Reklama

Reklama

Sherlock - Série 4 (2017) (série)


Skomírající detektiv (S04E02)

(epizoda)
  • Česko Prolhaný detektiv (více)

Watson se vyrovnává se šokující tragédií. Sherlock se mezitím pouští do boje se svým zatím nejschopnějším protivníkem – bohatým filantropem s temným tajemstvím. (Netflix)

Recenze (99)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Z mého odborného diváckého pohledu se jednalo o jeden z nejlepších dílů seriálu, takže si u mě tvůrci značně vylepšili reputaci po tom předchozím průseru. Watsonovi po smrti manželky, kterou málem za života podvedl, hráblo, a tak muselo hrábnout i Sherlockovi, aby k sobě tito dva našli cestu. Díl si bral na paškál vynikající téma, tedy že mocní mohou vše. Hlavního záporáka si zde odkroutil Toby Jones, který byl prostě perfektní. Přiznám se, že jsem si nedovedl úplně představit, jak s tím svým dobráckým výrazem zvládne zahrát cereal killera a on si poradil naprosto luxusně. Působil maximálně psychopatsky a šel z něj nefalšovaný strach. Dost se mi v tomto díle zamlouvaly i speciální efekty a zaznělo i pár pěkných mouder. Nejvíce se mi líbilo to, že "vzít si život" je poměrně nešťastná formulace, neboť tímto rozhodnutím zasáhneme pouze své nejbližší. Nikoli sebe! My budeme pouze mrtví a nebudeme to nijak vnímat. Konec dílu byl poté vynikajícím lákadlem na díl nadcházející. Manželé Holmesovi se v postýlce dovedli činit. Zajímalo by mě, či potomky plodili nějakým nezvyklým způsobem. To co ve třech případech vylezlo paní Holmesové z ciciny nen tak úplně standardní materiál. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na tu hroznou vsuvku s Mary (vidím mrtvé lidi) a tím retardovaným závěrečným odhalením, které to samozřejmě zase všechno zabilo (další megamoffatovina, kterou nemůžu odpustit, ale třeba jí časem vezmu na milost, teď ale ne) to byl zase ten (téměř) starý dobrý Sherlock, kterého jsem si maximálně užil. Zběsilé tempo, šílené zápletky, excelentní herecké výkony (tentokrát tomu s přehledem vládl ďábelský Toby Jones), Sherlock na drogách, který se mi sice zezačátku nelíbil, ale pak jsem z něj byl nadšený, opět skvělá magie dialogů i funkčních vtipů, jenom ten Lestrade tam byl trochu málo, což je zrovna v tomhle případě fakt škoda. Lepší než minule, vysoký nadprůměr, ale k těm úplně nejlepším dílům to taky zařadit nemůžu. Ale udělalo mi to radost. Obrovskou. Jak jsem byl minule otrávený, tady se ve mně opět probudilo to obrovské nadšení z celého seriálu, tak snad to finále nepokazí. 90%. ()

Reklama

Hust3r 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhřešení bylo trošku lepší než v prvním dílu. Nemohl jsem se zbavit pocitu, že je ten závěr "too obvious" a těch vodítek bylo víc než dost, i když jsem si to nedokázal spojit, jelikož si ty dvě osoby fakt byly podobné. Nicméně Toby Jones je sice výborný herec, ale sem mi tak trošku neseděl. Celkově si ale myslim, že ani ve čtvrté sérii tempo nepolevuje a důstojné završení je nasnadě. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalita Sherlocka, která je dle mého standardem a tedy to nejlepší, co je možné vidět. Minulý, doposud nejslabší díl byl konečně kvalitativně vyrovnán tímto nadprůměrem, kde exceluje vedle Cumberbatche a Freemana i Toby Jones, jenž mi opět dokazuje své herecké kvality, které patří k tomu nejáčkovějšímu, co lze u filmu vůbec vidět. A tedy samotný Toby Jones se u mě zde řadí mezi ty nejlépe zahrané záporáky, které jsem měl tu čest vidět. Šokující rozuzlení bylo příjemnou třešničkou na tomto krásném hodinu a půl velkém dortu. 90% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "It is what it is." Tohle asi dokáže jedině Sherlock, abych první díl prospal, a pak druhej jenom čuměl, jak se to celé najednou neskutečně vyplácí. Klobouk dolů, tohle chtělo koule, každopádně abych v půlce čtvrté série znovuobjevil ty dávno ztracené pocity, které jsem k tomu seriálu choval během první a především druhé série, to se fakt jen tak nestává. Teprve leden a já už mám zaděláno na největší překvápko roku. Nářez. Neskutečnej nářez! 10/10 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • V této epizodě je vidět perfuzor od společnosti Braun v tzv. space systému. (Winster)

Reklama

Reklama