Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 7
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 7

Recenze (264)

VanTom 

všechny recenze uživatele

---SEZÓNA 1--- Zajímavá premisa, ale nepodařilo se ji adekvátně využít. Zobrazovanému světu jsem prostě nevěřil, neustále se mluví o zoufalé situaci vyhlazovaného lidstva, zatímco si tři stovky vojáků i civilistů v pohodě vegetují v opuštěném školním areálu pár kilometrů od mimozemšťany ovládaného Bostonu. Občas se vydají na výpravu pro jídlo či zbraně, jinak si děti hrají, teenageři po sobě pokukují a dospělí utužují rodinného ducha, pospolitost a hodnoty. Poměr činí tak 10 minut akce na půl hodiny vztahových a motivačních mouder, trablů a traumat. ---SEZÓNA 2--- Svižný úvod, na místě přešlapující prostředek a poměrně slušné závěrečné díly, celkově však žádný posun. Časté logické lapsy bijí do očí a nutí k úsměvu (ukrývající se pronásledovaná jednotka okamžitě nahazuje generátor a rozsvěcí celou budovu (v noci ve zpustošeném městě - hlavně, že si po dlouhé době užijí trochu komfortu :-))). ---SEZÓNA 3--- Pořád stejné, jen celkově trochu horší a ještě méně akční. ---SEZÓNA 4--- Rozdělení na čtyři separátní, tajemstvím zahalené a postupně spojované linky v mých očích pomohlo, ovšem znovu jsem se podivoval nad neskutečně složitými a neefektivními plány dobyvatelů (gestapácký převýchovný tábor pro zajaté děti). A protože je konflikt protentokrát osobnější, zdá se být ještě mnohem lokálnější (i když se v raketě vydáme až k Měsíci). ---SEZÓNA 5--- Samozřejmě se na rozhodující bitvu dostane až v poslední epizodě, protože před ní přece musí 2. Mass rozlousknout teen-trojúhelník, vypořádat se s pomstychtivým šílencem nebo podstoupit zinscenovaný vojenský soud. Vítězný konec tak nastane hodně, hodně rychle (pomocí ultimativní zbraně vyčistivší planetu za pár sekund) a zdaleka neuspokojí. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Je to hodně dost na způsob Walking Dead, což znamená, že se tam toho zas tolik neděje. Zásadní rozdíl je ale v tom, že TWD jsou dobří - tohle ale taky vůbec není špatné, i když vlastně nevím, proč si tak trvám na tom, že dokoukám první sérii, třeba prostě jenom doufám, že se to zlepší. Kladů se tady pár nejde - zejména Noah Wyle, který je ale dobrý snad ve všem, kam vleze a i z průměrnějšího seriálu udělá hit (viz Knihovníci a vlastně i tohle). Celkem zajímaví jsou i Skitterové, konečně nějaká pořádná rasa, která sice má velký potenciál, ale v první polovině první série ho nijak neprojevila. Celkem ucházející je i ten postapo svět, ale co si budeme povídat, mohlo to být lepší. Výborná je i Moon Bloodgood (bože, to je prostě fakt to nejlepší jméno na světě!). Návaznost to sice má, ale na druhou stranu se tam toho zas tolik neděje, přesto jde ale o celkem zábavný sci-fi mix. Takže prostě dokoukám tu první sérii a pak uvidím, jestli se konečně odhodlám ke sledování těch dalších sérií, ale zatím spíš ne. I přesto ale dám 70%, velmi těsných a velmi slabých. Mě to prostě nedostalo tak, jak jsem čekal. ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

S1: Velmi slusne postavy, prostredie, emzaci i vobec. Minusom je tak trochu nuda. I ked to bolo len 10 epizod, akoby to nemalo dostatocne tempo a moj zaujem o problemy jednotlivych postav i celeho pozadia okupacie rychlo klesal. // Po S1 som videla len časť s2 a pilot s3 a nesledujem ďalej a klesám s hodnotením. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po prvním dvojdíle spíše zklamání.Uvidíme,co přinesou další díly...60% edit : po skončení první řady se hodnocení bohužel nemění.V jednu chvíli (kolem 7-8 dílu) měl seriál našlápnuto výše,ale finální dvojdíl to lehce zazdil,což je velká škoda.Jak již bylo napsáno v ostatních komentářích,celá ta záhadnost a důvod mimozemské přítomnosti mě nechal chladným.Skoro to vypadá,že to tvůrci trošku podcenili a to jak na lacině vypadajících tricích,tak na dějové lince.Mnohdy se dá i s málem pracovat,ale tady to nefunguje.Druhou řadu si sice asi nenechám ujít,ale spíš ze zvědavosti,co mají tvůrci za lubem...edit : za druhou řadu prozatím hvězda nahoru.Po nějakém 7 dílu je to podstatně lepší než první řada...po startu čtvrté řady opět hvězda dolů.Rozjezd zatím nic moc a ani celá třetí řada nebyl žádný extrémní zázrak. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"RETREAT. REGROUP. RETURN. REVENGE." ------------ Tak obrovské seriálové sklamanie som naposledy zažil snáď pri štvrtej sérii Úteku z väzenia. Posledná séria je neskutočné fiasko a urážka divákov, fanúšikov a aj samotného seriálu. Ale tak čo sa dá čakať, keď si niekto povedal, že by bol dobrý nápad otvoriť úplne nové príbehové linky dve epizódy pred koncom. Najvtipnejšie je, že o ukončení 5. sériou sa vedelo ešte niekedy pred tou štvrtou, takže mozog mi to už vôbec neberie. O to viac ma to mrzí, keďže prvé tri série som si neskutočne vychutnával a mal som dokonca aj pocit, že Falling Skies bude mojim obľúbeným seriálom. Noah Wyle je vynikajúci herec, o tom žiadna, veď Spielberg s ním chcel spolupracovať už od čias vojaka Ryana, a práve Noah bude tým prvým, čo si vybavím, keď si na Padajúce nebo niekedy spomeniem, čo by som si nerád, keďže ma ten premrhaný potenciál úplne bolí. A ešte by som rád dodal, že zo seriálu mám pocit, akoby sa jednalo o extra zlacnenú verziu The 100, ku ktorej si dostal mimozemšťanov a vesmírne lode v balení grátis. No nič, to je všetko čo som chcel povedať a teraz šup na Jericho. ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Pilotní díl měl nejvyšší sledovanost mezi všemi kabelovými stanicemi pro rok 2011. Jeho premiéru si nenechalo ujít 5,9 miliónů diváků. (Amroth666)
  • Herečka Moon Bloodgood v seriálu ztvárnila doktorku Anne Glass, která ve druhé sezoně otěhotní s Tomem Masonem (Noah Wyle) a porodí mu holčičku. Moon byla těhotná během natáčení i ve skutečnosti, 15. prosince 2012 se ji narodila dcera Pepper. (lioncel)
  • V poslední epizodě první série je ve scéně na nákladním vozidle zmíněna jedna z postav filmu Mzda strachu (1952). Podobnost s filmem lze současně najít i ve právě odehrávající se scéně převozu nitroglycerinu. (Amroth666)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno