Reklama

Reklama

Sherlock

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, (2010–2017), 17 h 51 min (Minutáž: 88–90 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Hrají:

Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Louise Brealey, Rupert Graves, Mark Gatiss, Andrew Scott, Amanda Abbington, Jonathan Aris (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(12)

Excentrický detektiv z příběhů Sira Arthura Conana Doyla hledá důkazy v ulicích moderního Londýna. (Netflix)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (12)

Studie v růžové (2010) (S01E01) 

Jeden z nejpopulárnějších BBC seriálů konečně připutoval na námi předplácený stream a s tak vysokými čísly, které jej oplývají, jsme nemohli dál otálet. A hned po prvním případu novodobé dvojice Holmes/Watson můžu s klidem prohlásit, že tahle variace na nejznámějšího detektiva mě bude bavit. ()

Slepý bankéř (2010) (S01E02) 

Sherlock pokračuje býti bangerem, protože takhle intenzivní detektivku minimálně BBC určitě nikdy nenatočilo. ()

Velká hra (2010) (S01E03) 

Epizoda mírně nadhodnocená vyhroceným koncem, ale funkčně navnazující na dění budoucí. Já naštěstí nemusím čekat na rozuzlení dlouhé roky. ()

Skandál v Belgravii (2012) (S02E01) 

V druhé řadě do toho Sherlock šlape neskutečně hned od začátku, přidává příběh o další z postav, co bychom z knih měli dobře znát a do toho všeho si taková čísla zasluhuje i tím, že neopomíjí ani lidskou stránku hlavní postavy, která není pouze bezemočním geniálním detektivem. ()

Psisko baskervillské (2012) (S02E02) 

Pro mě nejznámější povídka s nejznámějším detektivem ve velmi působivém podání, které umě  spojuje povídku, co seděla do pochmurného období 18. století a současnost, v níž je třeba zapojit nějaký ten nadstavbový prvek. ()

Reichenbašský pád (2012) (S02E03) 

Geniální vrcholení nejdivočejší honby kočky s myší, plné správných útoků na divákovu mysl. Konec je pro všechny, co už léta ví o existenci třetí sérii, trochu méně trefný, ale hlavně skrze pouto Sherlocka a Watsona a perfektní herecké performance Cu(cumberbatche a Freemana jde o jednu z nejlepších TV epizod, co jsem viděl za poslední měsíc. ()

Prázdný pohřebák (2014) (S03E01) 

Doznění velkolepého "konce" nejproslulejšího detektiva aneb i ti, co sledovali kdysi během premiéry museli tušit, že takhle jednoduše to neskončí. Jestli tu ale hážu tu pátou hvězdu za něco oprávněně, tak je to to dynamické zpracování, kdy mi ani trochu nepřijde, že jednotlivé díly mají dvojnásobnou stopáž oproti tomu, jak jsme zvyklí. ()

Znamení tří (2014) (S03E02) 

Jedna z těch poměrně proslulých povídek zaobalená do moderního hávu přesně tak, aby vyhovovala standardům tohoto Sherlockova pojetí a stejně tak, aby vzdávala hold Doylovým tehdejším úmyslům. Hlavně to, jak se dojde k samotnému významu spojení "znamení tří", mi vykouzlilo úsměv na tváři. ()

Poslední přísaha (2014) (S03E03) 

O něco méně známější jeden z bratrů Mikkelsenových se ujal zdejšího záporáka se ctí, jinak na mě onen zásadní zvrat v ději zase neměl takový impakt, abych vyzdihoval tuto epizodu do nebes. Nemíním tím, že jsem se bavil citelně méně, ale předchozí epky byly rozhodně poutavější. Sherlock umí místy dojet až na přespřílišnou překombinovanost. ()

Šest Železných dam (2017) (S04E01) 

Nejhůř hodnocená epizoda zprvu nedocenitelného seriálu sice leccos skutečně překombinovává, zároveň ale přináší mnoho důležitých momentů pro konečný vývoj Sherlockovy moderní odysey a kvůli tomu já osobně stále zůstávám vlídný. ()

Skomírající detektiv (2017) (S04E02) 

Tam, kde remcali ostatní nad předchozím dílem, jsem se já až urputně nudil u epky, kde se v pozici ne zcela jasného záporáka mihne Toby Jones, ale bez nějakého většího drivu, co by diváka zaháčkoval dřív než v posledních 5-10 minutách. ()

Poslední případ (2017) (S04E03) 

Loučení se Sherlockem zhruba polovinu epizody připomíná jeho psychedelické stavy a orientace i pro nejzápalenějšího diváka, co že se sakra děje, je rychle fuč. Alespoň ke konci všecko zase hezky zapadne a závěr je takový, jak jsme asi všichni očekávali. Ale přát jsme si přáli něco ve stylu původních kulervoucích epizod. ()

Související novinky

Andrew Scott je nový pan Ripley

Andrew Scott je nový pan Ripley

26.09.2019

Hvězda seriálů Sherlock (Moriarty) a Potvora (sexy kněz) Andrew Scott získal hlavní roli v připravované seriálové adaptaci slavné série knih o známém zloději, podvodníkovi a sériovém vrahovi Tomu… (více)

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

29.11.2018

V nové drákulovské minisérii od tvůrců seriálového Sherlocka se v hlavní roli objeví herec Claes Bang (Dívka v pavoučí síti, Most). Třídílnou sérii dělají Steven Moffat a Mark Gatiss pro BBC a… (více)

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama