Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agilní Omar (Riz Ahmed) a trochu pomalejší Waj (Kavan Novak) jedou na výcvik do teroristického tréninkového tábora do Pákistánu, ale po čase jsou odtud vyhozeni pro neschopnost. Dalšími členy teroristické buňky jsou bílý muslim Barry (Nigel Lindsay) a magor Faisal (Adeel Akhtar), který umí sestrojit bombu a rozhodne se vytrénovat vrány, aby se staly nosiči bomb. Pátým členem je Hassan (Arsher Ali), ale ten dlouho nevydrží – při tréninku sám sebe usmrtí. Film končí scénou, kdy se samozvaní teroristé pokusí v převlecích spáchat sebevraždu při londýnském maratónu, ale vše samozřejmě dopadne jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (601)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak přehnaně idiotské, až je zábava se na to dívat. Nejtupější atentátníci na světě tu z úst vypouštějí tak debilní hlášky a inscenují tak bláznivé scénky, že se nezasměje jen ten největší bručoun na světě - a možná i ten ano. Hlavní postavy se tváří smrtelně vážně i při pronesení toho nejšílenějšího dialogu :-D... Dobré, dobré! Škoda, že mi podobný typ humoru (rozhodně ne v TAK velkém množství) moc nesedí (ve filmu), a také jsem to čekal trochu víc do dramatu. 65% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Já si troufnu davové šílenství nesdílet, protože mi to celé přišlo vtipné minimálně. Přiznám se bez mučení, že jsem svoje očekávání postavil dosti vysoko, protože už když jsem si přečetl v obsahu, že uvidím výcvikový tábor pro teroristy a v něm pár dementů, tak to zákonitě musí být děsná bžunda. Doporučím zhlédnutí v původním znění, protože český dabing jde do větších a větších hoven. Docela dost mi vadili všichni herci s jedinou výjimkou toho plešárda s vousy. Ten byl dobrej a občas i něco vtipného pronesl. Sem tam. Nemám naprosto nic proti černému humoru. Nemám naprosto nic proti anglickému humoru. Nemám naprosto nic proti jakémukoli druhu humoru. Tady jsem se pousmál maximálně dvakrát. Ocenit mohu snad pouze orginalitu, protože když tak zapátrám ve svém skvělém mozku, tak nic podobného tam nenalézám. Partička bezvýznamných muslimů chce přispět taky svoji troškou do mlýna a pomstít se zbytku světa, protože je svět který se netočí kolem mocného Aláha děsně sere. Tahle partička jsou absolutní dementi a celý film se točí kolem jejich cesty za snem. Že jsou dementi je pochopitelné, kdo mentálně zdravý by se z vlastní vůle odpálil...? Žádné nové a převratné poselství bych ve snímku taky nehledal. Taková lehká zívačka. Nic víc. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Velmi svěží a hodně černá britská komedie, která někdy až zbytečně moc hraje na vážnou notu. Což je škoda, protože potenciál mají Čtyři lvi rozhodně na 5*, ale přecházením z humorné roviny do dramatické některé vtipy zbytečně vybouchnou do ztracena (naštěstí ty opravdu povedené převládají) . Taky těch vulgarit tam bylo podle mě až zbytečně moc. Bylo by fajn, kdyby se v budoucnu tohoto tématu zkusil někdo zhostit vyloženě jako odlehčené komedie (za předpokladu, že to vůbec jde), každopádně tento počin vidím na slabší 4*. ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě by se mělo pokračovat druhým dílem s novými herci, v němž hlavní hrdinové zjistí, že mají všichni rakovinu, jeden po druhém pomalu natáhnou bačkory, a než se tak stane, budou si z toho dělat obrovskou legraci. A zase se najde některej případ, kterej tomu urobí produkci a zrežíruje to, a hodně těch, kteří tomu dají hvězdičky a budou se bůhví proč smát. Takže asi tak. Pokud chcete vědět, proč současný český dabing považuju za nejhorší na světě, pusťte si tuhle mega sračku a zaposlouchejte se do dialogů našich "národních umělců", pánů Filipa Švarce, Libora Terše, Svatopluka Schullera, Marka Liberta, Radka Hoppeho a vůbec celé skvadry ze studia Bär. Kdyby všechny "herce" zůčastněné na tomhle kousku při dabování ve studiu vyhodili do luftu, český filmový národ by si pořádně oddechl. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Docela zábavný film, který se věnuje problematice přebytečných končetin a přelidněných drogérií. Jedná se totiž o snímek, pojednávající o partě teroristů, kteří se snaží spáchat nějaký atentát a vzít sebou na onen svět co nejvíce bezvěrců.Bohužel, nebo snad i díky bohu, jsou to neskuteční blbci, tudíž se jim celé to bombové snažení nějak nedaří zrealizovat. Vřele doporučuji všem muslimským divákům a lidem, kteří se chtějí upřímně zasmát u této hořko sladké komedie, která je plná zmatených teroristů a mrtvých ovcí. Černý humor už dlouho nebyl černější a parodie na terorismus nebyla více cynická. 70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Na oficiálním britském plakátě filmu je velmi malým písmem napsáno "Pokud čtete tento text, měli byste se nechat vyšetřit". (HellFire)
  • V den premiéry filmu na festivalu Sundance, tedy 23.ledna 2010, byla ve Velké Británii zvýšena pohotovost v důsledku nepotvrzených spekulací ohledně teroristického útoku. (HellFire)
  • Pokud jste si koupili DVD filmu, počkejte v sekci "vystřižené scény" na přílet racka a poté zmáčkněte ENTER. Dostane se vám pohledu na více bonusových scén. (HellFire)

Související novinky

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Reklama

Reklama