Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Máte pocit, že vás někdo sleduje? Může to být osamělý čtyřicátník, jehož vlastní život je tak prázdný, že parazituje na životech jiných. Možná mu bude stačit, že vás pozoruje, nebo bude chtít do vašeho života aktivně vstoupit. Pro jistotu se ale vždycky připravte na nejhorší, jak líčí temný psychologický thriller s Ivanem Trojanem v hlavní roli. Ten se ve filmu objevuje jako Oliver, velmi uzavřený a nekomunikativní letový dispečer. Jediný „živý“ kontakt má se svou matkou (Jana Hlaváčová), od kolegů v práci si udržuje odstup a doma mu společníka dělají televize a dalekohled. Jím z bytu na bratislavském sídlišti šmíruje na první pohled šťastnou rodinku z protějšího domu. S rolí pouhého pozorovatele si ale dlouho nevystačí a rozhodne se k sousedům odnaproti proniknout co nejblíž. Pro splnění snu udělá člověk často velmi neuvěřitelné věci, někdy i takové, které jsou za hranicí slušného chování nebo dokonce zákona. A když nabídnete pomocnou ruku někomu, kdo o to vůbec nestojí, nesmíte se divit, že vás pak do ní s chutí kousne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Má to příliš dlouhou expozici a kvůli tomu ve výsledku nesmyslnou stopáž. Jinak příběh o vyšinutém stárnoucím samotáři, který se rozhodne, že si obstará rodinu tak, že se do jedné funkční nabourá. Nebo se mu tak moc líbila maminka? Nevím. Přitom bych měl vědět, svět hlavního hrdiny se nám snažili představit opravdu zevrubně. Leč... Je to taková bubu story, nejvíc by se mohla líbit výrobcům zastínění. Mě to téma přijde nepodstatné, tím spíš bych stříhal a stříhal. Závěr už měl celkem spád, úvod bych ale nemilosrdně pokrátil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Asociální šmírák vstupující bez pozvání do života druhých. Rozvleklost zápasící s přednostmi minimalismu, motivy šumící do ztracena (pistole) a solidní herecké výkony (podivín Trojan i zajímavá příčina jeho chvilkového roztání Kristína Turjanová). Psychologizace i vývoj postav nikterak přesvědčivý, ale jako panelákové drama s autorským vkladem si to pozornost zaslouží. Apropo, letový dispečer s podobnými sklony by při odletu partnerky klidně mohl záměrně vynechat první tři slova při pokynu: „Počkejte, až bude dráha volná..“ ()

Reklama

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Utahany, dej bez poradnejch nakopnuti, velmi nedomysleny, chvilema skoro smesne pusobici dialogy, Trojan pusobi prilis malo uveritelne (nekdo takovej jako charismatickej, manipulujici svudnik?), chybi gradace - SPOILER - pritomnost kveru nevysvetlena (pravda, trochu jsem doufal, ze ji pouzije, skoda), pritomnost zminek o matcine alergii na citrony nevysvetlena (priznavam, trochu jsem doufal, ze ji zabije, skoda), pritomnost de facto znasilneni sousedky a jejiho naslednyho chovani nevysvetlena (jako ze se zamiloval kun, nebo co? WTF a skoda), konec nesmyslnej a nijakej, pelmel televiznich serialu na pozadi nesmyslenej a bez spojitosti s dejem (skoda), bitka s bezdomovcem totalni fail (andele na Slovensku asi vyziraj popelnice), chovani deti mimoza, a tak dale - KONEC SPOILERU - no proste to boli. A pritom je videt, ze Kristufek umi budovat atmosferu. Ale s takovym scenarem... no proste spatny. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že na tento film jsem původně ani nešel, ale chtěla tomu shoda náhod, že jsem ho shlédl. Ze začátku jsem se bál těžké nudy, film mi připomínal místy "Žraloka v hlavě", kterého jsem přímo protrpěl. Dlouhé záběry bez jediného slova, hvězda filmu Ivan Trojan měl ve scénáři snad dvě věty... Čili v první polovině dá se říci psychologický film, který ale nejde do hloubi postav, a to ani té hlavní. Posléze se film rozjíždí do celkem slušného thrilleru a moje zaujetí stoupalo. Bohužel opadlo na konci, protože závěr mě rozhodně neuspokojil. A nejvíc mně vadí, že nevím, na co má slepec dalekohled :D PS: ve svém hodnocení odpouštím několik nelogičností a chyb v příběhu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa zbabraný záver, ale celkovo záležitosť o tom, že voyeurstvo, alebo po novom "stalking", sa nevypláca. Ja to isté stále hovorím našim príslušníkom, ktorí vždy v noci zaparkujú v uličke, aby tam akože sledovali ľudí a zabezpečovali verejnú bezpečnosť, ale aj tak pri tom furt zaspia. Inak film odvysielaný špeciálne pri úmrtí Jany Hlaváčovej, čo som nepochopil, keďže jej rola je dosť nepatrná. Každopádne Trojan stále veľký samec, ktorý si trúfol na vtedy ešte pozerateľnú Turjanovú a tá samozrejme ukázala všeličo, lebo však je to hééérečka, umelkyňa bez podprdy. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (9)

  • Režisér a zároveň scenárista tohoto snímku vycházel při sepisování námětu z okamžitého nápadu, který se objevil během posezení s přítelkyní na balkóně a položení otázky, co se asi děje za těmi okny okolo. [Zdroj: Cinema] (Terva)
  • Ivan Trojan (Oliver) prijal ponuku účinkovať vo filme hlavne preto, lebo ho zaujal scenár, ktorý prirovnal k shakespearovskej či antickej dráme a lákala ho tá nesympatickosť hlavnej postavy. V Česku to divákov trochu zaskočilo, ale to je podľa neho dobre. Bola preňho zatiaľ najťažšia rola a bral ju ako výzvu a ohodnotil slovami: "Mal som pocit, akoby si niekto navliekol moju kožu a robil niečo, čo nie som ja. Som, samozrejme, herec, ale bol to asi najväčší otras medzi mnou a postavou. Fakt, že to je najnegatívnejší „podivín“, akého som kedy hral, bol aj jeden z dôvodov, prečo som tú úlohu prijal. No vo chvíli, keď som sa na to pozeral, bol som otrasený." (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno