Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zakázaná láska uvnitř spolku neonacistů. Když Lars odejde z armády, protože je mu kvůli nařčení z obtěžování znemožněn kariérní postup, dostane se přes starého známého náhodou na sraz dánských neonacistů. Jejich předseda v inteligentním Larsovi vidí velký potenciál a snaží se ho získat pro svou věc. Lars se postupně skamarádí s Jimmym, jedním z nejaktivnějších členů skupiny, který ho má připravit na plnohodnotné přijetí do organizace. Zatímco společně opravují přímořskou chatu, kterou organizace využívá pro ubytování zahraničních hostů a oslavy, postupně jejich vzájemné pošťuchování a špičkování přeroste ve vášeň. Jenže být gay, je v očích pravicových extremistů ještě horší než být imigrant. Dramaticky napjatý film se díky mixu queer a proti-extremistických témat stal žádaným artiklem na festivalovém trhu a obrazil několik desítek mezinárodních přehlídek i bez GLBT zaměření. (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Tady se o sebe třískají dva aspekty, které nemůžou ve vzájemné symbióze fungovat. Naši dva hošani jsou prostě a jednoduše nácci. Ani jeden není vykreslen za pomoci jakékoliv polehčující okolnosti, která by ho v očích diváka dokázala od toho faktu ospravedlnit. A najednou po nás režisér chce, abysme s těmito postavami začali soucítit, litovat je, fandit jim, ačkoli jsou vlastně ohrožováni něčím, co sami oni celý film zastávají. To prostě nemůže fungovat. Anebo může, ale Bratrstvo to nezvládlo. 6/10 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Film dobře vystihuje podstatu neonacistických skupin a soustředí se na vykreslení paradoxní situace, kdy mezi dvěma neonacisty vzplane homosexuální láska, tedy něco z hlediska jimi vyznávané ideologie naprosto nepřípustného. Vyprávění pečlivě buduje situaci před klíčovým zvratem i po něm a rozehrává atmosféru napětí vycházejícího z hrozby protivení se vůči striktním pravidlům. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavá a kontroverzná téma o láske dvoch homosexuálnych neonacistov, ktorá však nebola úplne podľa mojich dramatických chúťok. Čakal som troška viac chladnejších emócií, hlbšie vniknutie do neonacistickej spoločnosti a vzťahu dvoch hlavných úloh. Na mňa to bolo troška plytké (hoci nie úplne odláknuté) ale pravdu povediac ušlo to. Drsný a mnou očakávaný koniec vo vnútri skupiny to nakoniec malo, takže spokojný som. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Broderskab se vlastně nijak zvlášť neliší od ostatních filmů s neonacistickou tématikou. I tady hlavní hrdina nakonec poruší tabu, což pro něj bude mít nakonec fatální následky. Nicméně homosexualita,která je v tomto případě ústředním motivem, dělá přeci jenom Bratrstvo jedním z nejlepších filmů o neonacistické scéně. 90% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Skrotená hora” po nacisticko fašisticky ma nijak mimoriadne nezasiahla, nakoľko pre danú tému ani z ďaleka nenachádzam pochopenie, pričom keby som aj našiel, len zriedka kedy, respektíve takmer “nikdy” sa dokážem vcítiť do pocitov hlavných postáv. Nie, nevedia mi “4%-tní”, no tak isto nemám dojem, že by to bolo “normálne”, ba dokonca prirodzené. Rodina je: muž, žena, dieťa. Určite nie: žena, žena, dieťa, respektíve úplne cez “čiaru” a moje chápanie: chlap, chlap, dieťa. Mňa by zaujímalo, kam toto ľudstvo s týmto zmýšľaním speje .. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama