chci, aby to bylo možné!". To mi už trochu pilo krev. Chtěla jsem emoce a ne prázdnou lidskou schránku, která se se vším umí poprat. Tím ale nechci říct, že ta skutečná dívka taková byla - to ne, je to hrdinka. Jen se mi nelíbila tato filmová adaptace. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem se na tento snímek dost těšil a po shlédnutí musím říci jedno slovo : "BRILANTNÍ" AnnaSophia je moc hezká a tuto roli zahrála s přehledem. S dobrou hereckou partou ( Quaid, Sorbo a Hunt ) dodávájí filmu správný výkon. Film podle skutečné a velmi smutné události doplněn skutečnými záběry na konci filmu by neměl nikdo přehlédnout. Perfektně natočené scény surfování. K tomu střízlivý soundrack z tohoto snímku udělal film na, který se nezapomíná. Dojemný příběh o dívce co přes všechnu smůlu a nesnáze si dokáže splnit sny. Tleskám s jakou citlivostí a zručností je tento snímek je natočen. Úžasné s jakou něhou dokázal stvořit režisér tento příběh. Za mě krásných 93 procent a kandidát na jeden z nejlepších snímků roku. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Soul Surfer je jeden z těch filmů, které si pustím aniž bych tušil, o co vlastně jde. A o to více mě dokážou překvapit. Pokud přehlédnu tu všechnu přehnaně pozitivní atmosféru, Soul Surfer je skvěle natočený a zahraný film. Scénáristicky je to v základu sice úplně tuctový sportovní film s předem jasným dějem a koncem, nicméně díky hereckým výkonům a skvělé gradaci a síle jednotlivých scén (velkou měrou se na tom podílí skvělá hudba) se jedná rozhodně o velmi nadprůměrný snímek. O to více, že je to vlastně příběh založený na skutečných událostech. Soul Surfer není jen o surfování. Soul Surfer je o touze žít a jít si za svým cílem, i když ne vždy to dopadne tak, jak bychom chtěli. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Klasický, typicky americký hrdinský teenage film v "twillight-ovém" obalu. Nechyběl ani klasický a pro americké filmy typicky přeslazený happyend. Chápu, že je to film podle skutečné události. A s filmy s takovýmto tématem, podle skutečné události, hodně soucítím, ale takovéto filmové zpracování si Bethany Hamilton podle mého názoru nezasloužila. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • U inspirace námětu skutečnými událostmi ve filmu nezůstalo. Do snímku byla vpravena i řada detailů, které potkaly Bethany, její rodička i psa. (fimler)
  • AnnaSophia Robb nosila při natáčení na levé paži zelený rukáv, který byl posléze digitálně odstraněn. (hellstruck)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama