Reklama

Reklama

Kličkující rychlá auta, šílení taxikáři a osm miliónů potrhlých chodců patří ke každodenní práci Wileeho (Joseph Gordon-Levitt), jednoho z nejlepších poslíčků na kole v New Yorku. Vyžaduje to zvláštní povahu, jezdit na speciálním lehkém jednorychlostním kole bez brzd. Takoví jezdci musí být výbornými cyklisty, ale stejně tak jsou to sebevražední cvoci, kteří riskují, že se rozmáznou na zemi kdykoliv vyrazí do provozu. Ale chlapík, který je zvyklý hodně riskovat, tentokrát zažije daleko víc než kdy dřív. Rutinní zakázka se změní v závod o život ulicemi Manhattanu. Když Wilee vyzvedne poslední expresní zásilku toho dne, zjistí, že věci nejsou jako obvykle. Tentokrát se ho někdo doopravdy snaží zabít. (HBO GO)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (541)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak tu borci z Tour de France nemali šancu. Gordon-Levitt šlapal do pedálov až skoro levitoval. Našťastie bol film ale krásne rasovo vyvážený, hoci mi tam chýbalo trochu viac Rómov a Eskimákov, ale asi sa nedá vyhovieť každému. Film má dobrú akciu bez zbytočnej streľby a výbuchov, zápletka a príbeh jednoduchšie, ale to na tento formát stačí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Adrenalínová zábavná jízda Manhattanem. Trošku škoda smířlivého závěru, který měl být jistě vygradovanějším. Chválím Michaela Shannona, od kterého očekávám tímto dnem, že Supermanovi v létě pěkně zavaří. Ten člověk se pro záporáky narodil, přitom vypadá a mluví jako by z oka vypadl Mr. Beanovi. Zkrátka křivák k pohledání. Herci jsou sympatičtí tak akorát. Hlavně se stále něco děje a pedály se točí. PS: Američani otevírají pivo pomocí kladívka. Kam se hrabou na nás. Každý správný Čech umí pivo otevřít 9ti z 10ti libovolných předmětů, které najde v místnosti. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pořádná jedhohubka do depresivního podzimu jak dělaná. David Koepp si dal tentokrát jako scénárista docela volno (ten příběh snad sfouknul za 5 minut), ale to je tady úplně jedno. Koepp totiž natočil evidentně přesně to, co chtěl. Jednoduchu oddechovou jízdu, která si na nic nehraje a jede na plyn od začátku do konce. Rychlému tempu pak pomáhají moderní vychytávky a hlavně výborná kamera. Levitt prodá své charisma i v té největší rychlosti a Shannon si svého až přehnaného záporáka dokonale užívá. Jen škoda trochu slabší konce. Sraz messengerů už byl přece jenom trochu moc. Jinak ale v rámci žánru spokojenost. 70% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Příjemná jednohubka, ale více od Premium Rush nečekat. Začátek vypadal zajímavě, ale vše postupně ztrácí šťávu. Potom hrozné kiksy ve scénáři. Hlavní hrdina má dovést rychle balíček, ale má na to cca 1.5 hodiny? Mezi tím se stihne vrátit a dalších mnoho věcí se odehraje? Přišlo mi to dosti nelogické a nemluvím o zlomených žebrech, kde Levitt skákal na kole, jako by byl naprosto zdravý. Pokud si chyb všimnu i já, je to hodně špatné, a proto s hodnocením nemohu vysoko.. 5/10 = 53% ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Super. Väčšinu času síce sledujeme len zadok bicykla s mihajúce sa nožičky na ňom, ale k nude to má ďaleko. :) G-L a hlavne Shannon si to vychutnali, naháňačky sú slušné (a prakticky nonstop), policajt bol veselý, hlášky síce nič opakovaniahodné, ale v podaní hercov predsa také, že som sa pristihovala, že sa uculujem. :) Takže super. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Kolo, na kterém Wilee (Joseph Gordon-Levitt) jezdí, je model Affinity Metropolitan. V době uvedení filmu výrobce prodal speciální edici kola obsahující i sadu filmových samolepek. Autorská firma se zavázala, že divákům nabídne stejný frame set v bílé barvě s stejnými polepy jako měl Wilee, a to za pouhých 475 amerických dolarů. (Adrai)
  • Natáčanie začalo v polovici júla 2010 a skončilo začiatkom septembra 2010 v New Yorku. (Arsenal83)
  • Aj keď niektoré scény sú natočené na právnickej fakulte Kolumbijskej univerzity, ako je uvedené vo filme, väčšina vnútorných a vonkajších scén sa v skutočnosti natáčala v kolumbijskom študentskom centre Lerner Hall. (Arsenal83)

Související novinky

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

10.01.2013

Joseph Gordon-Levitt sice letos neuspěl s Expresní zásilkou (přinejmenším komerčně), ale Looper a hlavně Temný rytíř povstal byly velké hity. Není divu, že se jej mnozí snaží získat do svých projektů… (více)

Reklama

Reklama