Reklama

Reklama

Šarmantní reportér místní televizní stanice, Adam Carlson, si nic nepřeje víc, než aby konečně mohl vypadnout z malého zapadákova na samém severu Aljašky a mohl se konečně stát "skutečným" žurnalistou někde v civilizaci. Místo toho objeví trojici vzácných velryb uvízlých pod ledovým příkrovem. Volné moře je 8 kilometrů daleko, a plejtváci tak dlouho pod vodou nevydrží. Z lokální zprávy se brzy stane celostátní senzace i díky zapálené aktivistce Greenpeace Rachel, která se snaží přesvědčit co nejvíc lidí i institucí, aby podnikli akci na záchranu ohrožených kytovců. Je to příběh o lidech, kteří při záchranné akci neváhají riskovat vlastní životy. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer

Recenze (81)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ekologická agitka na podporu Greenpeace a záchrany velryb, natočená však zručně a nenudně. Navíc s Drew Barrymore, pokud jste jejími příznivci. Jak se dozvíme z úvodních titulků, jde o film podle skutečné události. Skutečně jde o záchranu tří ploutváků obrovských, kteří uvízli při cestě na tradiční stanoviště v ledu a my budeme sledovat, jak k tomu došlo a co bylo nutné podniknout na jejich pokusy o záchranu a zda a jak se povedla. Ve druhém plánu si zaslzíme nad tím, jak ten svět - i když často spíše ze zištných důvodů - dokáže držet při sobě, až se nakonec v roce 1988 spojí sovětská a americká posádka na jednom ledoborci! Jenže on je tu ještě třetí plán - velmi jemná ironie k dnešnímu stavu světa. Oni totiž nejen naftoví magnáti, ale ani členové GBreenpeace nejsou vykresleni až tak růžově, a což teprve Inuité, kteří vědí, odkud čerpat peníze, jak zvedat ceny a jak bílé dobyvatele oškubat. Jsou zde i pohotová a přesná popíchnutí směrem k televizním zpravodajům, naprosto skvěle je vystiženo, jak manželky dokáží přimět své muže, aby udělali, co nechtějí, a to jen tím, že jim nakukají, že šlo o jejich nápad. Podobných detailů je ve filmu o hodně víc, včetně pečlivě vyprofilovaných postav, takže nezbývá než konstatovat, že scénář psal profík, talent, který umně balancuje na hraně kapesníčkového filmu a ne až tak přímočaré satiry. Překvapivě se zdá, že onen nadhled jediný, kdo přesně nepochopil, vlastně jediná, je Drew Barrymore, která svou roli poněkud přehání. Ale ostatní herecké výkony jsou velice jisté, s přehledem. Poměrně solidní snímek, kde se při soustředění na jeho třetí plán dá i dobře bavit. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/mame-radi-velryby.html ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Miluju velryby! Velryba s pepřovou máčkou, velryba na medu....bože, napadá mě tolik možností, které jsou téměř k pomilovaní. Prostě Hruškovo srdce by zaplesalo! Nemyslete si, že jsem bezcitná zrůda, ale nějak mě dráždí filmy, u kterých si rozmažu řasenku. To je celou dobu buéééé buééé, a co z toho? Opuchlý očička z toho! A vůbec, už musím jít...lehnu si na led a budu poslouchat kapříky na Munickém rybníku. Až nějakej led bude, voe! ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film o zachrane velryb, ktore uviazli v ladovom mori. Dokonca spolupracuju vo filme USA spolu so USSR. Ako namet a scenar su len podpriemerne, ale Krysten Bell je aspon sexica a na poriadny heteracky seks je holka ako stvorena. PS : nabuduce natocte film o tom, ako 8 jadrovych krajin spolupracuje pri zachrane 50 hajzlovych pavukov, tupci. Fakt neskutocne o com niekto dokaze natocit film ...... 40 % ()

Woody77 

všechny recenze uživatele

Mam velmi rad filmy na zaklade pravdivych udalosti a je jedno ci je to o sportovcoch,zvieratach alebo akciach vo vojenskych konfliktoch. Tento film bol o zachrane troch velryb ktore uväznil zamrzajuci lad.Pribeh bol dojemny a velmi dobre a prijemne natoceny.Neboli tam ziadne citove vydierania typu placeme vsetci a naraz a pod. To ze vo filme sa poukazalo na par prevratenych kabatov to je uplne v pohode kedze zvierata sa podarilo zachranit. Celkovo bol pribeh podany velmi dobre a odporucam ho kazdemu na nedelne popoludnie. 70% Skuste este pozriet : http://www.youtube.com/watch?v=MisnfN0XRLY ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Nádherný a smutný příběh o třech uvězněných velrybách mi vehnal slzy do očí, jelikož jsem též velkým zastáncem Greenpeace jsem ráda, že se jim povedlo dohnat obyvatelé po celém světě k tomu, aby jen neseděli u TV a nechali to plavat, ne! Přinutili je jednat. Dali do toho všechno! A tak to má na téhle planetě vypadat. :) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo na Aljašce. (Weasley)
  • Každý z robotov vážil 750 kg – živá dospelá veľryba cca. 150 ton. A kedže neplávali, boli na ich pohyby vo vode za potreby hydraulické žeriavy. (Cue1)
  • V dnešnej dobe ľudia nechcú, aby snímky generované počítačom vyzerali skutočne. Chcú, aby vyzerali cool. "Išiel som do reality," hovorí K. Kwapis. (Cue1)

Reklama

Reklama