Reklama

Reklama

Vincent Brazil a Roland Flint jsou dva nejlepší nájemní zabijáci na světě. Jeden z nich to umí s nožem a je ochoten za dobrou cenu vyřídit jakýkoliv cíl, druhý je zase špičkový odstřelovač. Brazil brzy dostane objednávku zlikvidovat šéfa drogového kartelu Pola Yakura, který byl právě propuštěn z ukrajinského vězení. Není však jediný, kdo ho chce zabít. Druhým mužem je Flint, který má s drogovým bossem nevyřízené účty. Znásilnil jeho ženu a bil ji tak dlouho, až skončila v kómatu. Vincent však netuší, že je návnadou pro chycení Rolanda zkorumpovanými policisty z Interpolu. Při prvním útoku zabije Yakurova bratra a Flint je i díky němu uvězněn. Uvědomuje si svou chybu a osvobodí ho. Podlý Yakura, chce Rolanda ranit na jeho nejcitlivějším místě, a tak zamíří za jeho bezmocnou ženou. I když jsou oba zabijáci tak odlišní, přesto spojí své síly k likvidaci nejhoršího drogového bosse ve východní Evropě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (204)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Na kategóriu "akčný film s kedysi slávnou akčnou hviezdou" to vôbec nie je zlé. Pri silných a drásavých emocionálnych scénach s korytnačkou a pri precítenej hre na husle som mal slzy na krajíčku. Oceňujem aj vycibrenú estetiku pri nádhernom kamerovom filtry "močovej" farby - potecha pre oči. Neokukaná rumunská metropola láka svojim vizuálom a všetko do seba krásne zapadá. Nostalgické a zhovievavé ***. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb Jean-Claude van Damme se dívá na to, jak jeho parťák škrtí jeho skutečného synáčka. Holt, to si jen mladý Kristopher Van Varenberg, který je ještě topornější než jeho tatík, chtěl zahrát v dalším fláku svého otce. A to tam velké „svaly z Bruselu“ narvaly ještě svou dcerku. Ta ale naštěstí jen mlčky odpočívá na lůžku. A samotný Jean-Claude? Ten mezitím, světe, div se, piluje hru na housle. A mazlí se se želvou. Další tuctová béčková story dějově samozřejmě nepřekvapí, ale nebojte, posun tam je. A to i díky Scottu Adkinsovi, který sice nepředvede ani polovinu svého umění, ale na to, na co jsme od podobné produkce zvyklí, to jde. Holt, lepší už to nebude.. aspoň to náš hrdina z přelomu osmdesátých a devadesátých let vzal zase trochu z jiného úhlu.. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Dodnes jsem si myslel, že filmy jsou jen barevné nebo černobílé. Tento je však žlutohnědý. Možná ten filr barvy řídké stolice na kameru nasadili záměrně, aby tolik rozmáchlá bulharsko-rumunská koprodukce působila skromně a ty prachy z prodeje drog se vypraly nenápadněji, možná aby skryl obří vaky pod vyšňupanýma očima Žán Klóda nebo trochu zamaskoval homosexualitu a "nesporný herecký talent" toho fešáckého nindži. Hudbu to sice má jako z porna a ostatní pózovače najali jako obvykle na rumunském pracáku, nicméně musím konstatovat, že to alespoň trochu to vystrkuje prdel z hnoje fandamovek posledních let. I tak ovšem doufám, že se již brzy ukáže, že je WCJD opravdu Postradatelný a já budu moci spláchnout do hajzlu zbytky té osmdesátkové nostalgie a přestat sledovat kdejakou céčkovou sračku v naději, že to třeba zase bude Bloodsport. A přeneseně to platí i pro vepřového Segala, toho času taktéž hvězdu vymazlených balkánských "blockbusterů". ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dnes už klasické céčko totálně podělané kvality. Ale co šlo ještě podělat, to se taky podělalo. Počátek všeho je naprosto strašný šedý filtr, který z filmu dělá opravdu hnusné podívání. Dále snad až za hranou jsou záporáci, kteří si vesele vraždí i skoro hlavní postavy a řežou a podřezávají až běda. Fakt hnus. Dalším záporem jsou opravdu debilní dialogy, kdy některé věty totálně nedávají smysl – např. když postava pronese v Rumunsku, že by hrdina měl odjet ze Států (čili já pochopil z USA), nebo když hlavní postava z Ukrajiny se do ní dostane během pár chvil autem z Rumunska. Bohužel opět zde dostáváme smutnou a trpící postavu Jean-Clauda Van Damma, který jedinou bojovou scénu se Scottem Adkinsonem zvládne, ale jinak předvádí svou typicky neemocionální postavu, která si jen těžko získá u diváků sympatie. A Adkins nepředvede vůbec nic, lépe řečeno mu to režisér a choreograf neumožní. Velmi slabé dílo, které zachraňuje jedině dabing Jiřího Pomejeho v roli Van Damma. Hudba: Neal Acree ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude přešel z akčňáků k vážnějším filmům a fakt mu to sedne. Pořád umí a neodvrací se od 90. let, což filmu sluší. Jako parťáka si nemoch vybrat líp, Scott Adkins je bombarďák, jen škoda že neukázal trochu víc v boji jeden na jednoho. Žlutej filtr, kterej je v celym filmu je docela až úchylnej, ale vydržet se to dá a časem už to je úplně jedno. Hold to asi mělo vypadat víc "cool". Příběh byl dost drsnej a syrovej, trochu to zapříčinilo snad i to, že se film točil převážně v Rumunsku. Mě se to dost líbilo a pokud bude Van Damme pokračovat v podobnym duchu, tak tim rozhodně nic nezkazí. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (14)

  • Film byl převážně natáčen v Bukurešti (Rumunsko) a v New Orleans (Louisiana, USA). (Terva)
  • Ve scéně, kde Vincent Brazil (Jean-Claude Van Damme) přebírá diamanty za odvedenou práci, se na stůl vysype jeden diamant z pytlíku. V následujícím záběru, kdy po nich Brazil sahá, je však diamant zpět v pytlíku. (masekjc)

Reklama

Reklama