Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 4
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 4

Recenze (264)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie (zatiaľ) po úvodom dvojdiely. To mám pozerať 10 častí o tom, že opäť nejaká skupinka ľudí putuje z bodu A do bodu neviem-kam? Popritom sa stretne s inou skupinou ľudí, ktorí sú tí zlí, občas nejaký ten emzák (mimochodom vyzerajú ako kopia, niečoho zo Spielbergovej Vojny Svetov, Terminátorov a krevetákov z Districtu 9), hra na city a všetky klišoidné chujoviny z tisícky podobných konceptov? To vážne? Zatiaľ žiaden náznak originality, čo by som preglgol, ale je to hrozná nuda a pretože viem čo čakať ďalej... Falling Skies ma nemá čím prekvapiť. To už radšej ten Walking Dead, ten má aspoň zombie. Hold, je to rodinný seriál a preto sa žiadne poriadne post-apo(krik, strach, beznádej) nekoná, atmosféra skoro žiadna a triky sú úsmevné ako tí alieni :/ PS: až sa bojím ďalších dielov. edit: po 3. diely končím ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Falling Skies postrádá vše, co by měl obsahovat moderní seriál 21. století, a to hlavně v dnešní době, kdy se seriálová tvorba začíná zpracováním i hereckým obsazením přibližovat tvorbě filmové. Srovnání s Walking Dead to skutečně snese, protože oba seriály jsou o hovně a v obou se tvůrci zaměřují na telenovelové problémky bandy debilních lidí, kteří mají představovat přeživší apokalypsy a zničený svět je jen takovou kulisou v pozadí jejich rodinných patálií. Efekty měla lepší i Hvězdná brána s Tiel´cem v čele v polovině 90. let, proto mimozemšťané nemohou nikoho vyděsit už od prvního kontaktu s divákem, natož když vypadají jako představa mimozemšťana 60. let. Pokud tvůrci nedokáží pracovat s napětím, pak seriál o invazních mimozemšťanech zkrátka nemůže fungovat. Fakt, že by někoho bavily ty banální problémy přeživších (najdi funkční motorky, najdi jídlo, najdi benzín, najdi místo k utáboření, přemísti se o 10 km dál, sbal tu holku) stojí a padá právě na napětí z hrozby, která v tomto případě nečíhá nikde, i když je vidět naprosto všude. Pokud seriál popisující postapokalyptický svět s invazními mimozemšťany dokáže po pěti dílech odrovnat fanouška postapokalyptických filmů a sci-fi o invazních mimozemšťanech, pak stojí za hovno, rozhodně nemá na zdejší hodnocení. Přelomová a ve všech směrech geniální Invaze se zrušila pro "nezájem", kdy jí sledovalo 10 000 000 diváků a tahle kardinální sračka vysraná na lidi má pokračování? Jsem zhnusen z vkusu lidí. 10% ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Tomuto způsobu říkám ano. Žádné přehnané zvracení pocitů do světa. Ve skutečnosti to taky nikdo nedělá nebo ne příliš. Postavy jednají reálně ve skutečné touze zachránit svět a to ne přednostně skrze sebevražedné vymýcení emzáků, ale dpíše přes ochranu lidského rodu a lidství. Nejsou to videohrama zmagoření teenageři, kteří se respawnují, když je někdo zastřelí a vrhnou se do největší řežby prostě proto, že to je zábavné... Jsou to lidé. Lidé, kteří potřebují spát, jíst, bydlet, mít radost a na něco se těšit a i přes rozpory dokáží vidět vzdálenější obzor, než svůj malý sobecký svět. Proto jsou do děje přimíchány scény, jak si otec se synem hrají nebo děcka jezdí na ripsticku... To je totiž ten skutečnej důvod, proč by lidé bojovali. Za rodinu a její štěstí, ne za věci, protože věci jsou ve výsledku pomíjivé a k ničemu. Seriál není příliš akční, proto je reálnější. A přestože se tu občas někdo obětuje MÁ k tomu pádný důvod (rodinu). Pokud by totiž na planetu zaútočili mimozemšťani, těžko by byli na každém kroku v přesile... To by jich musely být stamiliardy a to je nemožné už jen ohledně zásob a vybavení. Proto zde nejsou všude, ale jen na strategických postech. Toto Science fiction je spíše jedním z Speculative fiction, jak ho prosazoval Robert Heinlein. Dnes bohužel je převážná většina románů i filmů a seriálů tím prvním. To druhé je civilnější, promyšlenější, více se zamýšlí nad tím "PROČ" než "JAKÝM ZPŮSOBEM". Dává více vyniknout myšlence, než vzhledu a funkci. K tomu nevtíravá hudba a kvalitní herci, sympatické postavy a dobrý scénář, pro někoho možná pomalejší a s trošku horšími efekty, no já stejně říkám ano, jen tak dále. Těším se na druhou sérii. Walking dead může kráčet leda tak do hajzlu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ach jo další seriál který mi moc nesedl, a při tom jsem se na tenhle zatraceně těšil, už jenom proto že se jedná o sci-fi s mimozešťanama a má ho v záštitu Spielberg. Už jen tyhle dvě věci měly být zárukou kvality, ale bohužel. Tenhle seriál je pro mě tak docela silně nedodělaný ale při tom dost zbytečně ukecaný. Fakt mě sralo jak se každý postavě něco nelíbilo a každá postava musela mít milion připomínek. Herci sice nebyly nejhorší, ale fakt mě štvaly ty jejich postavy. Aspoň že efekty byly fakt na výborné úrovni a masky byly též výborné, kdyby tu bylo více těch mimozemšťanů a méně lidí nezlobil bych se. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Podobný koncept ako Walking Dead. Na rozdiel od WD sa tu neriešia vo veľkom rodinné a psychologické problémy tucta nesympatických postáv ale práve tie organizačné a charaktery jednotlivých nakomplet sympatických postáv sa zdá sa budú formovať od vývoja situácií do akých sa hrdinovia dostávajú. Zamrzia však chabé triky a absencia pocitu invázie ako i slabý výskyt votrelcov (podobný neduh ako World Invasion). Seriál sa rozbieha pozvoľna no svižne. Prvá časť skrotila moje očakávania, druhá však ubehla ani som nevedel ako. ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • V poslední epizodě první série je ve scéně na nákladním vozidle zmíněna jedna z postav filmu Mzda strachu (1952). Podobnost s filmem lze současně najít i ve právě odehrávající se scéně převozu nitroglycerinu. (Amroth666)
  • Původně byl seriál plánován jako minisérie, díky vysoké sledovanosti ale natáčení pokračovalo. (Amroth666)
  • Jméno hlavního pásma přeživších uvedených v sérii, 2. Massachusetts, je převzato z reálného pluku vojáků, kteří bojovali jak v americké revoluci tak i občanské válce. (willy1)

Reklama

Reklama