Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 2

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (1 396)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Přiznávám zcela dobrovolně, že horory nejsou mým oblíbeným žánrem, tudíž The Woman in Black běžela v kině celých šest týdnů, než jsem se na ni odhodlala zajít. (Touha vidět Radliffa v něčem jiném než Harrym Potterovi, přítomnost Ciarána Hindse, podle traileru velmi hezká vizuální stránka, srovnání se Sirotčincem v jedné z recenzí a vědomí, že ustát filmy s přístupností od dvanácti let bych v jednadvaceti měla zvládnout, nakonec vyhrály.) A přežila jsem. Vizuální stránka vycházející z černobílých kostýmů a snížené saturace obrazu a atmosféra vytvářená domem, houpacím křeslem a otiskem na skle je velmi podmanivá. Snad jen od příběhové stránky jsem, snad kvůli odkazu na Sirotčinec, který dokázal balancovat na hraně racionálního a mystického vyznění, čekala mnohem víc. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nad minuloročným Insidious to síce máličko zaostáva, ale tohtoročný Innkeepers to prevalcuje ľavou zadnou! Proste vynikajúca duchárina, parádne nakrútená, atmosferická, svižná, desivá. Konečne som sa aspoň trošku bál :) Ľakačky fungujú, hlavný hrdina mi tam celkom zapasoval (aj keď spočiatku mi ten Potter dosť rezonoval v hlave, postupom času som si naňho zvykol), hudba výborná, stopáž akurátna, záver takisto potešil. Samozrejme príbeh ťaží najviac z atmosféry starého baráku obklopeného hmlou a bažín, jednoducho radosť pozerať. A to som sa obával, že ma horor s ratingom PG-13 nebude baviť, našťastie som sa mýlil. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Duchařina jak se patří. Už nesmírně působivá a mrazivá úvodní scéna mě ihned navnadila a naznačila mi, že se mně tenhle snímek pravděpodobně bude líbit. A také že ano. Dostal jsem přesně to, co od hororu očekávám, tj. tu správnou žánrovou atmosféru, napětí a lekačky. K tomu jako bonus naprosto perfektně sedící hudbu, nehostinné prostředí a stejně tak jeho obyvatele, k tomu navíc vcelku děsivé postavy (žena v černém + děti). A ne, neměl jsem větší problém s tím uvěřit Radcliffovi jeho roli. A vcelku mile mě překvapil konec (myslím co do nenaplnění mého skeptického očekávání). Silné 4*, spokojenost. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jedno veřejné přiznání: díval jsem se večer za tmy, sám a to mám s hororovým žánrem už za sebou, troufám si říct, velmi bohaté oťukávání. Přesto se mi dlouhé roky nestalo, abych si asi po hodině projekce musel rozsvítit světlo.. stydno mi ale není, protože, no ano, James Watkins!! Po nekompromisním Jezeru smrti jeden z nejzajímavějších hororových tvůrců současnosti neselhal ani s klasickou duchařinou. Jednoduchá až slabší (dějově), ale neuvěřitelně funkční podívaná!! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Příjemná gotická duchařina klasicky strašící zvuky v temném domě, siluetami v pozadí, houpacím křeslem, co se samo houpe, a creepy panenkami, ale taky působivými sebevraždami dětí. S dobrou výpravou (barák přílivem pravdelně odříznutý od pevniny), atmosférou a zajímavým (ne)hepáčem. Radcliffe a Hinds jsou dobrá dvojka. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Film měl rozpočet 13 milionů amerických dolarů. (Terva)
  • V jedné scéně vejde Arthur (Daniel Radcliffe) do pokoje a vezme si jednu ze dvou svíček, které se nacházejí vlevo od dveří. Při následném úprku svíčku nemá. Ale na místě, kde by měla tedy být pouze jedna svíčka, jsou opět dvě. (noelcoward73)
  • Hrací skříňky a mechanické hračky, které se objevily v dětském pokoji, jsou původní kousky z 19. století. Nejedná se o repliky, produkci je zapůjčil sběratel. (Nine)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama