Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 6
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 6

Recenze (264)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Seriály s tématikou postapo mě docela baví. Na první pohled to je o něco slabší než Jericho a hlavním problémem je pro mě vykreslení mimozemšťanů. Ty moc nemusím, ale je mi jasné, že nějaký nepřítel být musí. Při prvním pohledu na ty lodě se mi vybavil District 9, což v mém případě není nic pozitivního. Postupem času jsem si hlavní postavy docela oblíbil a určitě se chystám podívat i na druhou sérii. Samozřejmě by to mohlo být i lepší, ale těch lehce nadprůměrných 70 % si to zaslouží. *** 2. série Tak a druhou sérii mám za sebou. Aliance už se netvoří s lidmi, ale dokonce i s mimozemšťany a to rodinné drama už je více než ohrané a začíná se mi pěkně zajídat. Ještě že je tam Popeova skupinka, která situaci vyvažuje a vykresluje to, jak by to asi vypadalo ve skutečnosti. Putování do Charlestonu bylo zdlouhavé, ale jak se dalo čekat Charleston nakonec vůbec není takovej, jak si ho hrdinové představovali a konec rozhodně není happyend, což přidává plusové body. Na konci samozřejmě přichází další cliffhanger. Druhá sérii udržela nastavenou laťku, někde byla možná i lepší, ale celkově se drží na stejné úrovni. *** 3. série Na začátku třetí řady opět přichází časový skok a chvilku trvá než se rozkoukáte, abyste zjistili co se událo během vaší nepřítomnosti. Tentokrát se kromě války s mimozemšťany zabýváme hlavně narozením "dcery" Toma Masona. Ta samozřejmě není tak úplně člověk, což přináší zajímavé otázky. Ve finále přijde pár zvratů a velké nalákání na další sérii. Pokud jste s Falling Skies vydrželi doteď jako já, tak je neopustíte, protože vás bude zajímat co dál. I když se může zdát, že kvalita je o něco slabší. *** 4. série Čtvrtá série se hned v úvodu opět dočká výrazného časového skoku. Skupina hlavních hrdinů je rozmetána na několik frakcí, aby se zhruba v polovině série všichni shledali a znovu vymysleli plán jak porazit nepřítele. V této sérii sehraje největší role (už dospělá) dcera Toma a Anne, Lexi. Jinak série není žádný zázrak a v podstatě pořád pokračuje v tom, co už známe a nepřináší nic nového. Zdá se, že seriálu polehku dochází dech a rozhodnutí pro závěrečnou sérii vypadá jako ideální řešení. *** 5. série V závěrečné páté řadě dokonává Tom Mason obrovskou proměnu. Začal jako chlápek, který by obětoval vlastní život pro záchranu ostatních, ale válka z něj udělala někoho jiného. Stále je pro něho nejdůležitější rodina, ale stává se mnohem chladnějším a necitlivějším hrdinou než jak ho známe. A největší problém s tím měl Pope. Upřímně jsem doufal, že jejich střet přinese ještě horší důsledky. Trochu mě zklamalo i to happyendovské finále. Samozřejmě, že jsem čekal vítězství lidí, ale rozhodně jsem si myslel, že přijde hodně obětí. To, že všichni přežijí (ba dokonce jsou i oživováni) mi zážitek trochu pokazilo. Přesto nebudu na Falling Skies vzpomínat ve zlém. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Směs klišé a patetických momentů splácaná do 10 epizod seriálu o invazi mimozemšťanů. No aspoň jsem se něco dozvěděl o nových sportech, pedofilní emzáci byli celkem originální, postavy zase kolem mě projely jako v rychlíku. A cliffhanger relativně dobrý, snad i donutil, že bych se na tu další sérii i podíval. S2:Proč to pořád sleduju? seriozně mám pocit, že scénář napslai dva lidi. Jeden vymyslel perfektní zápletku a druhý tam přidal hromadu kýčovitých dialogů. No snad v cliffhnageru třetí řady nebudou další noví mimozemšťaniS4: Když to porovnám s ostatními sériemi, tak tato "nebyla tak zlá". S5: Tak toto už zase bylo opravdu zlé. Na to že šlo o finálovou sérii