Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Humanitární skupinka zdravotníků je na své zpáteční cestě z bývalé Jugoslávie unesena a uvězněna neznámými cizinci. Od této chvíle zdravotní sestra Carol a její dva kolegové mohou jen s hrůzou přemýšlet o tom, co s nimi únosci plánují... (PetriK12)

Videa (4)

Trailer

Recenze (107)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já bych to snad ani nepovažoval za horor. Čekal jsem nějaké mengleoidní maso, ale vlastně se jedná jen o únos lidí kvůli odběru součástek. Takže žádná ujetá úchylárna, ale čistě obchod. Přesto to mohly zachránit nějaké ty operace bez narkózy a podobně, ale nic takového se bohužel nestalo, takže se jedná o lehce podprůměrnou jednohubku, která nejvíc zaujme v závěru Fraňkovým výstupem. Aspoň se mohl snažit mluvit "jugoslávsky". :D 40% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Slušná atmosféra v naturálním horůrku, nebo spíše psycho thrilleru, kde jsou nejděsivější vlčáci a hooodně tlustá ženská. Teda já bych se už s podní nevyhrabal! Ale Zoé je dost sexy na to, aby se ze všech šlamastik dostala a ještě těm čecho-jugoslávcům natrhla prdel. Krátká stopáž je idální, nudit se nestihnete a mrazit vás bude na zádech častěji než ve špindlu na čtyřsedačce. 70% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„To nie je moja krv.“ Dávam až 60%, lebo je to oveľa menší bitúnok, ako som čakal, je to príjemne krátke, postavy zdravotníkov sú sympatické, atmosféra pôsobivá a samotná „hixploitation“ zápletka získava desivým (v dobrom) umiestnením do „vojnovej“ Juhoslávie nepríjemne mrazivý nádych, keďže len naivný človek si myslí, že nedobrovoľné darovanie orgánov neexistuje. Prosto to nie je žiadny blbý žvást ani trápny nezmyslený krvák. Na strane druhej, nie je to ani zázrak. Scenár je predvídateľný a prekážalo mi, že sa tvorcovia báli u kladných postáv pritvrdiť; každý normálny „zdravotník“ pozná miesta na ľudskom tele, ktoré stačí preseknúť (skalpelov po „chirurgovej“ likvidácii bolo požehnane) a za tri sekundy obeť vykrváca. Mám skrátka rád filmy, v ktorých obeť časom začne byť vlkom. V CAPTIFS mi toto chýbalo. Nepáčili sa mi ani nelogické blbiny (zabitie „besných“ psov obrovskými kliešťami na železo by bola otázka pár sekúnd). A keď vezmeme do úvahy, aký je scenár jednoduchý, je čudné, že niektoré veci som nepochopil (čo s „hlavným“ dejom vlastne mala spoločná retrospektíva s dievčatkami?). ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Velkou výhodou snímku je jeho stopáž! Je tak krátký, v podstatě, takže vám skutečně musí prozradit spoustu věcí dostatečně brzo, aby mohlo dojít k typickému a oprávněnému boji o život všemi dostupnými prostředky. To ze snímku dělá dostatečně rychlou podívanou, kdy jeden záběr střídá druhý. To také vidím jako jednoznačné plus. Nevýhodou však jsou rekvizity z bývalé Jugoslávie, jako nejnovější VW či oblečení a podobně. Tady se teda tvůrci řádně sekli, asi jako v tom, že bývalá Jugoslávie opravdu nezasahovala do Československa, natož do Ruska. Ale budiž vám odpuštěno, pokud to mělo být vtipné, já se fakt bavila. Pokud jste to mysleli vážně, já vám za toho pana doktora ty hvězdy dám. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Téma únosu a věznění pro mě rozhodně není ideální představa o horroru/thrilleru, tenhle film ale přesto hodnotím kladně. Moc dobře se tu totiž pracovalo s námětem, který dlouho nechává spekulovat o tom, co se vlastně děje a kdo že si je proč vzal na paškál. Příjemné rozvrstvení děje neuvrhá vývoj do jednotvárnosti, čemuž napomáhají i příjemné detaily. Hlavně ale film nekončí úpadkem do žádné krvavé bizardnosti, ani nenutí chytat se v závěru za hlavu kvůli finální pointě. Napětí fungovalo na jedničku, takže nešetřeme hvězdami. Podobným thrillerem je Motel smrti. Alternativa: Motel smrti, Wolf Creek, Frontiere(s). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Postava Ivana Fraňka pochází z bývalé Jugoslávie, on však hovoří ve filmu česky. (claudel)
  • Captifs se z velké části natáčelo v Alsasku. (claudel)

Reklama

Reklama