Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta spolužáků je pozvána na pobyt do lázní. Přitom však zažívá mnoho peripetií, vtipných situací, ale i osobních dramat. Souběžně s tím můžeme sledovat příběh mladého zlodějíčka, který nastoupí do luxusního lázeňského hotelu jako kuchař a prožije tam svou první velkou lásku, když se zamiluje do krásné pokojské. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (155)

krizi odpad!

všechny recenze uživatele

V českém prostředí je prý strašně těžké sehnat peníze na film. Nedivím se. Respektive se divím, že se sehnat dají na něco takového jako je tohle - totální brak. Nesnáším české filmy posledních let, přesto jsem vždycky optimista a pustím si je, že to už horší být nemůže. Teď už to snad opravdu hloub klesnout nemůže. ()

Diego odpad!

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek, člověk, který nevystudoval herectví, režii a nic tomu podobného se vrhnuk do světa showbyznysu. A daří se mu plnit si svůj americký sen v čechách. Všechny účastníky chápu, času moc nezbývá a nabídky rolí krom cameo nejsou. Ale Sandra Nováková? Jak tu donutil k vytvoření páru s Bendigem, nechápu. U filmu se dá zasmát, když se na scéně objeví lidi, o kterých jste si mysleli, že už dělaj někde za kasou v marketu viz "vyvolený" Hranáč. Magnusku, dělej, co tě baví, ale pouštěj si to jen doma! ()

Reklama

Hrabovo odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerné - scénář, režie, zvuk - obvyklý nešvar českých filmů, kdy není po většinu děje rozumět ani slovo, zde obohatili tím, že neudrželi po celou dobu stejnou hlasitost!!! Navíc řečeno s Cimrmanem to bylo bohužel se zpěvy. Já kdybych chtěla natočit film s jako bývalou zpěvačkou, zaměřila bych casting na někoho, kdo umí zpívat! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ten film strašně připomíná amatérskou, nudnější a odfláklou verzi Pamětnice. Nafilmované je to hrozně, některé záběry vypadají, jako z amatérského filmu studentů střední školy a zvuk je taky celkem špatný. Taky mi vadilo, že sám režisér nevěděl, jestli točí drama nebo komedii, jelikož se to tady viditelně pere mezi sebou (a ve finále to bylo hodně křiklavé, odjezd z lázní je optimistický a spíše komediální a pak bum, přijde poslední scéna, která z toho zase dělá vážné drama - to je fakt takový problém ujasnit si, co přesně chci natočit? Dneska už vidím druhý takovýhle film). Ale co musím uznat, je to neskutečné herecké obsazení, myšleno v dobrém. Magnusek znovu sehnal takových starých herců a už podruhé je v jednom filmu dal dohromady, což je dobře a nikdo jiný to v Česku neudělal. A českých filmů o stáří taky moc není (a je zajímavé, že buď mají úspěch (Teorie tygra, Vratné lahve, Babí léto) nebo zapadnou (Pamětnice, Školní výlet). Něco málo zde vtipné je a celkově se na to dívat dá, ale jinak žádná sláva. Slabé 2* ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zpracování je skutečně amatérské až televizní a režie prkenná, kdy herci chudáci nevědí přesně, co hrát, co říkat, a jak své repliky vypointovat. Ale zase na druhou stranu něco zachraňuje střih, něco mírně sem tam hudba, a hlavně námět. O lidech ve stáří a jejich problémech či strachu ze smrti se dnes filmy zkrátka netočí. Nezapadá to do teen koncepce. A Magnuskovi s Šíchou se povedlo uvést ještě ty české herce, které známe dobře z 80. let, ale nyní je vzhledem k jejich věku nikdo neobsazuje. Vždyť Oldřichovi Velenovi je 91 let! Jen mne mrzí, že film je v podstatě předělávkou Pamětnice. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Film Školní výlet se natáčel v Lázních Bělohrad, v Pardubicích, v Čelákovicích a v Chrudimi. (Bart)
  • Závěrečnou píseň filmu zpívá hlavní představitelka Libuše Švormová. (M.B)
  • Premiéry filmu se nedožila hned dvojice herců, která se na natáčení podílela. V říjnu roku 2011 zemřel na rakovinu Bořivoj Navrátil, který již před začátkem natáčení avizoval, že se jedná o jeho poslední filmový projekt. V únoru téhož roku odešel také Pavel Vondruška, jenž podlehl následkům pádu ve Stavovském divadle. [Zdroj: iDNES.cz] (oje)

Reklama

Reklama