Reklama

Reklama

Nevědomí

  • USA Oblivion (více)
Trailer 1

Planeta Země už dávno není obyvatelná. Lidstvo bylo napadeno vetřelci a rozhodlo se bránit. Použilo jaderné zbraně a v důsledku toho je svět neobyvatelný. Lidstvo bylo nuceno přesunout se na Saturnův měsíc Titan, kde byla vybudována dočasná vesmírná stanice. Jack a Victoria už pět let slouží na Zemi jako údržbáři. Starají se o bezpečí obřích hydrověží, které odčerpávají energii z mořské vody. Za pár dní, až skončí služba, se oba vydají na Titan. Victoria už se nemůže dočkat, ale Jack má pořád jakési zvláštní pocity sounáležitosti k Zemi, nemluvě o divných snech, které ho pronásledují. Při plnění svojí mise je svědkem nouzového přistání kosmické lodi, jejíž jediná členka posádky tvrdí, že ji s Jackem pojí společná minulost. Její příchod spustí řadu událostí, které Jacka donutí pochybovat o všem, co doposud věděl. Osud lidstva je nyní v jeho rukách. (TV Nova)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (1 856)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jesus Christ, Joseph Kosinski! Překrásný Oldschoolový vizuál v nudném příběhu bez špetky pointy. Film byl příliš dlouhý,studený a pomalý! Né mnoho se stane v první hodině, v podstatě je to natočeno ze záběrů ze zničené země a pozůstatků Americké civilizace.Musím zmínit Morgana Freemana,výstavního muže,který byl pravděpodobně obsazený pouze kvůli dobrého hlasu a k odvyprávění příběhu. Tom Cruise ať už za Jacka Reachera či Harpera odvede vždy skvělou práci, ale nejvíce mě šokovalo nedostatek Akce a když přece jen k ní došlo, tak byla odfláklá a velice banálně zrežírovaná a o Finále ani nemluvím..Oblivion je zvláštní mix filmů Moon, Total Recallu (starého i nového), Mass Effectu (design), Terminátora a Portalu ( videohra).. Vizuál 8/10, Akce 3/10, Story 6/10, Herci 6/10... ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Kosinski si po tronovském vypravěčském failu vzal na pomoc scénáristickou příručku a světe div se, ono to funguje. Při tom všem žehrání na dějovou neoriginalitu se zapomíná, jak precizně je ta kopie všeho možného vystavěná (v souladu s geometricky přesně vykrouženými kompozicemi) a jak důsledně jsou tu jednotlivé prvky motivované. V rovině významů mi je to sympatické, protože hlavní záporák má tvář falešně pozitivní operátorky call centra. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální mašinérie pod taktovkou nadaného tvůrce, která ke konci dostává podpásovku v podobě průměrného scénáře. Na co ale většina ostatních uživatelů neprávem zapomíná je božský hudební podkres o francouzské kapely M83, jejichž rukopis je patrný od začátku do konce. New age sci-fi jako se patří. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Už se zdálo, že se časová posloupnost rozsype a jednotlivé činy a zvraty navzájem popřou, ale Joseph Kosinski dokázal, že umí. A že když se dlouhé roky snažil svoji látku prosadit, tak věděl, co dělá. Pořádným překvapením ale zůstává fakt, že víc než sci-fi nádech nebo povedená romantická linie ve mně zůstává ústřední poselství o síle ducha a lidského odhodlání. Právě tady se totiž sázka na stárnoucího Cruise ukázala jako dokonalá trefa do černého. Jeho Jack Harper je totiž občas psaný jako relativně dvourozměrná postava, ale právě Tomovo herectví z něj v důsledku dělá obdivuhodného hrdinu. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Na Oblivion jsem se opravdu těšil, Toma Cruise mám rád, Olgu taky a Kosinského debut Tron: Legacy mám hodně rád. A proto jsem byl celkem zklamaný, že prvních dvacet minut bylo opravdu nezáživných, málem jsem v kině několikrát usnul a už jsem se bál, že to bude jen další ztráta času. Naštěstí se film začíná zvedat s uplynulým časem a od chvíle, co se na plátně objeví Morgan, tak jsem věděl, že to přeci jen ztráta času nebude. V exteriérových scénách poznáte už typický Kosinského cit pro vizuál a když do toho hraje M83, tak to nemůže být lepší. Co na tom, že konec tak nějak čekáte nebo, když se nad filmem zamyslíte, není to prakticky nic nového, když to má spád (krom již zmíněného úvodu) skvělý soundtrack a super obsazení? Čekal jsem trošku více, ale spíše převládá spokojenost. Druhé zhlédnutí v HD napoví víc. 80 %. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (40)

  • Celosvětová premiéra proběhla 26. března 2013 v Buenos Aires v Argentině. (Varan)
  • Na konci filmu ve vzpomínkách Jacka Harpera (Tom Cruise) je vidět, jak odpojil spánkový modul od zbytku lodi, zatímco černá skříňka stále nahrávala zvuky z kabiny. Černou skříňku ale našli ve vraku spánkového modulu, takže nemohla nahrávat, co se dělo po odpojení. (Thommy91)

Související novinky

Top Gun 2 nabírá obsazení

Top Gun 2 nabírá obsazení

04.07.2018

Není to vtip, Top Gun 2 se skutečně pomalu mění v realitu. Potvrzuje to teď i čerstvě oznámené obsazení jedné z hlavních rolí. Vedle Toma Cruise (Mission: Impossible – Fallout) a Vala Kilmera … (více)

Druhý Top Gun přiletí za dva roky

Druhý Top Gun přiletí za dva roky

01.07.2017

Po smrti Tonyho Scotta to vypadalo, že se Top Gunu 2 jen tak nedočkáme. Tom Cruise se ale tohohle snu nevzdal a nakonec ho realizuje s Josephem Kosinskim, režisérem TRON: Legacy 3D. Kosinski na… (více)

Druhý Top Gun je téměř jistý

Druhý Top Gun je téměř jistý

03.06.2017

O pokračování legendárního Top Gunu se mluví dlouhé roky a nikdy se nikam nepohnulo. Po smrti Tonyho Scotta to dokonce vypadalo, že se ho nikdy nedočkáme, Tom Cruise ale film nakonec zrealizuje bez… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama