Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1937. Cirkusové opice divoce vřeští ve svých klecích, zatímco venku se odehrává úplně jiné představení – Španělská občanská válka. Klaun je proti své vůli povolán do armády proti frankovským fašistickým jednotkám, do nichž tne svou ostrou mačetou. Zanechává po sobě syna Javiera, jenž v sedmdesátých letech také přilne k cirkusu jako „smutný klaun“. Javier se zamiluje do překrásné artistky, která náleží Sergiovi, veselému a v soukromí autoritářskému klaunovi. Mezi oběma muži se rozvine smrtící souboj o srdce akrobatky. Postavy obou klaunů prezentují dvě vzájemně soupeřící podoby Španělska – násilné autoritářství Frankova režimu a na druhé straně nevinnost. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (105)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Balada. Vina, trest.......pomsta. Ta tedy v baladě nebývá tím hlavním, ale zde je hnacím motorem. I když tím největším motorem je láska. Zdánlivě fantasmagorický a bizarní příběh není o ničem jiném než o nešťastné lásce. A jak známo, ta se ve šťastnou nikdy nepřeklopí. Úděsný fašistický režim si Španělé protrpěli až do 70. let. My jsme si zase protrpěli komunisty, o něco déle, a těžko říci, kdo na tom byl lépe. Oba zločinné režimy za sebou zanechaly neskutečné množství mrtvých, ztýraných, ponížených, zašlapaných. Vynikající kamera, výborná hudba, skvělé herecké výkony a temný příběh. Co se zpočátku jevilo jako černá komedie, protože klaun s mačetou v sobě cosi vtipného měl, to skončilo jako život. Ten také nemívá šťastné zakončení. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako jo, je to celé strašně ujeté, vymyká se to snad všemu, ačkoli do jisté míry jde jen o hodně, hodně šílený romantický film a kromě toho romantického žánru je to ještě dost zvláštní mix dramatu, komedie, akčňáku, thrilleru (+ dejme tomu hororu) a válečného filmu, ale když se sám sebe zeptám, co mi to vůbec dalo, docházím k odpovědi, že vlastně nic. Rád jsem to viděl a zaujalo mě to určitě, ale i přes všechny ty podivnosti v tom mám pocit, jako bych právě dokoukal něco průměrného a lehce zapomenutelného - ačkoli vím, že na tohle fakt jen tak nezapomenu. Ale toho pocitu se prostě zbavit nemůžu a tak si nejsem jistý, jestli za to může především nezvládnuté práce s tempem (obzvlášť ve finále už to na mě trvalo moc dlouho) nebo to, že tu jsou všechny postavy nesympatické. Nebo něco jiného. Tak jako tak, víc jak na tři to nevidím. A ani mi nepřijde, že by z toho plynulo cokoli hlubšího. Možná to, že Francův režim odrodil blázny? Ale těžko říct, jak moc to tam fakt je a jak moc to tam vidím já, navíc mám pocit, že ten film se o něco hlubšího ani nepokouší a že mu šlo jen o tu zběsilost a podivnost. 3* ()

Reklama

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

dobře dobře 5* za odvahu a za klauny.. když pominu tu nehorázně promarněnou šanci, že tam bylo spousta okamžiků kdy se to mohlo stočit v perfektní závěr.. během filmu jsem odpustil i to, že tady ten přepálený styl kamery se mi hnusí a málokdy se s ním pracuje kloudně..(tady je ten smysl v tom přepálení celého filmu, nejen kamera i v ději je toho tolik přepáleného, že se to občas nevyhne klišé..) jsem za to naštvaný a smutný, zároveň sem se skoro výsostně bavil. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je Kurevskéj Nářez !! Španělé s Francouzi zase a Opět Excelují a ukazují nám Kdo je Mistr Filmařiny v Evropě !! 107 Minutová Super Záábava!! Už dlouho jsem se tak nezasmál a Nebavil ! Tohle je něco tak Šílenýho, nepopsatelnýho, Všude číhá Černý Humor a ty scény jsou většinou Over the TOP! Navíc se to celé odehrává kolem Cirkusu .. Na Cirkusech jsem vyrůstal, takže jsem i zavzpomínal na své mládí! Carolína Bang byla strašně Sexy ! A Klauni? to byli ale Čísla !! Jo a samozřejmě Brutální to je taky pořádně !! Super KOUSEK! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tak tomuto říkám zajímavý film - životní příběh klauna, který je šikovně vsazen do zásadních událostí ve Španělsku, a tudíž se připravte na drsnou atmosféru plnou zvratů. Ne, že byl by tak extra dobrý, ale dokázal do sebe dostat téměř všechny žánry a kupodivu tu drží pohromadě, i když ke konci se to blíží B-čkovým akčním filmům, což ale v rámci celkového nadhledu lze překousnout a bavit se dobře. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první film Álexe de la Iglesia, na kterém nespolupracoval s Jorgem Guerricaechevarríou. (aadulka)
  • Slavný "Wilhelm Scream" je zde slyšet několikrát, především ve chvíli, když jsou dva trpaslíci vyhozeni ze stanu Wonderland Cirgo ve 20. minutě. (aadulka)
  • Originální soundtrack filmu nahrál Bratislavský symfonický orchestr. (=woody=)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno