Reklama

Reklama

Brooklynský gangster a produktivní zabiják Jimmy Conlon (Neeson), kdysi přezdívaný Hrobník, už zažil lepší časy. Nyní 55letého Jimmyho, dlouholetého nejlepšího přítele mafiánského bosse Shawna Maguirea (Harris), pronásleduje kromě hříchů minulosti také zarputilý detektiv (D'Onofrio), který byl celých 30 let vždy o krok pozadu za Jimmym. V poslední době se však zdá, že Jimmy nachází jedinou životní útěchu na dně sklenky whisky. Ale když se terčem stane Mike (Kinnaman), Jimmyho syn, kterého celá léta neviděl, musí se Jimmy rozhodnout mezi zločineckou rodinou, kterou si vybral dobrovolně, a skutečnou rodinou, kterou kdysi dávno opustil. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (504)

Othello 

všechny recenze uživatele

Collet-Serra jako obvykle do toho dává maximum. Ty světla, přeostřování, nedoostřování, rytmizovaný střih, má to v ruce a proto by si už konečně zasloužil scénář a ne ten hovnem pomazanej papír, co mu přistál zase na stole. Och jak jsem nešťasten, takový potenciál to mělo stát se tvrdým nekompromisním mcguffinem po vzoru Running Scared a nakonec se to rozmělní v rodinný problémy, morální excesy, nekonečně fňukání kdo komu co za kolik a ještě ke všemu v tak ošoupaný formě. Další výtka je obecnější a týká se Joela Kinnamana. Je neuvěřitelný, jak takového nadaného mládence, který herecky exceloval doma v trilogii Snabba Cash zámořští tvůrci vykastrovali na obligátní nakrátko ostříhaný držák na bouchačku, jakých je všude plno, z huby mu neustále lezou slimáci rodinných hodnot, vzájemného respektu a lásky k dětem (vlastním) a jediný nad čim jeho permanentní výraz obličeje nutí přemýšlet je, zdali usíná tím, že si překryje bulvy nadočnicovými oblouky. A vůbec celý to zamrzí dvojnásob, když se spustí závěrečné titulky, na jejichž pozadí běží vizuální koláže zdecimovanejch mužskejch obličejů na konci svých sil ala True Detective a vy si uvědomíte, jak tvrdej mafiánskej film uprostřed neprostupného betonového labyrintu to měl bejt. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson a Jaume Collet-Serra jsou pro mě do třetice sázka na jistotu. Na takovou jistotu, že jsem si ji nemohl ujít v kině. I když bylo za padesát. Pro někoho by mohlo být nepříjemný, že tahle na první pohled silně ponurá kriminálka má v některých ohledech až zbytečně moc efektů. Klidně bych se bez nich odešel. Na druhou stranu by pak asi ale nebyla tak temná a ponurá, jak jsem si ji v průběhu sezení v kině vysnil. Liam Neeson tady do začátku začíná v ne úplně nejlepší poloze, ale postupně mě režisér vpravil do vcelku jasného příběhu, který uzavírá kruh jednoho mafiánského uskupením tím nejkrutějším způsobem. Nicméně Liam, Ed Harris a Joel Kinnaman tomu dodali tak úžasný charisma, že jsem tenhle film vysloveně hltal. A vůbec mi nevadí, že Liam se poslední roky točí kolem stále stejné postavy. Spíš naopak. Začal jsem kvůli té podobnosti jeho filmům říkat Neesonovky. A budu doufat, že tenhle film nebude poslední. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po čtrnácti dnech čumění na všelijaké filmy z celého světa v rámci Challenge tour, týdenní štamgaství na festivalu Evropských filmech jsem si uvědomil, jak moc mě chybí hollywodská komerčka a vpadnul na první akční biják co byl po ruce. Bohužel jsem si zase nabil držku. Naštěstí ne úplně, ale silnou akční přímočarou vyvářovnu si představuji přece jen trošku jinak. Předně nechápu ty dialogový odbočky na téma vztah syna a tatínka, co to zase bylo za paskvil a zoufalost dělat z akčního filmu expedici do sociálního dramatu ?? Jako kdyby ty dialogy a scény trvaly minuty, dvě, ok seru na to a dělám že nevidím, ale když zabírají pomalu polovinu stopáže, tak to fakt ne. Liama jako herce mám hrozně rád, ale abych se přiznal, od filmu 96 hodin ho vídám ve stále stejné poloze, jehož filmové postavy jsou si podobné jako vejce vejci a začíná se mě tím už fakt přejídat, korn on herec extratřídy, nechápu že to nevidí. Třeba Eda jsem v podobné roli dlouho neviděl a tak mě bavil 100x víc. Některé dialogy mě přišli hrozně vykalkulované, jako kdyby ten kdo je psal ani nevěděl co mají filmu vlastně dát. Naštěstí jsou ve filmu alespoň nějaké akční scény co ujdou, vysloveně luxusní je závěrečný lesní bum bum piknik, ale i tak si myslím, že kdybych tenhle film neviděl vůbec nic se nestane. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $26,461,644Tržby Celosvetovo $71,661,644Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,037,292Tržby za predaj DVD v USA $4,828,244║ Jaume Collet-Serra v mierne slabšej forme, neodpáli to ako pri predošlích filmoch ale aj tak sa snaží ponúknuť slušný thriller bez toho aby otupil pozornosť diváka, do obrazovej vložky vkladá inovácie v rámci nájazdov, preletov, čo môže miestami pôsobiť ako mierna halucinácia a bolehlav ale časom sa dá na to zvyknúť, chcel byť čo najviac originálny aspoň po obrazovej vložke aj keď príbeh je klasický o pomste bez väčších prekvapení, Liam Neeson a Ed Harris koľko toľko utiahnú dej, má to spád, akcia v medziach a hlavne poteší záver s podmanivým točivým záberom na nabíjajúcu sa Winchestrovku /70%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Standardní čtyř hvězdičkový Neeson, ale lehkému zklamání se ubránit nemohu. Díky atraktivní zápletce měl film náběh na akčňák roku, ale nestalo se. Co mě zde moc nezaujalo byl Ed Harris, to byla špatná volba záporáka ( Žádné intenzivní,výhružné a inteligentní dialogy z jeho úst nevyšly a je dost starý na fight, o což nás Serra ochudil). Dokonce mi zde chyběl i inteligentní detektiv ( škoda, že Whitaker místo Takenu 3 nehrál zde). Porce akce přichází na scénu víceméně až po 45 minutách a má co nabídnout. Pár zajímavých fightů konečně v slušivém střihu a netřepající se kamerou, slušné přestřelky, naháněčky, občas hezká prostřelená hlava( Přehnaně brutální to však není) a vynikající atmosférická scéna v paneláku, což byl největší highlight filmu, který definitivně okořenil nájemný vrah Common. Finále po oldschoolovsky s brokovnicí taky nezklame. Dobrý, ale dalo se vytěžit o něco více. 75% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (17)

  • Holandský multiinštrumentalista Junkie XL robil hudbu k tomuto filmu tak, aby nebola príliš akčná: "Myslel som si, že je oveľa zaujímavejšie pozerať sa na tento film z emocionálneho hľadiska namiesto z pohľadu akčného." (Arsenal83)
  • Na začátku filmu, kdy Curtis 'Legs' Banks (Aubrey Joseph) natáčí Mike Conlona (Joel Kinnaman) při boxu, uběhne v reálném čase 18 vteřin, ale na mobilu lze spočítat rozdíl v čase 1 minuta a 12 vteřin. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

John Wick 2 má záporáka

John Wick 2 má záporáka

27.10.2015

Postavit se Johnu Wickovi není legrace. Zabiják s tváří Keanu Reevese (Matrix) se chlubí přezdívkou Baba Jaga a je o něm známo, že dokáže splnit i nesplnitelnou misi. Kdo se mu pokusí narušit… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Reklama

Reklama