Reklama

Reklama

Univerzální voják 4: Odplata

  • Česko Univerzální voják: Den odplaty (více)
Trailer 1

John je bývalý voják a žije poklidným životem se svou rodinou. Jednoho dne je však přepaden a jeho rodina nemilosrdně postřílena, sám je těžce raněn. Jediné, co mu zůstane ve vzpomínkách, je, že vrahem je jeho kolega z armády Luc Deveraux. Po několika měsících se John zotaví a jeho jediným hnacím motorem je pomsta. Vše kolem Johna je však velice divné a nepochopitelné. Jakási dívka jménem Sarah tvrdí, že spolu mají poměr, ale John si nic nepamatuje. Postupně si však nějaké okolnosti vybavuje. Vše je ale docela jinak... Kdysi byl vládou vybudován projekt „univerzální voják“, v němž byli všichni účastníci speciálně vylepšeni. Tento projekt se však vymkl kontrole a samotní poloroboti se rozprchli mezi normální lidi. Po nějaké době se Andrew Scott pod vedením Luca Deverauxe snaží shromáždit všechny z programu a zřídit si svou vlastní komunitu. John se postupně dozvídá věci, které nechce slyšet, a v opuštěné chatrči nalezne své „dvojče“, které zabije. Po všemožných útrapách se konečně John dostane do tábora, kde se shromažďují  všichni vojáci z projektu... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (209)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pro mně Nářez !! Konečně Akční film, co měl Koule! Trio Mých oblíbených Herců nemohlo dopadnout Zle! Vynikající Akční scény.. Jedny z nejlepších, co jsem za poslední dobu Viděl.. Do toho zpomalené záběry, perfektní Střih a GORE! Fakt Masakr, krev stříkala pomalu z Obrazovky.. Scéna v Bordelu byla Luxusní a Nezapomenutelná Záležitost! Chybělo tomu Pouze lepší Scénář.. Nějaký zajímavější příběh A mohlo by to krásně konkurovat Filmu Expendables! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dějově to moc nedává smysl a vůbec jsem většinu času pocit, že sám scenárista netušil, jaké straně vlastně fandí a kdo by měl na konci tuhle partii uzavřít (nebo jasno měl, ale z filmu se to vytratilo). Hlavní nicméně je, že z technického hlediska je John Hyams o notný kus dál, než co předváděl minule a takové závěrečné inferno v bunkru, které se "tváří, že je na jeden záběr", bych hrozně rád viděl na velkém plátně. Rozhodně lepší, než předchozí dvě části, legendární jedničce se to samozřejmě ani nepřibližuje. Být ale pochopitelnější děj, mohl film klidně líznout hranici průměru. Takhle, v rámci sportovní facky za zmatenost, volím číslo o něco menší. Pocitově mi ale Universal Soldier: Day of Reckoning vůbec nevadí. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 2/10 Hudba 1/10 Akce 4/10/// PLUS: ....už nějak moc dlouho přemýšlím jaké to má klady, je s podivem že tu je Lundgren, který hraje záporáka, Van Damme, který hraje ještě zápornějšího záporáka a naklonovaný Scott Adkins, který dokud není naklonovaný tak se na nic nezmůže, akce, přesněji souboje pokud už na ně dojde jdou koukatelné MÍNUS: Van Damme vypadá hrozně, připomínal mi Dartha Vadera, atmosféra je nicotná, vůbec mi to ničím nepřipomínalo Univerzálního vojáka tak jak si ho pamatujeme, nuda je to však převeliká, chtěl jsem si taky něco implantovat abych to vydržel do konce, herci (rozuměj: univerzální vojáci) jsou nějaký ruský komparz z posilovny, podle toho to i vypadá./// Shrnutí: Proto že jsem u třetího dílu měl velká očekáváná a dočkal jsem se jen koukatelné akční mlátičky, od čtvrtého filmu jsem raději nic neočekával, snad jen opět koukatelnou mlátičku. Té jsem se sice opět dočkal, ale je zabalna do tak otravného a nijakého příběhu v němž vám nikdo nevysvětlí motivaci postav, ani jejich jednání. Teď se na řadu dostává spousta otázek proč, ale nejsem si jist, jestli mě stojí za to na ně hledat odpovědi. Univerzální voják už nikdy více./// Celkem 25%/// ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden si až říká, kde má ta žumpa akčních hvězd osmdesátých let dno. Bulharské blockbustery rozhodně zdaleka nejsou tím místem, kam až se dá klesnout. A tak si WCJD s chutí střihnul strýčka Festera v Hyamsově rodině, kde společně s Ádou už po kolikáte neúspěšně hrají onu populární hru "Wake the dead". Tato Univerzální sračka, ještě umocněna hnisavým abscesem všech nehereckých svazů, baletním mistrem panem Adkinsem, jen dokazuje, že co je mrtvé, má zůstat pohřbeno! A tak jediné pozitivum spatřuji v tom, že mladej Korbič dal konečně na radu svého ošetřovatele a začal brát ty IQ stimulanty. Einsteina to z něj sice neudělá, avšak bude li pylný a othodlaný, mohl by se v brzké době dostat minimálně před průměrného foxteriéra. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší a nejambicióznější díl celé série - a přitom pořád sprosté béčko. Když nic jiného, tak musím uznat, že takhle brutální a neotřelé souboje jsem v amerických filmech už dlouho neviděl - bitka v koupelně, hodně drsná potyčka v obchodě se sportovními potřebami a vyvražďovačka v podzemí mají opravdu titanové koule. Ale - jak se říká - konec zprasený, všechno zprasené. Příště dejte Hyamsovi víc peněz a lepší námět, něco z něho bude. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Když v hotelovém pokoji napadne Magnus (Andrei Arlovski) Johna (Scott Adkins), tak mu John v sebeobraně usekne sekyrou půl chodidla na pravé noze. Při detailním záběru je ovšem možné si všimnout, že sekyra usekne botu levou. (korbitch22)
  • Poté, co Magnus (Andrei Arlovski) nastupuje do údržbářského vozu, motor vozu běží, což je poznat podle kouře vycházejícího z výfuku. Po nasednutí do vozu však vozidlo opětovně startuje. (JohnSmith)

Reklama

Reklama