se tam asi 8 dílů nedělo absolutně nic, předposlední díl objevili superzbraň a finále samotné napsalo asi desetilété dítě. Jinak si nedokážu představit, co jsem to právě viděl. nejlepší epizoda: 1x08 - What Hides Beneath, 4x07 - Saturday Night Massacre ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že srovnání s Walking Dead se přímo nabízí. Falling Skies mají mnohem slabší rozjezd a s nějakou výrazně stoupající tendencí nepočítám. Tak jsem zvědavý, jak to dopadne. Tyhle post-apo seriály (Falling Skies, Walking Dead, Survivors) mají jeden razantní problém. Největším nepřítelem je člověk a řeší se furt jiné problémy, než přímý boj se zlem, které to způsobilo. Při vyšším počtu dílů je to nezbytné, aby ten děj něčím zaplácli. Ale to, co bylo shrnuto v prvních asi dvou minutách, byl materiál pro celou první řadu. Klidně bych si dokázal představit deset dílů nekompromisní akce a vyhlazování lidské civilizace. Třeba i úplně bez hlavních postav, jen např. přístup jednotlivých zemí k této katastrofě a jak se brání a v druhé řadě by klidně mohli pokračovat, na začátek by dali tradiční hlášku "půl roku poté" a jelo by se v těchto odbojových kolejích. Jenže ne, ono je dneska moderní začít téměř bez pořádné akce a za dva díly ukázat dva ufonky. No uvidíme dál. Po první řadě 60%. Díky těm humanoidům v posledních dvou dílech dám šanci druhé řadě. UPDATE: asi jsem se spletl a stoupající kvalita je s dosavadním vývojem pravděpodobná. 2. řada - 70% a moc se těším na novou rasu. Dokoukáno - S5 - 55-60 % celkem. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak po třech sezonách si říkám, proč vlastně padající nebe sleduju... Z počátku tu byla slušná zápletka, sympatické obsazení (Noah, Moon) a očekávání, že konečně bude nějaké seriálové sci-fi odvážné ve svých nápadech. Možná právě třetí sezona, která je naprosto bez tempa, nemá návaznost (poslední díl je vrchol...). Každý seriál musí mít vnitří příběhové linie podřízené nebo fungující pro hlavní příběh, ale Falling skies jako by zapomněli, o čem chtějí být. Metafora kolonizačních válek? Vojensko-sociální kritika (BSG)? Adorace školství (profesor prezidentem)? Seriálu zásadně chybí tvář, která by ho definovala a pod kterou by se divák mohl schovat a věřit jí. Tady se dva díly chovají jako hloupá romance, pak tu máte díl jak z Krajních mezí o virtuální realitě a pak se vrátíme na Zem, protože se vlastně už pět dílů na pozadí nezajímavých příběhů odehrává tajná stavba zbraně... Pro mě těžce nevyužitá příležitost, která neví, čím chce být. Přitom to mohlo být tak dobré... Po čtvrté sezoně si říkám, že autoři mají dost odvahy stále přidávat témata (více ras mimozemšťanů, dítě mutant, stroj na přeměnu lidí...), ale točí se stále ve stejném kruhu a nastavované kaše, jak jinak popsat konec 4. sezony? Viděno: S01-04 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pilot, který většinou má navnadit, mi přišel nic moc. Nějak mi tam nejsou jasné všechny okolnosti a podmínky - v noci tuhá řežba, ve dne se přesunuje tři sta lidí a nikde žádný emzák, nikdo se nebojí, že se objeví... Ty rodinné vztahy proč ne, ale tady mi přijde to až zas tak nefunguje. Zkrátka po pilotu mám pocit, že ani tvůrci neměli jasno, jak celý zajímavý námět pojmout a kudy vést. ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Pilotní díl měl nejvyšší sledovanost mezi všemi kabelovými stanicemi pro rok 2011. Jeho premiéru si nenechalo ujít 5,9 miliónů diváků. (Amroth666)
  • Herečka Moon Bloodgood v seriálu ztvárnila doktorku Anne Glass, která ve druhé sezoně otěhotní s Tomem Masonem (Noah Wyle) a porodí mu holčičku. Moon byla těhotná během natáčení i ve skutečnosti, 15. prosince 2012 se ji narodila dcera Pepper. (lioncel)

Reklama

Reklama