Reklama

Reklama

Somrák s brokárnou

  • Kanada Hobo with a Shotgun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalší projekt založený na Grindhouse traileri s rovnakým názvom. Príbeh sa odohráva v blízkej budúcnosti, kde zákon so spravodlivosťou podliehajú zločinu a násiliu. Proti skorumpovanému policajnému štátu sa postaví jeden bezdomovec s brokovnicou, ktorý na ceste za spravodlivosťou postrieľa zopár skorumpovaných policajtov, pedofilného Santa Clausa a mnoho iných chrapúňov. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak to byl zase jednou masakr. Viditelná pocta 80.letům (hudba, barva, stylizace, námět) s maniakálním R.Hauerem, co čistí město od sajrajtu - brokovnicí. Tenhle snímek vás buď pobaví, nebo ho pošlete do kopru. Jasně, nejde o žádné veledílo a odkazů na různé filmy najdete spousty, ale o to zřejmě tvůrcům šlo. Já už se dlouho takhle nezasmál! Kdepak jinde uvidíte ohoblovovanou ruku sekačkou na trávu jejíž zbylý pahýl dokáže propíchnout trýznitele a ještě zvednout kanálový poklop? Ani v zombie opusu od Jacksona! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Chápu obě strany, ty kterým se to líbí i ty kteří to výslovně odsuzují. Je to dost rozporuplný film. Můj názor na tuhle "šílenost" je asi někde mezi. Určitě z toho nejsem nějak vyplesknutý, ale ani to úplně neodsuzuju, protože některý momenty se povedly. V celkovým pohledu je to docela sračka, ale najdou se tam místa, která stojí za to a dokážou velmi zaujmout. 55% ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No není to zas kdo ví co ... Taková jako by Tromácká "uhlazenější" šílenost, u které jem se ani nesmál, ani mne to nějak zvlášť nepobavilo, ničím nezaujalo ... Prostě naprostej "výstřel do prázdna" ... Nevím .. asi jsem už viděl dost, aby mě tahle věc nějak víc dostala či zabavila ... Žádná oslava grindhousevejch věciček se nekoná, na to má Hobo malý koule ... Dělá se z toho víc než to je... Pro běžnýho diváka asi nářez, ale pro mě bohužel fakt nuda ... ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Grindhouse drsný tak, že i kousky mistrů Tarantina a Rodrigueze vedle něj vypadají jako uhlazené retro, definované pouze příběhem a vizuální stylizací (efekty šumu, lupance v obraze tad.) Hobo je retro od podlahy, se vším všudy, nic nenadlehčuje, nic necenzuruje.. a bezdák se s ničím nese.e. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na okenu jezdící Rutger, co spí pod kartonem od LCD vs. sadistická rodinka kolem Cristiana Ronalda s bruslemi! Zní to divně a taky to divně vypadá, ale co taky chcete po druhém filmovém zhmotnění fake traileru z Grindhousu? Eisenerův krvavý, střeva rozvěšující exploitation s disco příchutí nechal skrupule doma na kredenci (viz.sežehnutý obsah žlutého prostředku hromadné dopravy), ale přitom nedokáže souvisleji bavit ani diváka toužícího po morálním úpadku. To, že sociální podtext vymetání korupce, násilí a bezcitnosti je tam spíše z donucení, vůbec nevadí, ale co schází, je lehkost nadsázky a hlavně momenty stavící Hoba na potenciálně možný piedestal kultovnosti. I když, jakmile začal ne dvakrát štíhlý houmles Hauer poprvé úřadovat na ulici s Remingtonem za doprovodu Colombierova motivu z L´Alpagueur, zamáčknul jsem slzu dojetí.. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Brokovnice, kterou bezdomovec (Rutger Hauer) ve filmu používá, je Remington 870. (ČSFD)
  • Auto, ve kterém jezdí Slick (Gregory Smith) a Ivan (Nick Bateman), je Bricklin SV-1, vyráběný v Kanadě v 70. letech. (Corpsegrinder)
  • Film byl natočen v kanadské provincii Nové Skotsko, kde žije velmi početná francouzská komunita. Ve scéně se školním autobusem je tak možné na zadním okně autobusu vidět nápis "sortie de secours", což je francouzský výraz pro únikový východ. (ČSFD)

Reklama

Reklama