Reklama

Reklama

Není kam utéct

  • Velká Británie A Lonely Place to Die
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se parta mladých horolezců rozhodla zdolat jeden z mohutných skalních masivů, všichni se těšili na náročný výstup, při kterém jejich těla zaplaví pořádná dávka adrenalinu. Nemohli tušit, že je uprostřed hor Skotské vysočiny čeká nerovný souboj. Při přechodu horského hřebene objevili podzemní skrýš a v ní uvězněné malé děvčátko. Osvobozením srbské dívenky z rukou únosců pro všechny začíná děsivé dobrodružství, na které ti, co přežijí strastiplnou cestu zpátky do civilizace, nikdy nezapomenou.
V hlavní roli strhujícího příběhu odehrávajícího se uprostřed překrásné horské scenerie se nám představí Melissa George. Do jedné z dalších rolí obsadil anglický režisér Julian Gilbey populárního českého herce Karla Rodena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (250)

Fr 

všechny recenze uživatele

BUDE TO TĚŽŠÍ, NEŽ JSME ČEKALI....... /// Rob, Ed, Alison, Jenny a Alex si vyšli do hor. TO JE ADRENALIN! Krásný místečko bez signálu a civilizace. Kurva, co je to za divnej zvuk.....Jestlipak se nám tady někdo nechce zabezpečit na důchod? TO JE ADRENALIN! Musej se rozdělit. Skupinka – A) čelí smrti v horách a skupinka - B) (pozor! překvapení!...) vlastně taky..... TO JE ADRENALIN! Jsem naplej, když lezou po skále, paranoidně čekám nebezpečí za každým stromem (jejich stromem...). TO JE ADRENALIN! Survival thriller jak vyšitej – kýčovitý obrázky přírody a mrazivý napětí. Nikdo se nechová kreténsky ... jen občas selže zbraň, je rozladěná muška (ale ani já nemám 100% úspěšnost...) a taky - no tak dobře, ale jen trochu...! Pak přichází poslední půlhoďka, z lesa jdeme do městečka a thrillerovej orgasmus je pryč! UŽ TO NENÍ ADRENALIN, ale hafo sraček! Z téměř dokonalýho filmu ,,o přírodě“ za 5*, udělaj *** lacinou tuctovou odrhovačku! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Karla Rodena není nikdy dost. 2.) Chystám se do skotskejch hor. 3.) Thx za titule ,,ricci.s“ a ,,vsbzs“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller (inťoši budou sice kvákat, že ne, ale pro ně stejně není) s krásnými horami (mají ode mne 10*) a napínavým příběhem, kde se nejde pro mrtvolu daleko. Několikrát jsem si sice vzpomněl na Cliffhangera, to mi však nevadilo. Ano, snímek se skládá ze dvou částí, které se ovšem pěkně doplňují, jelikož sledovat celou dobu partu mladých, co šplhá po skalách (byť úžasných), by mne rozhodně neuspokojilo. Po skončení si jeden klade otázku: jak se v dané situaci zachovat? pomoci unesenému, nebo ne?... Co mi jediné trochu vadilo, bylo oživování malé Anny po vytažení z vody. Snad i laik pochopí, že je nešťastníkovi třeba dostat vodu z plic a že místo umělého dýchání se dává masáž srdce. Krásná kamera, dunivá hudba, odporní únosci a zadumaný Roden. Děkuji EvilPhoEniXovi za další skvělý tip! ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, ale scénář ho přizabil a zfilmování dorazilo. Úvod sliboval štvanici uprostřed divočiny, ve které zvítězí silnější vůle a ten, kdo dokáže prostředí lépe využít ve svůj prospěch. Bohužel tvůrci ani jejich postavy nedostali jediný nápad, takže chvíli běhali mezi stromy, a pak odběhli do městečka, kde všeobecná demence dosáhla vrcholu a pokud to zpočátku mělo jisté napětí, zůstalo bezezbytku v horách. Nesympatická parta mi k srdci nepřirostla, dialogy byly otravné, akce, zejména ve druhé, městské části, nudná a většinou zcela nesmyslná. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprosto průhledná vyprávěnka, která není ani thrillerem, ani horolezeckým filmem, a kdoví, kde se tam vzaly na úvod a konec ty irské melodie a co mají společného se skotskou vysočinou. Navzdory všem pravidlům se první zlom v ději odehraje až ve 26. minutě, což je sakra pozdě, když jsme v podstatě ve třeině filmu. A tak je to tu se vším - buď sledujeme zcela zbytečné, ale donekonečna protahované scény o ničem, nebo se sice něco zajímavého děje, ale stylem šup sem šup tam, jedeme dál. Třeba ti nájemní vyjednavači by mne zajímali o hodně víc a postavit to celé na nich, byl by film zajímavější. Ani kameraman neměl své dny, tak nezajímavě a bez invence nasnímané horské štíty jsem dlouho neviděl, ostatně on neumí nasnímat ani umělou mlhu, takže jediné, kvůli čemu, resp. komu, stojí za to se na film podívat, je Karel Roden. Jinak se nám nabízí snímek bez nápadu, s dějem přežvýkaným asi stokrát v žaludku nějaké scenáristické krávy, naprosto nezajímavými a zbytečnými postavami, kde dvě naprosto odlišné postavy kdoví proč recitují hlášky z různých filmů. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Béčkový thriller, ve kterém je fajn chvilka horolezectví a krajinek v první půlhodině. Pak se to semele a už se tam melou jen prapodivní únosci, prapodivní vyjednavači, prapodivní policajti a vůbec prapodivní mladí horolezci, kteří byli za začátku fajn. A ještě jedna prapodivná malá Srbka, a to už by vážně stačilo. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • V závěrečné scéně, kdy se v prostorách kuchyně Alison (Melissa George) zoufale brání před svým pronásledovatelem, je možné zaznamenat proměnlivou sadu kuchyňských nožů přichycenou na magnetickém madle. Během jenotlivých kamerových záběrů se jejich počet mění. (Conspi)
  • Že se i během natáčení může stát nepříjemná věc se přesvědčil filmový štáb, když na něj během filmování horolezecké scény z vrcholku skály spadl balvan. (Conspi)
  • Festival, který se koná ve filmu v jedné obci, je založen na skutečné události známé jako Beltane Fire Festival. Je to každoroční festival participativního umění a rituálního dramatu, který se konal 30. dubna na Calton Hill v Edinburghu. (Kritiq)

Reklama

Reklama