Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zase jednou skvělá ukázka toho, jak náboženství (všimněte si, že nepíšu víra) vymývá mozky. Potyčky mezi hlavním hrdinou-ateistou a fanatickým manželem mě neskutečně bavily, jinak mě příběh zpočátku úplně nestrhnul, chvílemi nudil. Liv Tyler naprosto nebyla ve svojí kůži, role puťky jí podle mého názoru nesvědčí. Závěrečné vyvrcholení mě však naprosto vykolejilo a postaralo se o to, že o filmu budu přemýšlet ještě dlouho. Do těch sta procent mi ale chybí trochu rychlejší tempo v první polovině. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

U mě po dlouhé době film na pět hvězd, protože vztahový dramata já můžu. Předně chválím casting. Protože jak můžete vyčítat chlapovi nevěru, když má co do činění s naprosto zde bezbranně působící a stále úchvatně vypadající Liv Tyler. A jak můžete Liv Tyler vyčítat nevěru s chlapem, kterej by mohl dělat předlohu Erotovi , pokud si ho tedy představujete jako blonďatýho frajera s pořádnou dávkou sex-appealu. Do toho je ještě chudák Liv provdaná za fundamentalistickýho suchoprda. Aby to nebylo úplně jednoduchý, drama se trochu připepří blonďákovou tragedií z minulosti, přisolí Livinou traumatickou minulostí a kečup navrch dostanete v podobě traumaticko-tragického dilematu ze současnosti, které pro změnu obstará polda, co se snaží blonďákovi rozmluvit ten sebevražedný paragliding...Tohle všechno vás bude bavit ale jedině tehdy, pokud si zkusíte sami sebe představit v situaci některé z těch postav a budete přemýšlet, jak byste se zachovali vy. Jestli třeba nakonec ne úplně stejně, jako ten podváděný manžel. Pokud vás podobné filosofování nebere a očekáváte spíš akci, nebo nenáročnou zábavu s pytlikem křupek na večer, jděte od toho a pusťe si raději kašpárky v Česko-Slovensko má talent. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Společenské drama o nevěře a víře, které je pro církev nebezpečnější víc neý Poslední pokušení, Dogma či blboučká Šifra. Charlie Hunnam vyjádřil několika větami přesvědčení nás ateistů a Patricku Wilsonovi nezbylo než rozhazovat rukama. A to se mi líbilo, protože takhle reaguje většina věřících, když je zaženete do kouta. Rovina cizoložnická nepřišla s ničím novým, ale přijemně jí doplňoval samostatný příběh policisty v podání Terrence Howarda. Apropós herci byli kapitolou sami o sobě, protože všichni zahráli skvěle. Jediné co mi trošku vadilo, byla občasná táhlost děje. To byla ale jen drobná vada na kráse. 85% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Prvně bych řekl, že jsem čekal naprosto něco jiného. Čekal jsem další thriller ala Phone Booth, což tenhle film není. The Ledge je hlavně romantické (a trošku i psychologické) drama s hodně ponurou atmosférou, aneb co dokáže náboženský fanatismus. Místy to bylo hodně napínavé, někdy zase trošičku zdlouhavé a občas zase příjemně a neprvoplánově erotické. Herecké výkony byly na standartní úrovni, zejména mě potěšila přítomnost Liv Tyler. I když se nejedná o nějak přelomový film, doporučuju. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Na první pohled zdlouhavá, nicméně velmi poutavá rozprava o morálních hodnotách ze všech úhlů pohledu. Náboženství, láska, homosexualita, nevěra, hřích, odpuštění se tady střetávají na hraně jedné římsy. Daleko více drama než-li thriller, ale i tak mi to, a to nebývá zvykem, tentokrát nevadilo. Příjemné herecké výkony všech zůčastněných, okořeněné skvělou puritánskou pusinkou Liv Tyler. Normálně by to byly 4*, ale mám pro ni slabost a tady nezklamala (kozy ven!!!)...plný počet. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)
  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama